Alıntı belgen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
valla bir de @izustun bahsettiği "tarnung kaplamayı" araştırdım.

Kardeşim sen bunu radyoaktif bir element zannediyorsun sanırım. Tarnung Almanca'da "kamuflaj" anlamına geliyormuş. Hani ışığı geri yansıtmaz flare oluşturmaz anlamında kullanmışlar. Tarnung kaplama diye birşey yok, bu T* (transparency) multi layer coating yaptıkları prosese verdikleri isim sadece.

Yani Sony Zeiss lenslerin camları/kaplamaları Zeiss tarafından üretilmediği gibi, tarnung kaplama diye birşey de yok. Bu bilgiler nasıl yayılıyor, kimden duyup da gerçekmiş gibi algılıyorsunuz, bir de savunuyorsunuz şaşırıyorum.
"ZEISS supports Sony throughout the optical design and development process and then tests and approves the prototypes. Finally, ZEISS determines the test specifications for serial production."

İngilizceniz varsa Sony/Zeiss lenslerin beraber tasarlanıp üretildiğini ve sonra yine Zeiss tarafından test edildiğini okuyabilirsiniz. Üretmekten kasıt sadece parçaları bir araya getirmek değildir. Bu durumda lenslerin Sony tesislerinde üretilmesi de bu lenslerin aynı zamanda Zeiss ürünü olmadığı anlamına gelmez. İngilizce metin Zeiss'in kendi açıklaması bu arada.