Sony A7 II kullanıcısıyım. Zaman içerisinde bir takım eksikler dikkatimi çekmeye başladı. Burada paylaşıp "aynasız" diye kıvranan arkadaşlara fikir vermek istedim.

Aslına bakarsanız Sony A7 gövde ile değil sıkıntım. Gövde, düğmelerin yerleşimi, hatta kısa pil süresi de değil "keşke canon'da kalsaydım" dedirten sıkıntılar. Makinadan genel olarak memnunum. Çok fazla vaktim yok, kısaca sıralayayım.

-Lensler


Sony FE lensler aşırı pahalı. Sony dışında hiçbir firmanın otomatik netlemeli full frame E-mount lensi yok. Yeni 24-70, 70-200 ve 90mm 2.8'ler duyuruldu fakat örneğin 70-200'de Canon 2.8 1500 dolarken, Sony muadili 3000 dolar. (Ohannes)

50mm 1.8 lens takmak istediniz... bunu Canon'da 250 liraya çözebiliyorsunuz. Sony'de ise 2600 lirayı gözden çıkarmanız gerek.... Üstelik aralarında bana sorarsanız hiçbir fark yok. Canon'da 2900 liraya 50mm Sigma 1.4 art alabiliyorsunuz dillere destan.... !!!! @#$½

Metabones adaptör alır Canon lens takarım diyorsanız (iyi adaptörler 1800-2700 lira arası) neden Sony alıyorsun kardeşim.. gerek yok.

-Aksesuar


Canon ve Nikon'da orjinal her türlü aksesuarın ucuz yan sanayi alternatifi mevcut. Sony bu açıdan çok sıkıntılı.

Örneğin TTL Radyo tetikleyici araştırıyorum, tek bir marka çıkarmış. O da 400 dolar civarlarında. Canon'da 50 dolara bile bu işi çözebiliyorsun. Üstelik Amerika'dan sipariş verip kargo parası, bekleme, gümrük mümrük uğraşmadan. Hayyam pasajında zebil.

Yukarıda sıraladığım olumsuzluklar bence en çok ticari fotoğrafçıları zorlayacaktır. Ticari fotoğrafçılar bana sorarsanız kesinlikle uzak dursunlar. Üstelik bizim millet (işveren) cinstir. Ufak makina görürse "çocuk oyuncağı" ile gelmiş diye düşünebilir.

Bütçe konusunda rahatsanız, para sıkıntınız yoksa biraz da fanboyluğa meyliniz varsa Sony ile ilgili bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Çiçek böcek, manzara, sokak fotoğrafçılığı bunları yapmanıza mani bir durum yok. Tabi paranız çoksa.

Aynasıza geçeyim, ufak az yer kaplıyor deyip gece gündüz A7 incelemeleri izliyor, o sayfa senin bu forum benim geziyorsanız bence durun yerinizde. Bugün yarın Canon / Nikon' da aynasız FF olayına gireceklerdir. İlla FF alayım diyorsanız alın bir 5D M2 veya 6D, lense yatırım yapın. Ne de olsa çıkacak Canon FF aynasız geriye dönük lensleri de destekleyecektir.