Mantık itibariyle sokakta gördüğümüz veya orada olan herkesin görebileceği şeyleri izinsiz fotoğraflayabileceğimizi ve ticari kaygı olmadan da paylaşabileceğimizi düşünüyorum. Ama bunu yaparken de tabii ki otokontrol uygulamalı, fotoğrafı paylaşmadan önce fotoğraftaki kişilerin bu paylaşımdan herhangi bir şekilde zarar görme ihtimali olup olmadığını, veya paylaşılan anın fotoğraflanan kişi için "özel bir an" (normalde sokakta göstermek-yapmak istemeyeceği) olup olmadığını düşünmemiz yerinde olacaktır.

Örneğin, ben olsam mevzubahis ağlayan kızın fotoğrafını koymazdım. Ama sokakta volta adan bir adamı yüzü tamamen belli olacak şekilde fotoğraflasam; bunu paylaşmaktan da çekinmem açıkçası.

Bununla beraber sokak fotoğraflarında fotoğraflanan kişilerin yüzleri çoğunlukla önemsizdir. Sözgelimi çocuğuna sarılan bir annenin, veya yağmurlu bir havada satan bir çocuğun yüzleri önemsizdir. Hatta ters ışıktan faydalanarak (mümkünse) bu kişilerin yüzlerini fotoğrafta birer "leke" olarak sunmak fotoğrafın etkisini de çoğu zaman arttıracaktır.