CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 63 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes

Konu: İzinsiz Çekilen Fotoğraflar Hakkında

Hybrid View

  1. #1
    serd9r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    S
    Makina:
    60D
    Üyelik tarihi
    25.February.2011
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    252

    Standart

    Değerli fikirlerinizi paylaştığınız için öncelikle tek tek herkese çok teşekkür ederim.

    Erman Bey, şahsım adına bir uzlaşı arayışı içerisinde değilim, diğer başlık altında ağlamakta olan bir öznenin paylaşılan fotoğrafı üzerine aklımdan geçenleri yazıya dökmüş bulunmaktayım ve bu doğrultuda sizlerinde fikirlerini almak istememden dolayı bu başlığı açtım. Ve özellikle belirtme ihtiyacı duydum fikirlerin bana ait olduğunu ve subjektif olduğunu.

    Bence doğru, bence yanlış, ben çekmem, ben çekmem ama çekene birşey demem gibi şahsi düşüncelerden öteye geçmez.. Buda kimseye birşey katmaz.. konu başlığı bence gereksiz.
    Bu fikrinize katılmıyorum. Sizin veya diğer arkadaşların bir durum karşısında sergilediği tavrı öğrenmek, fikirleri paylaşmak bana ve başkalarına sandığımızdan çok daha fazla şey katabilir. Bu başlık altında özel bir duruma atıf yapılarak, oradan hareket edilerek bir olgudan söz edilmektedir. Kişiye özel anların kamusal alanda karşımıza çıkmış olması olarak anlaşılabilir. Salt o örnek olmasada idrarını bilinç dışında kaçırmış bir kişinin fotoğraflanması ve bunun paylaşılması örneği üzerindende fikir alış verişi ilerleyebilir, o konuya takılmış değil burada yazılan yorumlar. Kimi çevreler tarafından bilimsel olarak nitelenmesede bir çok kürsüde etik,meslek etiği alanında çeşitli öğretiler, çalışmalar söz konusu ve paydaşlara aktarılmakta bu bilgiler. Fotoğraf konusunda da böyle bir paylaşımda bulunmakta herhangi bir sakınca veya "gereksizlik" görmemekle birlikte fikirlerinize saygı duyuyorum her ne kadar katılmıyor olsamda.

    Doğru, yanlış, iyi,kötü, adil, saygılı/saygısız vb değerlendirmelerden bazılarıdır.Etik konusu doğrudan değerler ile ilgili bir başlıktır. Eylemler değer atfedilerek, değer biçerek veya doğru/yanlış değerlendirme süzgeçlerinden geçer. Yaşantı, tecrübe ve anlama da doğru/yanlış değerlendirmenin safhalarıdır. İnsan "değer"li bir varlıktır. İnsan olanakları bakımından değer sahibidir. Tüm insanlarda bulunan bu olanakların kişiden kişiye gerçekleştirilmesi farklı olabilmektedir. Ancak yalnızca bu olanağa sahip olmaktan dolayı insan değerlidir. Bu değerlerin taşıyıcısı olan bizlerin bazı "an" lar, durumlar, olaylar karşısında yapacaklarımızda ne olduğumuzu değil kim olduğumuzu ortaya çıkarır.

    Burada yer alan paylaşımlar portre çekiminde izin alınıp alınmaması, doğallık, anı yakalama kaçırma tartışmalarından farklı bir yerde durmaktadır. Ayrıca protre fotoğraflarında izin alınması görüşünü taşımakla beraber, bu izin safhasındaki iletişimin bana çok şey kattığını düşünüyorum. Ve özellikle tanışmak, paylaşmak ne yaptğımı açıklamak ve rıza ile elde ettiğim sonuçlardan keyif alıyorum. Ancak bu konu özel bir duruma ilişkin bir soru işareti doğmasının ardından gelişti ve faydalı olduğu kanaatindeyim. Teşekkürler.

    Saygılar.










    Konu serd9r tarafından (29.March.2011 Saat 22:31 ) değiştirilmiştir.
    Red Kit | Dül Dül | Rin Tin Tin | 7 Kurşunlu Tabanca | Saman Parçası | Avarel 400mm f/4L IS USM EXTENDER 1.4x

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •