Uluslararası ticaret öğrencisi olarak sürekli ihracat ve ithalat konularıyla, ve aynı zamanda bir iktisat öğrencisi olarak da markalaşma ve marka değeri konuları hakkında sürekli içli dışlıyım ve yerli marka ve bir marka oluşumu konularını sürekli irdeleyen birisi olarak şu son günlerde gözüme çarpan ve ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir düşüncemi sizinle paylaşmak istiyorum..

Neden bir Fotoğraf markamız yok. Fotoğraf makinesi üreticisi, lens üreticisi, aksesuar, filtre, tripod hatta omuz askısı markamız bile yok...

Dünya çapında adı adeta marka olmuş onlarca fotoğrafçıya, gelişen ve büyüyen bir iç - dış pazar talebine, ihracat ve sanayi anlamında eskisine nazaran daha fazla devlet yardımı, hibeler, proje destekleri varken neden bu alanda hiçbir gelişme yok ?

''Devlet desteklemiyor aaabi şu hükümet şöyle bu böyle'' ağızlarına girmeyeceğim çünkü ben Canon, Kodak ve Sony gibi devlerin doğduğu şartlara baktığım zaman şu bulunduğumuz şartların kolaylığının onlarda olmadığını açıkça gördüm..

''Kimse elini taşın altına sokmuyor'' veya ''birilerinin elini taşın altına sokması lazım'' gibi klişe laflar etmeyeceğim çünkü biliyorum ve farkındayım ki bu vatanın yetiştirdiği bir genç olarak en büyük sorumluluk ben ve benim gibilere ait.. Bu topraklara herkesin borcu var.

Bizi Arabistan yarımadası ve Rusya kumaş ihracaatı kurtarmaz.. Bizi Mercedes-Benz'e parça montajı da kurtarmaz.. Bize uzun vadede bizden sonra gelen nesillere bırakacağımız bir sanayileşme devrimi gerekir..

Her devrim kendi çocuklarını yermiş derler evet belki buna başlayanlar hemen başarılı olamayacak çok acılar çekecek ama attığı temellerde sağlam bir Türkiye sanayisi ve ekonomisi devleşecek..

Bu da biz Türk gençleri sayesinde olacak..

Şimdi soruyorum; Neden Fotoğraf alanında bir Türk markası olmasın ki..?