CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 40 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    ilbey666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT Avrupa Yakası Gezi Sorumlusu

    Status
    Offline
    İsim
    İlbey Yağcı
    Makina:
    Canon Eos 5D mk I
    Üyelik tarihi
    10.July.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    2,345

    Standart Neden Fotoğrafla alakalı yerli bi markamız yok? (Manifestom)

    Uluslararası ticaret öğrencisi olarak sürekli ihracat ve ithalat konularıyla, ve aynı zamanda bir iktisat öğrencisi olarak da markalaşma ve marka değeri konuları hakkında sürekli içli dışlıyım ve yerli marka ve bir marka oluşumu konularını sürekli irdeleyen birisi olarak şu son günlerde gözüme çarpan ve ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir düşüncemi sizinle paylaşmak istiyorum..

    Neden bir Fotoğraf markamız yok. Fotoğraf makinesi üreticisi, lens üreticisi, aksesuar, filtre, tripod hatta omuz askısı markamız bile yok...

    Dünya çapında adı adeta marka olmuş onlarca fotoğrafçıya, gelişen ve büyüyen bir iç - dış pazar talebine, ihracat ve sanayi anlamında eskisine nazaran daha fazla devlet yardımı, hibeler, proje destekleri varken neden bu alanda hiçbir gelişme yok ?

    ''Devlet desteklemiyor aaabi şu hükümet şöyle bu böyle'' ağızlarına girmeyeceğim çünkü ben Canon, Kodak ve Sony gibi devlerin doğduğu şartlara baktığım zaman şu bulunduğumuz şartların kolaylığının onlarda olmadığını açıkça gördüm..

    ''Kimse elini taşın altına sokmuyor'' veya ''birilerinin elini taşın altına sokması lazım'' gibi klişe laflar etmeyeceğim çünkü biliyorum ve farkındayım ki bu vatanın yetiştirdiği bir genç olarak en büyük sorumluluk ben ve benim gibilere ait.. Bu topraklara herkesin borcu var.

    Bizi Arabistan yarımadası ve Rusya kumaş ihracaatı kurtarmaz.. Bizi Mercedes-Benz'e parça montajı da kurtarmaz.. Bize uzun vadede bizden sonra gelen nesillere bırakacağımız bir sanayileşme devrimi gerekir..

    Her devrim kendi çocuklarını yermiş derler evet belki buna başlayanlar hemen başarılı olamayacak çok acılar çekecek ama attığı temellerde sağlam bir Türkiye sanayisi ve ekonomisi devleşecek..

    Bu da biz Türk gençleri sayesinde olacak..

    Şimdi soruyorum; Neden Fotoğraf alanında bir Türk markası olmasın ki..?










    Referanslar;
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Biz 6-7li yaşlarımızda sabahın köründe titreyerek de olsa "varlığım Türk varlığına armağan olsun" derken gayet ciddiydik.

  • #2
    tanerunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul

    Status
    Offline
    İsim
    Taner Ünlü
    Makina:
    Canon EOS 50D Fujifilm X-E2
    Üyelik tarihi
    01.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,711

    Standart

    Hangi sektör ülkemizde yerli sermaye ile gelişmiş ve hala gelişmeye devam etmekte?
    Bu sorunun cevabını verdiğinde ne demek istediğimi anlamışsın demektir İlbey.











  • #3
    yoldju - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Senior Member

    Status
    Offline
    İsim
    İlhan Asiruh
    Makina:
    Nikon D7000 (şimdilik) D800 olacak :)
    Üyelik tarihi
    22.December.2009
    Nereden
    İzmir
    Yaş
    51
    Mesajlar
    947

    Standart

    Ülkemizde varolmuş isim yapmış ve gelecek vadeden tüm sektörler köreltilmiştir. yıllarca ulusal pazarda yalnızca pazar yapılmak üzere çalışılmış bir ülkede alışılageldiği gibi pazar olmaya devam edeceğiz...










    Andy Passenger

    Nikon D7K | Nikkor 50 mm f/1.8D | AF-S Nikkor 24-85 F/3.5-4.5 G
    Manfrotto 055XPROB | 498 RC2 BH
    | MBP Z0LZQ

  • #4
    Mete Aldıraklı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mete ALDIRAKLI
    Makina:
    FünfDiMarkZway
    Üyelik tarihi
    03.January.2011
    Nereden
    Bartın
    Mesajlar
    1,281

    Standart

    Bir iktisatçı olarak, ülkemizde yerli üretimi denemiş biri olarak şöyle bir cevap vermek istiyorum


    çünkü;

    Türkiye'de başarılı olmayan hiç bir proje desteklenmez, destek görmeyen proje başarılı olamaz. Kısır döngüdür bu, ülkemizde çoğu proje daha fikir aşamasında bu kısırdöngüye takılıp başlamadan çöpe atılır.

    Diğer sanayi imalatı işlerini bir kenara bırakıp sadece fotoğraf makinesi ve ekipmanını konuşalım. Daha kaliteli gözlük camı bile üretemezken (Nikon, Hoya, Zeiss gibi markaların gözlük camları dünyaca meşhurdur. Zeiss apayrı bir noktadadır hatta..) Objektif (kompleks zoomları geçtim, 3-4 elementli sabit odakları konuşuyorum) üretebilecek ne bir teknolojimiz, ne de mühendisliğimiz var. Bazı yerli firmaların (savunma sanayii) cmos ve ccd sensörler üzerinde çalıştığını biliyorum, fakat, Nikon'un, Pentax'ın Sony'den sensör satın aldığını düşünürsek sıfırdan sensör üretim teknolojisi ve mühendisliği becerisi kazanmak ciddi maliyetlere yol açacaktır. Bazı arkadaşlar hatırlarlar belki, İstanbul veya İzmit'te çok ünlü bir markanın RAM fabrikası vardı, depremden sonra kapatıldı. Biz o teknolojiyi bile öğrenemedik, RAM üretecek beceriye sahip olamadık. Bununla birlikte en basitinden direnç bile üretmiyoruz.

    İmalatın dinamosu, komponentlerdir. Önce hammadde işlenir, sonra işlenmiş hammade komponent imalatında kullanılır, komponentler birleştirilerek kompleks ürünler elde edilir. Yani önce direnci, sonra kondansatörü, sonra transistörü sonra silikon çipleri, sonra sensörleri üreteceğiz ki, bütünü oluşturabilecek tecrübemiz olsun.

    Örneğin bulunduğum ilde Volkswagen, Audi, Porsche ve Opel otomobiller için çeşitli hortumlar üretiliyor. Adamlar o kadar zeki ki, hortumu Bartın'a yaptırıyor, sekmanı GuangZhou'ya yaptırıyor, pistonu Kiev'e yaptırıyor, mühendisliğini, tecrübesini öyle geniş alana yayıyor ki bir başka firmanın veya ülkenin o tecrübeyi toparlayıp kendisi üretim yapmasının imkanı yok. Özellikle otomotivden örnek verdim, çünkü birçok üretici daha önce tüm parçalarını Çin'de ürettirip kendi ülkesinde monte ettiriyordu, şimdi bu markaların araçlarına çok benzeyen araçlar ÇİN tarafından imal edilmekte.

    Ben bu ülkede cep telefonu imal etmek istedim. Bir grup arkadaşımla birlikte, şimdinin Meizu'ları gibi birşey üretmek istedik, maksimum yerli parça oranı kaçtı biliyor musunuz? %4. Keşke %70'in üzerine çıkabilip imalata başlasaydık.










    Set almış başını gitmiş... Buraya yazınca imzaya yer kalmıyor...

    Açılın, ben mühendisim!

  • #5
    Samhain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    murat özel
    Makina:
    canon eos 60D
    Üyelik tarihi
    14.July.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    601

    Standart

    Ticaret okuyorsan bilirsin bir şirket kurarken bu şirketin alacağı devlet desteği kuracağı arazilerin metrekare başına parası,vergileri,alıcağı elektrik,işçilik masrafları,kargo,fabrika düzeni(en önemlilerden biri),kadro vb bir ton farklı etken ve değişken mevcut.Kdv ve diğer vergiler bellerini çok büküyor.
    Bu tip bir iş kolunda olmak istiyorsak zaten patent kullanıcaz buda karlılığı düşürücek.
    Kusura bakılmasın devlet desteklemiyor.Bir noktada haklı dışarıdan patent alıp fabrikada üretince nolucakki.Büyük karı onlar götürücek.
    Bu noktada iş üniversite hocalarına düşüyor.Sıfırdan proje yazıp bu projelerine patent alıp bir iş dalı kursalar desteklenicekler.
    Bir iş yerinin temel amacı kardır bunun devamında süreklilik ister.
    Arada ülkemizde üretilen lcd tv lerin çoğu lg panel alınıp burada montajlanıp türk malı diye satılıyor.
    Ayreten üretim oluyor ancak diğer gelişmiş ülkelerin kendilerinde istemedikleri doğayı kirleten fabrikaları açıp duruyoruz.










    Konu Samhain tarafından (27.August.2011 Saat 20:10 ) değiştirilmiştir.
    canon eos 60D /Canon 70-200 F/4 IS USM L/ 18-55 IS / Helios 44M-58 f2 / Canon 100mm f/2.8 USM/ Canon 50mm f/1.8 II /3pod /
    Caselogic XNSLR-7&/canon430 ex II

  • #6
    tanerunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul

    Status
    Offline
    İsim
    Taner Ünlü
    Makina:
    Canon EOS 50D Fujifilm X-E2
    Üyelik tarihi
    01.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,711

    Standart

    Alıntı yoldju Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ülkemizde varolmuş isim yapmış ve gelecek vadeden tüm sektörler köreltilmiştir. yıllarca ulusal pazarda yalnızca pazar yapılmak üzere çalışılmış bir ülkede alışılageldiği gibi pazar olmaya devam edeceğiz...
    tmamen katılıyorum.
    Aslında bizde üretim çok. Ama Üretim yapılan sektör; çok konuşma sektörü. Boş laf kalabalığı yapan ve sürekli oyalamaya yönelik bir strateji. Sürekli laf atışmaları ve taşlamalar. Sanki aşıklar toplanmış atışıyorlar. Artık akıllanıp öküz altında buzağı aramak gerek. Kafayı kaldırıp N2oluyor demek gerek.
    Kendimi bildim bileli Türkiye'de gündem hiç bitmedi. Bir günü rahat rahat geçiremedik.
    Bu konuda çok yazarım ama zaten çoğunu biliyor herkes. Ben de boş laf kalabalığı yapmayayım yani.











  • #7
    Moderator - CT Yazar

    Status
    Offline
    İsim
    Emre Kocakaya
    Makina:
    Canon 60D
    Üyelik tarihi
    22.July.2009
    Nereden
    Moscow
    Yaş
    49
    Mesajlar
    928

    Standart

    Hımmm yaralı bir konu.
    Sadece fotoğraf konusunu ele alırsak,şahsi görüşüm fotoğrafçılık dijitale geçmeseydi belkide türk üretimi ve markası bir marka olabilirdi.

    Bir çok fotoğraf markası,fotoğrafçılık dijitale geçince bu işi bırakmak zorunda kalmıştır,bu işle ilgilenen her zamanki gibi elektroniğin ve dijitalin kalesi olan uzakdoğulu bazı devletlerin eline geçmiş durumda,avrupada sadece almanya gibi bir devletin dışında fotoğraf ürünleri üreten hemen hemen bir devlet yok,yıllarca bir sürü fotoğraf makinesi markası bulunan rusya bile bu işi bırakmıştır.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #8
    Ichimaru Gin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özgür Dörtyol
    Makina:
    Nikon D750 / Asahi Pentax 6x7 / Olympus OM-4
    Üyelik tarihi
    13.January.2011
    Nereden
    İstanbul / Ataşehir
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,686

    Standart

    Kapitalizm böyle birşey işte, küçüklere yer yok










    Asahi Pentax 6x7 / Takumar 105mm F2.4
    Olympus OM-4 / Zuiko 50mm F1.4


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #9
    Gezgin Bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Kaan KURTULUŞ
    Makina:
    Canon 5D Mark II Canon EOS 5
    Üyelik tarihi
    13.January.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    40
    Mesajlar
    288

    Standart

    Eskiden Türkiye ekonomisi TİT den ibaret derlerdi... Yani Tekstil İnşaat Turizm...

    Hala öyle... Bu üç alan dışında faaliyet gösteren büyük şirket var mı?










    Canon 5D Mark II
    Canon EOS 5
    Canon 17mm L
    Canon 24-70mm L
    Canon 70-200 f:4 L
    Sigma 85mm f:1.4 EX DG HSM
    Pentacon 135mm f2.8
    Canon 550EX PENTAX FTZ 500
    Yashica Mat 6x6 TLR
    Mamiya C330 f 65mm f3,5 80mm f2,8 135mm f4,5 180mm f4,5


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #10
    Samhain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    murat özel
    Makina:
    canon eos 60D
    Üyelik tarihi
    14.July.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    601

    Standart

    Alıntı Thin Lizzy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hımmm yaralı bir konu.
    Sadece fotoğraf konusunu ele alırsak,şahsi görüşüm fotoğrafçılık dijitale geçmeseydi belkide türk üretimi ve markası bir marka olabilirdi.

