Alıntı myaver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben size en basitinden gördüğüm birkaç hatanızı yazayım; fotoğrafı güneş tam tepedeyken, saat 12:26'da herhangi bir filtre kullanmadan muhtemelen(Polarize v.b.), Iso 200 ile yanlış ışık ölçümüyle ve açık diyaframla çekmişsiniz.
Hatalarımı belirtiğiniz için teşekkürler. Evet filitrem hiç olmadı , kullanmadımda. Daha önceki fotoğraf makinalarında da güneşe fazla dikkat etmediğimden bu makinada da etmiyordum. Ancak şimdi size gün batımına yakın çekilmiş fotoğraf ararken dikkatimi çekti ki evet güneşsiz ortamlarda renkler biraz daha canlı çıkmış.Bundan sonra denemelerimi akşam yapacağım. Bugün iftara yakın örnek bir fotoğraf çekip buraya ekleyeceğim bakalım nasıl çıkacak.


Alıntı sacalli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Odak uzaklığınız da 21mm de. Dolayısıyla istediğiniz bulanıklık etkisini yaratmak için kısa bir odak mesafesi. Bokeh'in oluşmasına etki eden faktörler; diyafram açıklığı, odak uzunluğu ve netleme noktası(netlemeyi ne kadar yakın yaparsanız o kadar arka plan bulanık olur.) Siz taşlara netleme yapmışsınız ve odak mesafeniz 21mm de, ayrıca f değeri bokeh oluşması için yeteri kadar açık değil.(3.5) Ayrıca manzara çekimi yaparken, diyaframı kısmanız netlik açısından önemli. Şu konuya bir göz atarsanız sanırım kafanızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz:

http://www.canonturk.com/vbulletin/d...ighlight=bokeh
Cevabınız için teşekkürler. Ancak ben kendimi yanlış ifade ettim. Bu örnek verdiğim fotoğrafta sizin dediğiniz bulanıklığı vermeye çalışmadım. Sadece merkez taşları seçmiştim ve en net olmasını istediğim kısım taşlardı. Diğer kısımlar hafif bulanık çıkabilirdi.Dediğiniz gibi konuya yakınlaşarak bu yapılabilir. Ancak asıl problemim bu değil. Fotoğraflardaki cansızlık canımı sıkıyor.

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle merhaba sorununuz sanırım makına üstünde yapılacak bir kaç ayarlamadan sonra düzelicek gibi gözükmekte.Bende 450D kullanıcısıyım makınlarımız menu ve birkaç ayar bakımından aynı gözükmekte.Benim tahminimce makinanın renk ayarları ve diyaframı açmanızdan kaynaklı ışık patlaması mevcut gibi duruyor ben bıldiklerimi paylaşacagım benden daha tecrübeli abilerim ve hocalarım belkı daha kalıcı ve saglıklı bılgıler verebılır.

Genel manzara çekimi yapıcaksam yada ışıkla vurgulamak ıstedıgım bır nokta yoksa eger P modunda Landscape renk ayarını kullanırsanız manzara fotograflarında makına sıze en dogru renklerı vermeye calısacaktır. ISO ayarını mumkun oldugu kadar dusuk tutalım (canonlar ıcın 100).
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Landscape yi denedim ancak istediğim sonucu yine alamadım. Hatta kullanma klavuzunda bu konuyu iyi araştırdım . Landscape modu yeşili ve maviyi daha canlı yaptığı yazıyordu. Ancak sonuç yine olmuyor. Bu sitedeki ve başka sitelerdeki manzara fotoğraflarına bakıyorum , birde benimkilere bakıyorum arasında dünya fark var. Şimdiye kadar fotoğraf makinesi ile 9*** çekim sayısına ulaştım ancak elle tutulur doğru dürüst manzara fotoğrafı yok.