CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi
Status
Offline
Ichimaru Gin Nickli Üyeden Alıntı
D800 herkese hitap edecek bir gövde değil 36mp kullanmanın artıları olduğu gibi eksileri de var. Yüksek mp olduğundan dolayı daha bilinçli ve sistematik çalışmak gerekiyor benim gördüğüm kadarıyla yani daha fazla özenli olmak lazım. Mümkün olduğunca tripod kullanmak gerekiyor max. kalite almak için. Mesela D700 ile 1/50 ile net çekiyorsak kareyi D800'de bunu 1/100 yapma ihtiyacı olabiliyormuş.
Amatörden çok prolara hitap ediyor gibi, daha özenli çekim yapanlara daha doğru bir kavram olabilir.
Ben o nedenle düşünmüyorum kendi adıma. Atıyorum kendimi sokağa çat çat çekiyorum yüksek mp ihtiyacım da yok 12mp bile fazlasıyla yetiyor bana. 24mp'lik çıkacak FF gövde daha mantıklı olacak bir çoğumuz için bence.
D700D 1/50 ile çekilen fotoğrafın D800de 1/100 e ihtiyaç duyması gibi bir durum yok, D800de de çekilen 1/50 perde hızındaki fotoğraf D700 çözünürlüğündeki kaliteyi verir, daha fazla yaklaştırınca eğer bir titreme veya hareket varsa o belli olur. Tabii ki büyük baskılarda baskıya uzaklıkla da alakalı olarak değişebilecek bu belirginlikle beraber en iyi sonuçlar için daha yüksek perde hızlarına ihtiyaç duyulabilir ama büyük baskı almayacaksak 1/50 yerine 1/100 e gerek yok, büyük baskı almayacaksak zaten D800 e gerek yok, ben bir nikon kullanıcısı olarak pek sevemedim D800ü ama D4 e hayır demem