Alıntı E.D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet işte derdim kesinlikle bu. Dediğiniz gibi çimenin rengi yok. Fotoğraf makinesinin renk ayarlarından renk tonlarını değiştiriyorum deniyorum ama halen daha tuturamadım. Akşam tekrar deniyeceğim.
Her ne kadar amatörde olsam örnek verdiğiniz fotoğraflardaki canlılık hemen dikkatimi çekti. Aradığım işte tam bu. Cevabınız ve yardımız için teşekkürler.
Rica ederim. Benzer sıkıntıları en başta ben de yaşamıştım analogtan geçen biri olarak. Analogta daha çok sabit lenslerin kullanılması ve görüntünün daha kontrastlı olması sebebiyle fotoğrafın sonrasını biz düşünmüyorduk, yıkayanın işiydi daha çok. (Eğer siz yıkamıyorsanız.)

DSLR'lerde fotoğraf sonrası da çok önemli. Dijital işlemi iyice bilmek gerekiyor, PS'yi karanlık oda olarak düşünebilirsiniz. Şimdiye kadar kullandığım tüm Canonlarda, sanırım Canon 5D hariç, PS'de işlem görme ihtiyacı hissettim hep. Nikonlarda ise böyle bir şeye rastlamadım. Deneyim ettiğim kadarıyla Canon daha ham görüntü veriyor, Nikon ise PS işlemini kendi içinde yapmış gibi.