Nikon gerçekten de dersine iyi çalıştığını göstermiş durumda.

Bir de ısrarla söylediğim bir şey vardır. Makinelerdeki iso başarımı kaç isoya çıkabildikleri ile değil, o isoda yakaladıkları detaylar ile ölçülür.
Sırf bu yüzden NASA uzaya Nikonları göndermiyor mu?

Artı olarak 36 MP gerçekten de büyük bir rakam.
D800 kullanan iki kişi ile konuştum netten. Şimdiden daha söyledikleri iş için D800, ama onun dışında D700 (diğerinde 5D M2) kullanmaya devam edecekleri şeklinde oldu.
Zira 36MP bir makine inanılmaz bir veri yığını oluşturuyor. RAW + JPG tek kare 100MB dosya boyutundan başlıyor. 4GB lik hafıza kartlarımız ile 36 filmlik makaralı günlerimize geri dönüyoruz

Sırf bu yüzden Nikon makineye DX seçeneğini ilave etmiş. Bu sayede 18MP olarak çekim yapabiliyorsunuz, ki dx olan D300s bile 12MP.

Bunun dışında video yetenekleri kesinlikle arttırılmış durumda.

Canon un 5D M2 ile pastanın büyük dilimini kaptığı pazara gerçekten de hazırlanarak girilmiş.

Sırada Sony ve ülkemizde pek tanınıp bilinmese de yurt dışında video yetenekleri ile tanınan Panasonic var.
Her iki üretici de videoda AF konusunda çok iyi işler çıkardılar. Bu sebeple giriş seviyesindeki kullanıcıları tavladılar.
Ki profesyönel işlerin altından da başarı ile kalkıyorlar.

Görünen o ki bu sene oldukça hareketlenecek.
Yazın yaklaşması ile beraber uykudaki üreticiler satışların arttığı bu dönemi boş boş durarak beklemeyeceklerine eminim.