Alıntı BonJovi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki hocam foto tripotu ile video cekilmezmi?
Birde ben hic manuel netleme yapmadim onceden. Sadece bilezigimi ceviriyoruz? Son olarakta msnzara fotografinda hangi netleme ayarini kullansak daha iyi? Ben genelde 19 af noktasi acik olani kullaniyorum ne cekersem cekiyim. Digerlerini hangi durumlarda kullanacagimi bilmiyorum.
Su tripotlardan o halde kapali iken en kucuk olanini rmtercih edicem heralde fakat ilanda yazanlardan pek anlamadim.
Video tripodunun dönüşleri çok yumuşak olur, dönerken hiç takılmaz ama fotoğraf tripodları dönerken ufak da olsa takılma yapabilir hocam. O yüzden video tripodu almak daha mantıklı olur, hem video hem de fotoğraf çekilebilir.

Lensin AF/MF tuşunu MF konumuna getirip bileziği çevirmek gerekiyor. 10x dijital fokus yaparak netlemek istediğiniz yeri daha iyi netleme şansınız olur. MF modunda af noktaları otomatik olarak kapanır zaten hocam.

Bölgesel ya da tek af noktaları daha özel durumlarda kullanılır. Örneğin; bir model veya nesne çekeceksiniz ve nesneyi, kadrajın altın oranına gelecek şekilde ayarlama yapacaksınız. Fakat 19 af noktası açık olursa nesne yerine başka bölgelere netleme yapabilir, o yüzden bölgesel af veya tek af noktalarını açıp yalnızca o bölgeye netleme yapma imkânınız olur.

Tipodun kapalı boyu değil de bence açık boyu önemlidir, ne kadar uzun olursa (tabii ki bu, tripodun malzeme kalitesi ile de alâkalıdır) o kadar rahat olur kullanımı. Yani kısacası tripod konusunda tercih biraz da size ait; eğer malzeme kaliteli yani carbon vb. kullanılıyor ise boyunun uzun olması ama malzemesi plastik ise boyunun kısa olması önemlidir. Bunun amacı da deklanşöre basma anında ve rüzgârlarda sarsılmayı önlemektir.