Alıntı tekos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba, ne aradığınızı bilmiyorum ama jaipur hayatımda gördüğüm en ilginç yerdi, (yıllarca bir çok yere gittiğimi söyleyebilirim). Şehir pembe şehir olarak geçiyor, şehir içinde maymunlar, ayılar, develer, domuzlar ve filler günlük hayatın parçası. Jaipurda Hawa mahal, gölün ortasındaki saray, dağdaki devasa saray, şehir içinde hala kıralın olduğu ve gezilebilen saray, jantar mantar, halkın geleneksel kıyafetleri inanılmazdı...

Bence ön yargılı olmayın, agra'da da tac mahal yanında red fort, baby tac mahal vs. mutlaka görülmesi gereken yerler. Tabi sokaklardaki renklerden bahsetmiyorum bile.

En az renkli yer delhi, orada da değişik dinlere (bahai, kirishna, hindu, cami,vs),ait bir çok ilginç tapınak bulunuyor ve gezilebiliyor kendi kuralları ile (hindu tapınaklarına elektronik ve hayvani hiç bir şey almıyorlar, kemer-cuzdan dahil). Fotograf için bir tek müslüman mahallesinde taciz edildim, onun dışında fotografci gözü heryerde şaşkına dönebiliyor. Ama ganj kıyısındaki şehirleri de tavsiye ediyorum.
Jaipur bencede görülmeye değer biyer, dediğinize katılıyorum.

Yukarıda hiç bahsedilmeyen , benimde unuttuğum Varanasi var, dünyanın en eski şehiri . Hinduizm le yoğrulmuş dünyanın en pis yeri olmaya aday bence delhinin mumbai nin kenar mahalleleri cennet kalır. Hinduların Ganja girme rituelleri dar sokakların çekiciliği filan, açıkçası çirkinliğin ve köhneliğin çekiciliği diyelim biz ona , beni cezbetmişti.
Bence Hindistanın olmazsa olmaz yeri, sona bırakmakta fayda var , orayı görüp ülkeden kaçın

Bu arada Nepal / Katmanduyada 2 gün ayırın diyorum ben Nepali Hindistandan çok sevmiştim beklentilerimin üstüne çıkmıştı açıkçası, biraz araştırmakta fayda var.