Alıntı salom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@kakurrga

fotoğrafa ilk baktığımda sol taraftaki bulanıklığı gördüm, kalabalıktan çamur görüntüsünü almış. renk konusunda sepyanın ağır kaçtığını rahatça söyleyebilirim. belki siyah-beyaz olsa öndeki sandala daha iyi odaklanabilirdi fotoğrafı izleyen. ama arka plan çok bozmuş.
kompozisyon konusunda da fotoğrafa ilk baktığımda ne hissettiğimi, ne anlatmak istediğini düşündüm. açıkçası pek bir şey de bulamadım kendime. teknelerin çoğalıp, denizin güzelliğini bozduğunu mu düşündün acaba?
işleme tercihlerinde de kontrastı bayağı bir zorlamışsın belli ki. daha hafif ve güzel düzenlemeyle çok iyi sonuçlar elde edebilirsin.. kolay gelsin.
Bu aslında dual bir arka plan denemesi, yani imajın hemen ardında yer alan planın da ardında belirgin bir alan göstererek göze üç duraklı bir yolculuk yaptırma hevesi diyelim ana objenin ritmik olarak arkasındaki sıkı üçlüden farklı olmasının ona vurgu yaptığını düşündüm ve belki de yanıldım ? Sepia ve vignet gibi soslar ise şu sıralar benim için neredeyse ana mevzu.Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim, bu forumu ve buradaki samimiyeti seviyorum