UWA`ya alışınca insan bırakamıyor. crop sensör için yeni çıkan Tokina 11-20'ler iyi. 2. elde 1700-1800 civarına bulunabiliyor. 11-16'lar 1300-1400 civarında.eğer Canon için bir UWA bakılıyorsa 10-18 çok ideal. fiyatı 700-800 TL aralığında olması lazım. keskinlik gayet tatmin edici. Tek kötü yanı hep söylediğim gibi plastik bayonet olması. şimdi aynı mantıkla Nikon'da 10-20 lens çıkardı. "0" olanı 1600 TL ama plastik bayonet. incelemerde kırpık sensör için gayet başarılı olduğundan bahsediliyor.
Tam kare sensör (FF) için 17-40 6D kullanırken çok severek kullandığım ve makineye taktıktan sonra lensi satana kadar hiç çıkarmadığım lensim olmuştu. Çünkü 17mm açısı çok bozulma yapmıyor ve 40mm portre dahil yeterli açıyı veriyor. kenarlarda biraz soft ama kesinlikle kötü bir lens değil. Canon kullanırken benim favorim 16-35 f4 olmuştu. keskin ve güzel bir lens. IS olması avantajı. Tokina 16-28'de fiyatına göre iyi diyorlar ama deneyip kullanma fırsatım olmadı. Nikon tarafında 16-35 ve 14-24 bu alanda lider seviyede. Sadece 14-24 ve 35mm 1.4 ile düğün çekimi yapan tanıdık fotoğrafçılar var. Tamron 15-30 için çok başarılı yorumları var ama kullanmadığım için birşey söylemem zor.

Lenslerin açı olayı tamamen alışkanlık ve tarzla alakalı. Bazıları geniş geniş fotoğraflar görmek ister ultra geniş açı çalışır, bazısı sıkışık kadraj sever tele çalışır. daha detay almak isteyen makro lensle çalışır. olay tamamen kişisel kanımca. sağlıcakla ve bol fotoğrafla kalın.