Alıntı olgun92 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam merhaba, tripod olarak Manfrotto marka tavsiye edebilirim, buradaki fiyatları 200-250 TL olan çok hafif tripodları var.

Manzara fotoğrafı ise başka bir olaydır ama kısaca şöyle anlatayım: Tripod kullanmak şart öncelikle, yamuk durmamalı kadraj.

Lens matematiği de işin içine giriyor. Örneğin: Kullandığınız lensin en açık diyaframı f/4 veya f/3.5 ise f/8'de, f/5.6 ise f/11'de çekim yapmanız gerekiyor kadrajın her tarafındaki netliği artırabilmek için. Pozometrede çubuk tam 0 noktasında durursa daha iyi olur, bunu vizörde ve LCD ekranda görürsünüz, aşağıda cetvel gibi bir çubuk olur: -3..2..1..0..1..2..3 gibi bir çubuk. ISO değerini 160'ta tutmakta yarar var. Enstantane değeri de ISO ve diyaframa göre düzenlenir.

Kısacası Manuel Mod şart ve fotoğraf RAW formatta çekilmeli, JPG formatı üzerinde oynama yapılamaz kolayca. RAW format da Photoshop veya Lightroom'da rahat düzenlenebilir, beyaz ayarı ve bölgesel düzenlemeler yapılabilir. Tabi o programları da bilmek gerekir hocam.
Cok tesekkur ederim cevabiniza hocam. Kisa ve anlasilir yazmissiniz boyle cevaplar dahada insani mutlu ediyor. Birde bir sorunum var ben auto focusda cekiyorum diyelim fotografi ve bu fotografi cekerken hangi netleme tipini kullanmaliyim. ornegin 80 100 mm bir fotograf cekerken kadrajda 100 mt ileride bir agac var diyelim ve uzaga dogru nesneler objeler uzuyor. Ya agac netleniyor arkasi flu yada arka netleniyor agac flu cikiyor. Bunda karenin tamami nasil netlenir. Cok acemice oldu farkindayim.

Tripota gelirsek bunu video cekerkende kullanmak istiyorum bazi durumlarda ornegin kareyi ayarlayip kendimde olayin icine girmek gibi. Tripot kategorisine baktim video tripotlari ayri normal tripotlar ayri var.

Ornegin su linkte sizin dediginiz markanin foto ve video stativleri var. Fiyatta 1000 kron 320 tl ye geliyor. Bakip fikir verirseniz sevinirim.

Stativ til kamera fra Japan Photo

Buda tum markalarin linki : Stativ til kamera fra Japan Photo

Fiyat ucuzdan pahaliya dogru ayarladim


Cokta dandik birsey almak istemiyorum ve turkiyeye gelip giderken disarida tasirken yuk olmasin tasidigimi hissetmiyim istiyorum. Zaten makineyi ilk defa bu sene Turkiyeye getirdim ve disarida tasimak elde gezdirmek gercekten cok zahmetliymis

Birtanede portre lensi almayi dusunuyorum kizimin fotograflarini cekmek icin fakat bilemiyorum canon 1.4 50 mm mi alsam daha dusuk acili bir lensmi alsam bunlar crop makine oldugu icin yada sigmanin art serisi lensinemi baksam bilemedim.