Alıntı Giresunlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Profesyonellerden öğütler konulu bir yabancı web sitesinde bir düğün fotoğrafçısı bu çift kart slotuyla ilgili güzel bir açıklamasına denk gelmiştim. Kullanılan onca ekipmanın, yapılan onca çekimin ve harcanan onca emeğin basit bir kart hatası nedeniyle çöpe gidebileceğini ve düğün gibi ikinci bir fırsatın olmayacağı çekim türlerinde bu tür kart hatalarının düğün sahipleri kadar fotoğrafçılara da özellikle hukuki ve maddi anlamda sorunlar çıkaracağını anlatıyordu. Bu nedenlerden dolayı bu tür çekimlerde çift kart kullanmasının hayati bir öneme sahip olduğunu belirtmişti.

Kısaca çift kart desteği sizin için gereksiz ve kullanışsız bir özellik olabilir ama özellikle profesyonel alanda çok ihtiyaç duyulan bir özellik olduğunu da gözardı etmemekte fayda var.

Önce yazdıklarınıza katılıyorum. Evet Çift kart konusu önemli. Önemsiz demiyorum. Cihazın bir takım özellikleri fotoğraf çekmeyi kolaylaştıracak ve bu sayede aklımızda olan karelere de daha kısa sürede ulaşabiliriz. Yada riskleri azaltabiliriz. Bu kart yuvalarının makinenin veya iki kartın birden arızalanması gibi durumlarda yine hayat kurtaracak özelliklerin eksik olduğunu söyleyebiliriz.

Kaldı ki yazımı tam okumamış olacaksınız ki, ben zaten bana gelen istekleri karşılayabilecek bir FF makine olmuş dedim. İşiniz gereği "Profesyonel" biriyseniz, ikinci kart yuvası olan bir gövdenin yanında ikinci bir gövde de taşımanız gerektiğini bilirsiniz. Bu yüzden atladığınız küçük nüansa dikkat çekmek istiyorum. Bu güne kadar gelen (özel benden istenen) hiç bir düğün dış çekimini yeterli ekipmanım olmadığı gerekçesiyle kabul etmedim. Bu kadar prensipli birisiyim ki yeğenimin çekimlerini bile ben yapmadım. Öyle alayım bir makine gidip çekeyim derdinde değilim. Ekipmanları alacak, iş yeri açacak ve bir süre iş yapmasam bile dayanacak maddi gücüm yok. Hayat herkesin omuzlarına farklı yükler yükleyebiliyor. O yüzden bilemeden yorum yapmak yerine bu işi yapıyorsanız, ikinci bir kart yuvası olan gövde tercih edersiniz, daha kolay olur.


Ümit Bey,
Bence yersiz yere gülüyorsunuz. 10bin TL ve civarına kadar olan segmentte gövde tercihi yaparken ben araştırmalarım sonucunda Canon'un lens çeşitliliği ve lenslerin fiyat politikasının diğer cihazlara göre daha uygun olduğunu gördüm. Tele sınıfı tercih edecek olsam, şu an güncel olarak yine piyasayı araştırır daha sonra karar verirdim. Fakat o segmentte tercihim muhtemelen Canon bir gövdeden yana olmazdı diye düşünüyorum. Yani gövde seçimi yaparken, önce gövde sonra lens değil, önce lens sonra gövde tercih ettim. Şahsıma ait hayli lens var, dolayısıyla Canon'dan devam edeceğim ve gövdenin özelliklerini beğendim. Video konusu açıkçası beni ilgilendirmiyor.

Dolar yüzünden Türkiye fiyatları abartılı olacağını zaten biliyorum. Fakat, konu dolar bazındaki fiyatı ise evet Canon'un orta segmenti dahil tüm gövdeleri zaten diğer piyasadaki rakibinden daha pahalı ve eş değer gövdelerindeki bir çok özelliği daha kötü. Sadece 6DM2 bu fiyatı etmez demek eksik kalacaktır. Bu 6DM2 ye haksızlık olur. Çünkü bu Canon'un bu segmentlerinde ki gövdelerde görünen karakterestik bir nokta. Bir kere bile dinamik aralık konusunda rakip olan markanın gövdelerinden daha iyi olduğunu hiç görmedim. Fakat AF konusunda bile diğer üreticinin giriş / orta-giriş seviyesinde halihazırda eksikleri bulunuyor. Dolayısıyla bazı durumlarda aynı gövdeyi karşılaştırırken salt 50mm yi baz aldığımızda neredeyse 400 - 500 TL lens konusunda markanın lehine avantaj sağlıyor.

Bir diğer konu Canon aynı zamanda bir video kamera üreticisi. Baktığınızda Sony de öyle. Dolayısıyla cihazları konumlandırırken bu tür konularda ketum olmaları kabul edilebilir bulunmasa da anlaşılabilir olması gerekiyor.