Alıntı Hasan Naci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çirkin kime göre çirkin ? Neye göre çirkin ?
Mesela bana çirkin gelmedi. Üstte dediğim gibi fotoğrafçı gözüyle bakıyorsunuz. Reklamın öyle bir amacı yok. O ticari bir kaygı taşıyor ve bunu gayet iyi anlatabiliyor.
Ben o imajları gördüğümde "halkın her kesiminin yanında olan ve onları mutlu eden bir banka" imajına rastlıyorum. Yola çıkıp ankette yapsak pek çok kişi benim söylediklerime yakın şeyler derler.
Siz konuyu fotoğrafın ağırlıklı olarak konuşulduğu bir forumda açtınız. Ve doğal olarak fotoğraf sanatı üzerinden eleştiler geliyor bu sebeple beğenilmiyor. Üstelik olumsuzluk bildiren bir üslupla açtınız. Yani "Ziraat bankasının yeni afişleri nasıl sizce?" gibi bir soru cümlesiyle değil.
Fotoğraf sanatını bir kenara bırakırsınız bu fotoğraflar reklamcılık anlamında başarılılar gayet. Konuyu iyi bir şekilde ortaya koyuyorlar.
Yüzleri çok karanlık olmuş, çok kontrastlı falan. Bunları bildiğimiz için söylüyoruz.
Benim genel olarak reklam fotograflarini fotografci gozuyle degerlendirmek gibi bir adetim yok.
Yuzbinlerce fotograf goruyoruz magazalarda ve ses etmiyoruz.
Ama bunda genel bir cirkinlik var.
Arladaslarimizin bir cogu da bunda hemfikir.
Ayrica sadece fotografik acidan bile bakilmasinda bir sakinca tam olarak yok.
Bu gorsellerde gorunen sey bir fotograf cunku.
Kisacasi burada bir reklam fotografciligi soz konusu.
Salt fotograf olarak elestirilmesi de normal olabilirdi.
Yine bu reklamlar bir basari ise her gun gordugumuz yuzbinlerce fotografi nereye koyacagiz.
Acaba onlarda sorun var da bir tek bu banka fotograflarinda mi dogrusu yapilmis bilmiyorum.
Zaman gazetesi de uzun yillar once buna benzer fotografli reklamlar yapmisti ama oradaki insanlarin fotograflara yansimasi gayet insani cezbediyordu.
Sevmedigim bir gazete olmasina ragmen o gorsellerin yapilmasina saygi duymustum.