Alıntı emrahag Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Geçen sene Hindistan Nepal gezisi yapmıştım.
Bilindiği üzere çok kaotik bir ülke. Uzakdoğu budizm öğeleri beklentisi ile giderseniz, hayalkırıklığına uğrarsınız. Uzakdoğu kültürü ile apayrı bi dünya.
Şahsi fikrim sokak fotoğrafçılığı konusunda bir cennet, ama size tavsiyem turların önerdiği agra jaipur delhi üçgeninin dışına çıkmanız sadece buralara gidip Hindistan gezisinden memnun kalan görmedim.
Kendi adıma Kuzeybatıda Dharamsala- Amristar (Altın Tapınak) mutlaka görülesi,
Ayrıca yolculuğu çok bela olan Khajuraho temple 16 saat sürmüştü ( Sex tapınakları)
Güneyindeki onlarca tropikal yer vsvsv saymakla bitmez. ziyaret edilesi yerler.

Tavsiyem iyice araştırmanız yol ve hijyen koşulları Hindistan için oldukça zorlayıcı. Yemekler konsuunda çok tatmin olmadım vegan ve vejeteryan çok olduğundan et bulmak büyük şehirler dışında oldukça zor, acılı sebzeden bıkmıştım. Bulduğunuz yerlerdeki müslüman mutfakları oldukça lezetli.

Ben Hindistanı çok sevmiştim ama gezilerde konfor önemliyse ve dinleneyim bide yer göreyiim filan diyorsanız Hindistandan uzak durun.

Bu arada Nepal ve Bhutan için birşeyler söyleyeyim, doğa fotoğrafçılığı için cenent her insan evladının Himalayaların görkemini yaşamasını isterim. 150$ a uçak tutup everestin etrafında dolaşmak hayatımdaki en iyi deneyimlerden biriydi.

Anlatılcak çok şey var, sorularınız olursa yardımcı olurum.

ve son olarak mutlaka iç hatlarda Uçak kullanın, ben dinlemedim sonucu 10km/s le ilerllenen adına otoban dedikleri ama offroad parrkurundan daha kötü olan yolculukları oldu

Sex tapınaklarını not aldım 1 gün agra, 1 gün delhi olacak planımızda daha çok yer görmek ve standart dışı lokasyonlar aramaktayız. Agra'da taj mahal dışında birşeyin olmadıgı söyleniyor. o yusden oraya 1 gün ayırabiliriz. Jaipar çok ilgimi çekmedi sadece mimarileriyle ünlü olan bir yer olup tur şirketlerinin sürekli gittigi yerler oldugu için 1 günde oraya ayırabiliriz. Daha sonrasında Nepal katmandu yapılabilir ve sonrasında sizin belirttiginiz lokasyonları inceleyip bir plan yaparız. Önümüzde uzun zaman var eylül ayında çıkacagız ama uçak biletini bu ara almamız lazım 1300-1400 arası bir yol bulduk. Air astana kazakistan almati aktarmalı en uygun uçak burası. THY 1880 olmuş ve her geçen gün artıyor.