Ilhami selamlar|

Samyan 14 de ondulin veya biyik bukulme dedigimiz olay var ve bence crop faktorde kullanilmiyorsa uzuak durulmasi geleken bir lens.

Sigma 12-24'e (1. versiyon) filtre takilabiliyor sadece onu yerine arkasina takmak lazim. Ozellikle genis acilarda C-PL kullanilamadigini, Daga cikmadigimiz surece UV nin gereksiz oldugnu dusunursek ND filtre veya renk duzeltme filtreleri kullanacagini tahmin ediyorum. Bunlarida gel olarak temin etmek mumkun.

Canon 17-40 ozellikle f/4 oldugu icin uzak durdugum bir lens. GEnis acilarda zaten alan derinligi odak uzakligi nedeni ile cok fazla lensler. Birde diyafram yuzunden zorlanma fikri hosuma gitmiyor.

Canon 16-35 f/2.8 II. versiyon cok basarili bir lens. Ancak fiyat performans olarak o fiyati hak ediyor mu hep dusunmusumdur. Bu sebeple bir kac deneme disinda hic almadim.

Hep tercihim Canon 17-35 f/2.8 den yana oldu. Netlemesi cok kararli ve hizli. Kose kararmasi dijital mudahle ile %100 colulebiliyor. Cogu zaman 16-35 f/2.8 I. versiyondan daha keskin oldugnu dusundum.

Bu arda Sigma 12-24 ile Canonlar tamamen farkli goruntuler uretirler. Dolayisi ile birbiri ile kiyaslamak cok da dogru olmayabilir.

alacagin lensi gule gule kullan