CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 26 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konulanmış Görüntüleme

  1. #13
    E.D
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erkut Durmuş
    Makina:
    Canon 1000D
    Üyelik tarihi
    23.August.2010
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    94

    Standart

    Maşallah cevablar çığ gibi büyümüş. Sağolun arkadaşlar.Tek tek cevab veriyorum;

    Alıntı Yazılımcı Online Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzun süredir amaör olarak foto çeken ama DSLR ile biraz daha bu işlerin içine girmiş ve halen amatör biri olarak bende bişeyler yazayım. Hem üstatlarım değerlendirsin gelişme var mı ehehe

    Bana göre fotoğraf tekniğe ve kuralına uygun çekilir, photoshop da da güzelleştirlir. Tıpkı bir bayanın makyaj yapması gibi. Klasik laftır çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır diye, tabi makyajında abartısı çok çirkin duraibliyor o yüzden doğal seviyede fotoğrafı işlemek en güzel sonucu verir.

    Fotoğrafı öğlen saatlerinde çekmeyin. Saat 10 ve 17 arası mazara fotoğraflarında hep bir yamukluk olacaktır ışık açısından ışık çok dik geliyor çünkü o saatlerde. Bu saatler dışında manzara fotoğrafları daha temiz ve güzel olur. Akşam üstü ışığın sertliği kırılır , sabah saatlerinde ise gökyüzü tertemiz olur.

    Diyaframı 2-3 stop üstünde kullanmanızı tavsiye eder çok kısık diyaframın en keskin görüntüğü yakalamayacağını hatırlatırım.

    Manzara çekecekseniz polarize filtre kullanmanızı tavsiye ederim. UV filtre ise kaliteli olmadıktan onra düz camdan bir farkı yoktur kullanmaya gerek yok.

    Şuna da çok dikkat edin, etrafta dikkat dağıtacak hiç bişey olmasın, bir ağaç varsa kadrajda kesilmiş olmasın yarısı, ya o ağaç tam çıksın ya da hiç çıkmasın. Arkada orda burda çöp kutusu, elektrik direği gibi şeyler olmasın.

    Altın oranı hatırlatmama gerek yok sanırım her site bahseder bundan
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz ayrıntıları biliyorum aslında ama bundan sonra daha fazla dikkat ederim. PS ile işlediklerimde var ama aynen fotoğraf makinesinin renk ayarlarını tuturamadığım gibi PS ile de fazla abartılı veya uyumsuz felan yapıyorum. Bu PS zaten başlı başına bir iş. Bunun yerine yukarda arkadaşımında belirttiği gibi RAW çekip Canonun kendi programıyla birşeyler yapmaya çalışacağım. Ancak PS ile Mitchell Kanashkevich'in kitabında bahsettiği düzeltmeleri kesinlikle deniyeceğim.

    Alıntı taner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işte burada dslr nin karşınıza çıkan sonsuz seçenekleri ile karşılaştınız biraz kurcalayın eminim zamanla istediğiniz kaliteyi yakalayacaksınız. Raw a gelince bende sadece raw çekiyorum birçok kaliteli makine ve lens kullanan usta da aynı şekilde çünkü en kaliteli lenste bile karşınıza istenmeyen durumlar çıkabilir ve o anı birdaha geri döndürme şansını size sadece Raw verecektir..
    Evet dediğiniz gibi zamanla alışacağım.Başka çare yok zaten Bu arada forumda http://www.canonturk.com/vbulletin/c...ure-style.html adresini gördüm ve verilen hazır ayarları deneme yaptım. Biraz ilerleme oldu gibi. Bundan sonra bende RAW denemeleri yapacağım. Yardımınız için teşekkürler.

    Alıntı eKBS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kadrajlama, oranlar ve fotoğraf kuralları hakkında biraz araştırmanızı öneriyorum. Çekmiş olduğunuz fotoğraflarda renkleri ve ışığı ayarlamış olsanız bile düzenlemesi konusunda sıkıntılar var. Bu aralar pratikten çok teorik bilgiler edinmeniz daha yararlı olacağı kanaatindeyim.
    Bu bahsettiğiniz teorik bilgileri aslında biliyorum ama yinede istediğim sonuçlar çıkmıyor. Fakat cevablardan öğrendiğim kadarı ile kurallara uygun çeksem bile işlemeden bu iş olmayacak. Benim derdimi Mitchell Kanashkevich anlamış ve bir kitap yazmış . Gerçekten tam istediğim şeyi yapmış. Şimdi onu öğrenmeye çalışıyorum. Kitabında verdiği örneklere baktığımda ; Fotoğrafların ilk hali benim çektiğim yavan fotoğraflar gibi. Basit görünümlü. Ancak birkaç işlemden sonra yavanlık gitmiş gayet derin,hoş sonuçlar ortaya çıkmış. Kitabı bana öneren @sacalli dostuma tekrar teşekkür ediyorum. Yardımınız için tabiki sizede teşekkürler.


    Alıntı yavy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pek de öyle değil aslında. Arkadaş analogtan dslr'a kadarki serüvenini güzelce açıklamış ve sorunun temel fotoğraf kurallarıyla uzaktan alakası olduğunu sanmıyorum. Hele ki bu arkadaşa kadrajlama, oranlarla ilgili öğütler vermek çok lüzumsuz bence

    Sorunu renklerde, doygunlukta olduğunu kendisi de keşfetmiş ve bu yönde yardım istiyor. Tutup olmuyor abicim sen git baştan çalış dersini demek şevk kırıcı olabilir yani onu demek istiyorum...
    Evet hocam temel çekim tekniklerini biliyorum. Dediğiniz gibi esas sorunum fotoğraflardaki cansız , mat renkler ve basit görüntüsü idi. Ancak yukarıdada yazdığım gibi sorunun kaynağını buldum sayılır.Mitchell Kanashkevich kitabı çok işime yaradı. Şimdi onu öğrenmeye çalışıyorum. Yardımız için teşekkür ederim.

    Alıntı Delban Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rica ederim. Benzer sıkıntıları en başta ben de yaşamıştım analogtan geçen biri olarak. Analogta daha çok sabit lenslerin kullanılması ve görüntünün daha kontrastlı olması sebebiyle fotoğrafın sonrasını biz düşünmüyorduk, yıkayanın işiydi daha çok. (Eğer siz yıkamıyorsanız.)

    DSLR'lerde fotoğraf sonrası da çok önemli. Dijital işlemi iyice bilmek gerekiyor, PS'yi karanlık oda olarak düşünebilirsiniz. Şimdiye kadar kullandığım tüm Canonlarda, sanırım Canon 5D hariç, PS'de işlem görme ihtiyacı hissettim hep. Nikonlarda ise böyle bir şeye rastlamadım. Deneyim ettiğim kadarıyla Canon daha ham görüntü veriyor, Nikon ise PS işlemini kendi içinde yapmış gibi.
    Evet sizin ve diğer cevab veren arkadaşlarında dediği gibi fotoğrafı işlemden geçirmeden olmayacağını öğrendim artık. Aslında bu biraz moralimi bozdu ancak yapacak birşey yok . Hadi tamam görücüye çıkacak fotoğrafları işleyelim ama aile içinde,piknikte vs çekilmiş fotoğraflara canlılık vermek için hep işlemden geçirmek gerçekten can sıkıcı. Gerçi @Salleen'nin Canon Picture Style topiğinde vermiş olduğu hazır ayarlar fotoğrafa biraz orantılı can kattı. Bu ayarlar ile denemeler yapacağım. Ama en önemli ve istediğim derinlik ve renkler , Mitchell Kanashkevich kitabında bahsettiği işlemler ile yapılmış. Esas odaklanacağım konu bu olacak. Cevabınız ve yardımız için minettarım.Teşekkürler.


    Açtığım bu topikte derdimi anlattım ve gelen cevablar ile neyin eksik olduğunu öğrendim. Her ne kadar temel çekim tekniklerini bilsemde daha fazla dikkat etmem gerektiği ve en önemlisi fotoğraflar işlenmeden istediğim derinliği elde edemeyeceğimide öğrendim.
    Yardımcı olan tüm Saygıdeğer Arkadaşlara teşekkür ediyorum.İyiki varsınız.
    Saygılar.











    Konu E.D tarafından (28.August.2010 Saat 10:27 ) değiştirilmiştir.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •