Alıntı SERDAR AYDIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
2.
Agra türündeki çok turistik bölgeler dışında rahatsız edici bir dilenci kalabaliğı yok. Siz ne kadar çekinip kokoş kadınlar gibi "ay - oy" diye sakınırsanız dilenciler o kadar üstünüze geliyor.
oraya ikinci - üçüncü seyahatimde sokaklarında "burası benim ülkem, çok rahatım" diye dolanırsanız dilenciler de uzak duruyor.

Daha üstteki mesajımda da yazmıştım. Hindistan çok güvenli bir ülke, kapkaç konusunda italya filan gibi değil. Makinanızı korkmadan götürün. Hele hele tripod taşıyıpta 70-200 ü almamak kesin olmaz. 70-200 zaten hindistan için yapılmış bir lenstir.
Hindistan sokaklarının kalabalığından tripod u kurup bir şey çekemezsiniz. Bavulunuzda yanınızda götürün bazı gece çekimleri için kullanabilirsiniz. Gündüz taşımayın bence. Ben bu türdeki tüm seyahatlerimde 70-200, f/2,8 i ağırlığına karşın taşıyorum. Bu lensin sonuçlarını verecek başka bir lens yok. Zoom olmayan 85 mm. ise tak -çıkar pek işlevli olamayacaktır. Zaten bazı arkadaşların ağır diye 70-200 f/2,8 i almayıp, fotoğraf kalitesine hiçbir katkısı olmayan batery grip lerin ağırlığını dert etmemesi bir ayrı konu zaten ...

Kısmetse 24 Eylül de Kathmandu ve Bhutan a iki haftalık bir seyahat yapacağım. 55 yaşındayım ve bel sorunlarım olmasına rağmen yanımda 6D ile beraber çantamda 17-40, 24-105, ve 70-200 olacak. Minik tripod ile 14 mm. Samyang ve 70 mm. makro yuda bavula koyacağım.
Serdar bey, deneyimlerinizi paylastiginiz icin tsk ederim. Tavsiyelerinizi dinleyecegim. Mini tripod demissiniz. Hangi marka? 17-40 ve 5d mark2 yi tasiyabilir mi?