CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 4 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci ... 234
Toplam 62 adet sonuctan sayfa basi 61 ile 62 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #61
    ahmt_thr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ahmet Tahir ERSOY
    Makina:
    Canon 450D
    Üyelik tarihi
    05.August.2009
    Nereden
    İzmir- Isparta
    Yaş
    35
    Mesajlar
    417

    Standart

    Alıntı Giresunlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kusura bakmayın ama USM sizin için neden bu kadar önemli anlayamadım. Sonuçta Canon 100mm lensin en önemli iki kullanım alanı makro ve portedir ve makroda en iyi sonuç ve 1:1 büyütme için manuel kullanım şartken, portrede de netleme hızının pek bir önemi yokken bu tür bir lenste USM'nin hiçbir şekilde bir öncelik olmadığını düşünüyorum.
    usmsizin netleme hızı nasıl açıkçası bilmiyorum. arasında çok fazla bir fark yoksa yani insanı sinir etmiyorsa benim için farketmez. bir de uzalma kısalma olayı var o biraz kötü ama tabi fiyatla alakalı bir durum
    "Canon'un 100mm makro lenslerinin ikisi de USM kullanır" derken? usmsiz de de varmı yani? benmi yanlış anladım?











  2. #62
    Giresunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Umut Giresunlu
    Makina:
    Canon 5D Mark II, EOS M
    Üyelik tarihi
    12.February.2011
    Nereden
    Kocaeli
    Yaş
    49
    Mesajlar
    952

    Standart

    Canon'un günümüzde iki 100mm makro lensi var; "100mm f/2.8 USM" ve "100mm f/2.8 USM L". Sizin bahsettiğiniz USM'siz versiyon "100mm f/2.8 USM"nin ilk versiyonu ve yanılmıyorsam 90'ların sonunda satıştan kalktı. USM gerçekten hızlı ve sessiz netliyor ancak genellikle manuel kullanılacak bir lenste USM'nin ne kadar avantaj sağlayacağı da tartışılır. Tabi bazı kişiler USM'nin sessizliği nedeniyle çekim yapılan canlıyı ürkütmeyeceğini iddia edebilir ancak birçok canlı bizim aksimize ultrasonik sesleri duyabildiği için USM'nin sessizliği sadece biz insanoğluna söküyor sanırım
    Lensin netleme esnasında boyunun uzamasının ne kadar sorun teşkil ettiği kullanan kişilere göre değişiyor, bence yarattığı tek sorun içeriye toz kaçması riskinin olması, ancak bu sorunun yaşanmayacağı bir L serisi lensin fiyatı da neredeyse 2 katına yaklaşıyor.
    Bence burada asıl karar vermeniz gereken konu 100mm f/2.8 tipi bir lense ne amaçla ve hangi kullanım sıklığı için ihtiyaç duyduğunuzdur. Sadece makro çekmeyi düşünüyorsanız ve makro sizin için çok önemliyse o zaman paraya kıyıp Canon 100mm f/2.8 L USM almak daha mantıklı ancak arada bir makro çekmek amacıyla ekipmanınıza katmak için bir lens arıyorsanız o zaman USM, lensin sabit boyutu, vb pek bir önemi kalmıyor.











Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •