Alıntı DarthMaul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkese merhaba, 550d, 650d, 70d tam 7dmk2'mi diye düşünüyoken 80d bu özellikleriyle kaçınılmaz oldu. Fotoğraf ve video'dan doğrudan para kazanmayan benim için neredeyse tüm beklentilerimi karşılar nitelikte cihaz olmuş 80d (kağıt üzerinde) ve açıkçası shutter sesi dışında ilk izlenimlerim oldukça iyi.
Netlemede pek hız farkı göremesemde iso konusunda kesinikle çok daha iyi 70d'den ve bahsedilen dinamik aralığı iyileştirilmesi konusunda bişiy diyemiyorum o çapta bir fotoğrafçı değilim anlamam, etmem, araçtırmadım nasıl teyit edeceğimi vs..
Video konusunda oldukça fazla ekstraları söz konusu 70d ye göre. Canon 7dmk2'yi ziyadesiyle kurcalama şansına sahip oldum ve açık söylüyorum (otorite değilim asla) gövdenin okkalı oluşu ve fps hızı dışandan bir artısı yok bana göre shutter ömrü elbette önemli ama benim gibi sadece sıfır cihaz alanlar o konuları pek dert etmez.

Devamında beni en çok sevindiren kısmı ise FF'e hazırlık mahiyetinde (biraz'da almak zorunda kaldığım) aldığım Sigma 24-25Art'ın focus kaçırmaması oldu 70D'den sonra. Çok yeri değil ama Sigma 18-35Art bir hayli üzdü bizi vaktinde kaç tane denendiyse hepsi focus kaçırdı 70d'de ve mecburen FF'de yatırım mahiyetinde yerine 24-35'i almıştım. Son olarak klasik geyik herkes bir gün FF'e geçecek takıntım olmadı ancak umuyorum 6dmk2 bunu değiştirir ve Nikon'un 750si gibi umuyorum ekranı dönebilir olur keza bu ekranın sunduğu zahmetsiz, enterasan açılar oldukça rağbet görüyor iş yaptığım sektörde. Herkese iyi forumlar...

hayirli olsun gule gule kullanin.