Öncelikle inceleme için teşekkürler ancak biraz uzun olmakla birlikte size bir sorum olacak. Fotoğraf makinesi olarak iki adet crop makineye sahibim. Birisi Sony a6300 diğeri ise canon 80D (80d bana bir kişiden hediye geldi ve onu satamayacağım, manevi değeri yüksek) Profesyonel olarak video çekimleri yapmaktayım zaten a6300 ü bu yüzden aldım. Ancak aynı zamanda düğün dış çekim ve ürün ve hatta model çekimlerine kadar çoklu bir alanda da fotoğraf çekimi yapmayı dusunmekteyim.Yani bu işten para kazanmayı düşünüyorum.

Sony için genelde lens kiralamaya gidiyorum çekimden çekime. 80d ise henüz üstünde 18-135 mevcut bir lens var yatırımı yapmadım. Şimdi bildiğimiz gibi fotoğraf işin içine girince işler biraz da olsa değişiyor. Alan derinliği ve imaj kalitesi çok önemli. Benim aklımda takılı kalan sorun şu. Şimdi 80d yi satamam ama a6300 ü satabilirim. 80d video için iş görür gibi acaba sony'i satıp onun yerine ikinci el bir 6d alsam yanlış mı yapmış olurum? Video için 80d yeterli olur mu? Ya da ikisini satmayıp 80d ye iyi lensler alarak veya kiralayarak güzel, beni utandırmayacak bir alan derinliği ve imaj kalitesi yakalabilir miyim?

Profesyonel olarak özellikle dış çekim için 80d ya da a6300 beni kurtarır mı bunlar soru işareti? Sizin bu konuda fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.