    Bir çok fotoğraf markası,fotoğrafçılık dijitale geçince bu işi bırakmak zorunda kalmıştır,bu işle ilgilenen her zamanki gibi elektroniğin ve dijitalin kalesi olan uzakdoğulu bazı devletlerin eline geçmiş durumda,avrupada sadece almanya gibi bir devletin dışında fotoğraf ürünleri üreten hemen hemen bir devlet yok,yıllarca bir sürü fotoğraf makinesi markası bulunan rusya bile bu işi bırakmıştır.
    İsim vermim ancak ülkemizdeki en büyük üniversitelerinden birinde elektrik ve elektronik mühendisliği araştırma bölümünün bilgisayarları 90 yılından kalma serverlar.
    Ar&ge yapmadan bu işleri aşmak imkansız.Üniversite ve iş yerleri ortak projeler %75 devlet desteklidir.San-tez projeleri vardır.Ancak bu öğrenciler ve öğretmenler paramı alim proje ile kim uğraşır diyince bizde gelişme filan olmaz










    canon eos 60D /Canon 70-200 F/4 IS USM L/ 18-55 IS / Helios 44M-58 f2 / Canon 100mm f/2.8 USM/ Canon 50mm f/1.8 II /3pod /
    Caselogic XNSLR-7&/canon430 ex II

  • #11
    ilbey666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT Avrupa Yakası Gezi Sorumlusu

    Status
    Offline
    İsim
    İlbey Yağcı
    Makina:
    Canon Eos 5D mk I
    Üyelik tarihi
    10.July.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    2,345

    Standart

    Alıntı Samhain Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kusura bakılmasın devlet desteklemiyor.Bir noktada haklı dışarıdan patent alıp fabrikada üretince nolucakki.Büyük karı onlar götürücek.
    Bu noktada iş üniversite hocalarına düşüyor.Sıfırdan proje yazıp bu projelerine patent alıp bir iş dalı kursalar desteklenicekler.
    Dediğinize aynen katılıyorum. Hocalar dersimize bile girmiyor bırakınız proje veya iş planı hazırlamayı.. Bir de en başarılı üniversite diye geçinirler..

    Fabrikalarını bize kurdurtuyorlar evet, elektrikli araç üretip çevreci teknoloji diye satan hangi fabrikanın atık arıtma tesisi ve geri dönüşümü bulunuyor acaba. %100 çevreci değil, %100 canavar teknoloji..










    Referanslar;
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Biz 6-7li yaşlarımızda sabahın köründe titreyerek de olsa "varlığım Türk varlığına armağan olsun" derken gayet ciddiydik.

  • #12
    ilbey666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT Avrupa Yakası Gezi Sorumlusu

    Status
    Offline
    İsim
    İlbey Yağcı
    Makina:
    Canon Eos 5D mk I
    Üyelik tarihi
    10.July.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    2,345

    Standart

    Alıntı tanerunlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tmamen katılıyorum.
    Aslında bizde üretim çok. Ama Üretim yapılan sektör; çok konuşma sektörü. Boş laf kalabalığı yapan ve sürekli oyalamaya yönelik bir strateji. Sürekli laf atışmaları ve taşlamalar. Sanki aşıklar toplanmış atışıyorlar. Artık akıllanıp öküz altında buzağı aramak gerek. Kafayı kaldırıp N2oluyor demek gerek.
    Kendimi bildim bileli Türkiye'de gündem hiç bitmedi. Bir günü rahat rahat geçiremedik.
    Bu konuda çok yazarım ama zaten çoğunu biliyor herkes. Ben de boş laf kalabalığı yapmayayım yani.
    Est. Taner abi yıllar yılı konuşulmuş ama boş konuşulmuş diye fikirler kafalarda küflenmeye mahkum mu edilsin ?

    Sen konuş ben seni dinlerim










    Referanslar;
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Biz 6-7li yaşlarımızda sabahın köründe titreyerek de olsa "varlığım Türk varlığına armağan olsun" derken gayet ciddiydik.

  • #13
    tanerunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul

    Status
    Offline
    İsim
    Taner Ünlü
    Makina:
    Canon EOS 50D Fujifilm X-E2
    Üyelik tarihi
    01.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,711

    Standart

    ben laf anlatmaktan yoruldum ilbey.
    Sadece şunu söyleyeyim. Biz her konuda ne vezir, ne kale, ne fil, ne at, ne de şah olabiliriz. Piyonluk bile fazla bize.

    Hani yaşllarımız derler ya. "Öleceksem Allah kimsenin eline düşürmesin" diye. Biz ellere düşmüşüz çoktan. Bu iş 38'den bu yana böyle başladı böyle devam edecek.
    Az kaldı zaten. 2012 de her şey bitecek.











  • #14
    ilhankara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Necati ilhan Kara
    Makina:
    7d
    Üyelik tarihi
    02.August.2011
    Nereden
    Manisa
    Mesajlar
    135

    Standart

    Şu sahne sanırım bütün mantığı anlatıyor. Bu filmi izlerken içim kıyıldı...

    http://youtu.be/TWPigjggZ3U










    Konu ilhankara tarafından (27.August.2011 Saat 20:53 ) değiştirilmiştir.

  • #15
    Moderator - CT Yazar

    Status
    Offline
    İsim
    Emre Kocakaya
    Makina:
    Canon 60D
    Üyelik tarihi
    22.July.2009
    Nereden
    Moscow
    Yaş
    49
    Mesajlar
    928

    Standart

    Bak Taner ben şimdi anladım mark 2 lerini millet neden satıyor,demekki 2012 de son bulacak dünya,bari yiyelim içelim diye düşünüyorlar











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #16
    tanerunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul

    Status
    Offline
    İsim
    Taner Ünlü
    Makina:
    Canon EOS 50D Fujifilm X-E2
    Üyelik tarihi
    01.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,711

    Standart

    2012 yi Tüm insanlığın sonu olarak görenler yanılacaktır. (imza: Taner Ünlü)

    Şaka bir yana inanan vardır inanmayan vardır; ama bunun, mileniuma geldiğimiz 2000 yılındaki aleminyum muhabbetine benzemeyeceğini söyleyebilirim.

    Emre şimdi mitoloji goygoy muhabbetine girersek heç çıkamayız.











  • #17
    ilbey666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT Avrupa Yakası Gezi Sorumlusu

    Status
    Offline
    İsim
    İlbey Yağcı
    Makina:
    Canon Eos 5D mk I
    Üyelik tarihi
    10.July.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    2,345

    Standart

    Taner abi yanlış anlaşılmaların olmadığı, sinirlerin ve önyargıların bi kenara bırakıldığından kesin emin olduğum bi ortamda 38'den önce de bu 'temelsizliğin temelleri'nin atıldığını tartışmak isterim sizlerle










    Referanslar;
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Biz 6-7li yaşlarımızda sabahın köründe titreyerek de olsa "varlığım Türk varlığına armağan olsun" derken gayet ciddiydik.

  • #18
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    gokhanakarsu
    Makina:
    40D
    Üyelik tarihi
    10.August.2009
    Nereden
    ist
    Yaş
    38
    Mesajlar
    75

    Standart

    konu güzel konu... uzar gider....











  • #19
    tanerunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul

    Status
    Offline
    İsim
    Taner Ünlü
    Makina:
    Canon EOS 50D Fujifilm X-E2
    Üyelik tarihi
    01.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,711

    Standart

    İlbey zorlama beni.
    Tuna abi gelecek fırça atacak şimdi
    Şaka bir yana bir sonraki gezide oturur konuşuruz. Yazma konusunda biraz üşengeçim. Hem konu bir yerden sonra takip edilemez ve ucu kaçmış oluyor.
    İnsan unsurunun içerisinde bulunduğu her konu böyle uzar gider. Ben burada keseyim, diğer arkadaşlarla devam et. Benimle birlikte, dediğim gibi gezilerde oturup konuşuruz.











  • #20
    ilbey666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT Avrupa Yakası Gezi Sorumlusu

    Status
    Offline
    İsim
    İlbey Yağcı
    Makina:
    Canon Eos 5D mk I
    Üyelik tarihi
    10.July.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    2,345

    Standart

    Heyecanla bekliyorum abi










    Referanslar;
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Biz 6-7li yaşlarımızda sabahın köründe titreyerek de olsa "varlığım Türk varlığına armağan olsun" derken gayet ciddiydik.

  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •