Sony RX1 -- Nex-6/16-50
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Eline sağlık Murat Abi çin gezisinde ki fotoğraflar harika olmuşş..
ilk çin setti fotoğrafı çok hoşuma gitti
Fotoğrafları dağınık olarak koyuyordum ama bir Gezi Günlüğü gibi koyayım dedim. Bu arada bazı fotoğraflar tekrar olacağı için özür dilerim.
Beijing (Pekin) - Shangahi Gezisi (7 günlük)
Logo sayesinde Çinide görmüş olduk. Yaklaşık 50 kişilik grupla Beijin ve Shangai ya gittik. Fakat çok çok soğuk bir havada gittik ne yazık ki -4 derece ile 7 derece arasında değişen bir ortamda gezdik. Tabi böyle gezilerde fotoğraf çekmek oldukça zor oluyor her zamanki gibi. Hele bir de Çin gibi bir yerdeyseniz biraz da dikkatli olmak gerekiyor.
Ufak değerlendirmeler yapalım başta :
Beijin yani eski adı Pekin benzetirsek bizim Ankara gibi bir şehir yani oldukça bürokratik. Şangay ise İstanbul gibi.
Çinde çin arabası bulmak bayağı zor ama Volkswagen, Audi ise sanırım Almanya da bile bu kadar yoktur. Özellikle Şangayda. Arkadan Mercedes, Buick gibi markalar geliyor.
Her ışıkta en az 3-5 polis bulunmakta. İstedikleri zaman istedikleri noktada kontrol yapıyorlar özellikle Beijinde. Şangay ise çok daha rahat burada ortada polis görmüyorsunuz etrafta.
Bütün Mc Donald’s lar KFC ler tıklım tıklım dolu. Zaten bizde biraz takılmak zorunda kaldık. Türkiyedeki Çin yemekleri hep acı olarak bilinir ama burada ise soslar bile tatlı valla. Tuz ve ekmek hiç kullanılmıyor diyebilirim. Yemek biraz zorluyor ama Şangayda her türlü restaurantın olması işi biraz kolaylaştırıyor.
Gece hayatı yönünden de durum aynı Beijin özellikle başkent olması yönünden oldukça sıkı Şangayda problem yok. Alışveriş merkezleri 21:30 gibi kapanıyor. Ama oldukça güzel yapılar var.
Çinliler ilginç insanlar belkide bana öyle geldi. Yüzlerinden duyguları fazla fark edilmiyor. Bazen kavga ediyorlar sanıyorsunuz onlar esasında muhabbet ediyorlarmış : Yarıl
Birde tükürme olayı varki of amanki offff. 2008 Olimpiyatları sayesinde bu oran oldukça düşmüş ama genede devam ediyor. Bolca mideniz kalkıyor ama adamlar için çok normal şeylermiş bunlar.
Biz THY ile gittik direkt uçuşla 11 saatte Beijing tesiniz. Grup vizesi sayesinde rahat geçiyoruz ama adamlar valla Grup vizesindeki sırayada dizmeyi ihmal etmiyorlar bizi Her polis memurunun önünde puan vereceğiniz bir kutucuk var. Hizmetin kalitesini oyluyorsunuz.
Türkiye ile 6 saat farkı var. Gece uçağa binip oranın akşamüstü inince direkt otele gidip yerleştik yemekten sonrada kafaları vurup uyuduk daha sonraki günlerimiz rezil olmasın diye.
İlk günde Tiamen meydanına gittik oldukça büyük bir meydan orada neler yaşandığını hepimiz biliyoruz anlatmaya gerek yok zaten. Bu arada birde devlet başkanını protesto gösterisine şahit olduk tek. Prostestoyu yapan tek kişiydi. Bizim bazı arkadaşlarda haber bulmuş gazeteci gibi bolca videoya çekim yaptılar, fotoğraf çektiler. Amaaaaaaaaaaaa 2 dakikada çevremiz sanırım 20-25 polis, 3-5 polis araması tarafından sarıldı. Önce adam apar topar paketlendi. Sonra bizim fotoğraf makineleri kontrol edildi. Çekerlerin çekimleri silinmesi rica ! edildi. Hatta adamlar tatmin olmadı Şangayda bile bizim peşimizi bırakmadılar.
Yasak Şehri gezdik, Son İmparatorun çekildiği şehri sarayları gezdik. Valla anladık ki İmparator veya Sultan aynı. Hanımlar, cariyeler vs vs. : Içecekler: Anladınız siz..
Fakat bir saraydan diğerine gidene gidene kadar insan bayağı yoruluyor bu adamlar nasıl gidip duruyorlarmış o kadar mesafeyi : O
Bu arada özellikle Çinli kızlar çok sevimli ve şirinler biraz gülümsediğinizde hemen fotoğraf çektirmek istiyorlar.
İkinci gün Çin Seddine gittik. Sağolsun ayarlamışlar teleferikle en yüksek yerlerinden bir bölüme çıktık. Çin Seddi 8.000 civarı kilometrelik uzunluğa sahipmiş. Hava gene kötü hatta her yer kar. Pus ve sis ise işin cabası. Biraz bulutlu olup biraz ışık olsa çok güzel olacak ama ne yapalım bir daha gelemeyeceğiz.
Ansiklopedik bilgi :
Dünyanın “7 Harikası”ndan biri olarak adlandırılan Çin Seddi, dünyanın en uzun geçmişe sahip ve en büyük çaplı askeri savunma projesidir. 7 bin kilometreden uzun olan Çin Seddi'nin yapım tarihi, M.Ö 9. yüzyıla uzanır. Zamanın Orta Çin krallıkları, kuzeydeki etnik grupların saldırılarını engellemek için, sınırlarda duman işaretlerinin verildiği kule ve kaleleri birbirlerine setlerle bağladılar. Çin Seddi böylece oluşturuldu. Bu, en eski Çin Seddi'ydi. Çin tarihindeki İlkbahar ve Sonbahar ile Savaşan Devletler dönemlerinde, krallıklar arasında sürekli savaşlar yaşandı. Büyük devletler birbirlerinden korunmak için, sınırlarındaki dağlara setler inşa ettiler.
M.Ö 221 yılında, Qin hanedanının imparatoru Yinzhen, Çin'i birleştirdikten sonra, kuzeyde göçebe yaşam sürdüren ve hayvancılıkla geçinen atlı askerlerin saldırılarını önlemek için, daha önce kralların inşa ettirdikleri setleri birbirine bağladı. O dönemlerde Çin Seddi'nin uzunluğu artık 5 bin kilometreyi aşmıştı.
Qin hanedanından sonraki Han hanedanı, Çin Seddi'ni 10 bin kilometrenin üzerine çıkarttı. Han hanedanından sonraki 2 bin yılı aşkın süre içinde, her dönemin yöneticilerinin Çin Seddi'ni farklı derecelerde inşa ettirmeleriyle Çin Seddi'nin uzunluğu 50 bin kilometreyi aştı. Bu uzunluk, ekvatorun çevresinden bile fazladır.
Şimdi görülen Çin Seddi, Ming hanedanı döneminde (1368-1644) inşa edildi. Çin'in batısındaki Gansu eyaletindeki Jiayu Geçidi'nden, kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletindeki Yalu Nehri’nin kıyısına kadar uzanan ve uzunluğu 7300 kilometreden fazla olan Çin Seddi, dokuz eyalet, merkeze doğrudan doğruya bağlı şehirler ve özerk bölgelerden geçer. Bir savunma projesi olarak dağ sırtları boyunca inşa edilen Çin Seddi, çöller, otlaklar ve bataklıkları aşar. İnşasının farklı coğrafi özelliklere göre gerçekleştirilmesi, Çin milletinin atalarının zeka yaratıcılığını gösterir. Dalgalanan dağların sırtları boyunca inşa edilen Çin Seddi'nin dış tarafında uçurum vardır. Eski çağların askeri koşullarında, saldırganların Çin Seddi'nden geçmeleri mümkün değildi.
Çin Seddi'nin duvarlarının çoğunluğu, büyük tuğlalar ve toprak ve küçük taşlarla dolu çuvallardan yapılmıştır. Duvar yüksekliği yaklaşık 10 metre, genişliği 4-5 metre arasındadır. Dört atın yan yana yürüyebildiği bu genişlik, askerlerin hareketlerine, tahıl ve silahların nakliyesine elverişliydi.
Çin Seddi'nde belli aralıklarla kuleler bulunur. Askerler, bu kulelerde dinlenir, silahlar ve tahıl da kulelerde korunurdu. Düşmanlar gelince, kulelerde yakılan ateşten çıkan dumanlarla savaş işareti verilirdi.
Günümüzde, Çin Seddi'nin askeri işlevi kalmamasına rağmen, kendine özgü mimari güzelliği, herkes tarafından hayranlıkla karşılanır. Çok muhteşem ve görkemli olan Çin Seddi, kuş bakışıyla, uçan büyük bir ejderha gibi görünür. Yakından bakıldığında, görkemli kuleleri, dimdik merdivenleri ve dağ sırtında uzanan dalga şeklindeki yüksek duvarlarıyla, büyük sanatsal cazibe sergiler.
Çin Seddi, çok büyük tarihi ve kültürel önem taşır ve yüksek turizm değerine sahiptir. Çin'de şöyle bir söz vardır: "Çin Seddi'ne çıkmayanlar, gerçek adam sayılmaz". Çinli ve yabancı turistler, de Çin Seddi'ne çıkmış olmaktan gurur duyarlar. Çin'i ziyaret eden birçok yabancı ülke lideri, Çin Seddi'ne çıkmıştır. Çin Seddi'nin iyi korunan bölümlerinden Beijing'deki tanınmış Badaling, Simatai ve Mutianyu, Çin Seddi'nin doğu ucundaki "Çin'deki Birinci Geçit" olarak adlandırılan Shanhai Geçidi, batı ucundaki Gansu eyaletindeki Jiayu Geçidi, tanınmış turistik yerler haline gelmiştir. Her yıl binlerce turist buralara gelir.
Çin'in eski çağlarında sayısız insanın zekası ve çalışmalarından doğan Çin Seddi, hâlâ sapasağlam duruyor. Çin Seddi, görkemi ve üstün cazibesiyle, Çin milletinin ruhunun sembolü haline geldi. Çin Seddi 1987 yılında, "Çin'in Sembolü" olarak "Dünya Mirasları Listesi"ne alındı.
Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Kültürel Miraslar İdaresi ile Devlet Ölçme ve Haritalama Dairesi'nin 18 Nisan 2009 tarihli açıklamasına göre 8.851,8 kilometredir
Konu muratreis tarafından (10.March.2012 Saat 20:33 ) değiştirilmiştir.
Sony RX1 -- Nex-6/16-50
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Çin Seddi dönüşünde her şeyin satıldığı (çakmaların) olduğu bir hana gittik. Bir şeyin çakmasının çakmasının çakması olduğunu ilk defa gördük. Dükkanları gezerken şöyle gözününüz kenarıyla bir şeye bakın 2-3 kişi kolunuza yapışıyor. Verdikleri fiyatın 5 te 1 ini vermek adet hatta bazı ürünlerde % 10 fiyatla başlıyorsunuz genelliklede başarılı oluyorsunuz. Ama mücadeliyi hiç bırakmayacaksınız, blöfü atacaksınız hatta bazen rest deyip yavaş yavaş uzaklaşacaksınız. Taktik %99,5 başarılı oluyor.
Arkadaşlar bol bol çakma saat, Colombia gibi markaların çakma montlarını, çantaları ve bunları koymak için gene çakma bavulları aldılar. Bende çakma bir tablet aldık ekitap okumak için
Bu arada Hazır Türk Kahvelerinide çantaya attığım için onlarıda deneme şansım oldu. Ama yemeklerden mideyi dağıttık. Mecburen biraz dinlenmek zorunda kaldık.
Bugün Şangaya uçuyoruz ama Havaalanı acaip bir güvenlik içinde. Kargo bölümüne koyacağınız bavula bile çakmak almıyorlar. Sırt çantalarını tartıyorlar vs vs..
Uçaktan iner inmez otelde odalarımız geç hazırlanacağı için ufak bir şehir turu yapıyoruz. Büyük kulesine çıkıyoruz komple aşağısı gözüken cam benzeri bir bölümde yürüyoruz valla insan sağlamda olsa tırsıyor
Geziden ve yemekten sonra otele gidiyoruz. Dinlenme ve biraz gecelere akıyoruz.
Ertesi gün 2008 Olimpiyatlarının simgesi Olimpiyat stadını geziyoruz stad kar kaplı. Burada da acaip bir güvenlik var.
Oradan İpek ile ilgili bir tesise gidiyoruz güzel şeyler izliyor ve alıyoruz.
Sony RX1 -- Nex-6/16-50
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Arkadan otele dönüyoruz ve otelin karşısında bir Japon Ocakbaşı buluyoruz.
Sony RX1 -- Nex-6/16-50
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Bugün sırada Müze (bizim Anadolu Medeniyetleri müzesi gibi) gezisi var.
Sony RX1 -- Nex-6/16-50
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
35 nolu foto sempatik sevimli başarılı olmuş
Bugün serbest elektronik marketleri geziyoruz. Fotoğraf makinesi almak isteyen arkadaşlar yüzünden ben neredeyse hiçbirşeye bakamadım ordan oraya kolumdan çekiştirdiler. Canon 7d mi, Küçük makinenin hangisi, D7000 ne hangi lensi alsak, 600D işimi görürmü derken 3 saat ordan oraya koşturuyorlar.
Bu arada bir Sony shopta Nex-7 görüyorum. Hemen akıyorum makineyi incelemeye, oldukça pazarlıkta yapıyorum ama belli bir yere kadar. KK komisyonu dahil rakam 2860 TL ye kadar iniyor. Ama nedense Vizör benim istediğim gibi değil belkide çok yoruldum, belkide bu kadar farka değer mi diye düşünüyorum. Vazgeçiyorum Nex-7 den. Çine Nex-7 için gittim, buldum ama almadım.
Bu arada arkadaşlar bolca 4S ve Ipad2 aldılar. Amerika fiyatlarından 60-70 dolar ucuzmuş. Apple shop istilaya uğradı resmen.
Daha başka elektronik marketler varmış ama dedilerki bir tane Hancity var oraya gidiyoruz. Gene çakma çanta, saat,mont muhabbeti Burası ilginç ama. Önce 5 m2 dükkan düşünün gene kolunuza yapışıyorlar. Fakat kaliteye göre o 5 m2 lik dükkan içeriye doğru neredeyse 3 farklı daha odadan oluşuyor.
Sony RX1 -- Nex-6/16-50
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Serbest günün ardından gece tekneyle Şangayı izliyoruz.
Sony RX1 -- Nex-6/16-50
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Bir çay seronomisine ve tanıtımına katılıp serbest zaman olarak alışverişe çıkıyoruz.
Bize Yasemin, Yeşil ve Beyaz çay tanıtıldı. Hepimizin ilgisini Beyaz çay çekiyor. O yüzden onunla ilgili biraz bilgi.
Beyaz Çay ve Faydaları
Çay tiryakilerince, Türkiye'de olduğu gibi dünya'da da siyah çay ve yeşil çay tanınır, oolong çayının ise görülmese de bir duyulmuşluğu vardır. Beyaz çay ise pek değil neredeyse hiç bilinmeyeni. İlk duyanlarda önce bir inanmamazlık sonra bir hayret uyanmaktadır. Siyah, yeşil, oolong ve beyaz çay çeşitleri arasında en esrarengizi en bilinmeyeni beyaz çay desek yeridir. Bu arada beyaz çayın dem renginin de diğerlerinden farklı olduğunu söylemeye gerek yok tabi..
Beyaz çayı bilen ve hala kullanmakta olan tüketicilerinde hala bir teredüt var, beyaz çay içecekmiyim, yüzümemi süreceğim, yoksa tedavi içinmi kullanacağım?
Doğrusu üç soruya da evet cevabı vermek mümkün. Bu arada kozmetikçileri beyaz çay kullandıkları losyon ve banyo ürünleri 2002 yılından bu yana satış raflarında yerini almaya başladı.
Beyaz çay geleneksel olarak Çin'in Fujian bölgesinde yetiştirimektedir. Çin'in diğer bölgelerinde rastlanmıyor. çok ender olarak Hindistan'ın bazı bölgelerinde ve Seylanda üretimi var. 1100 yılında İmparator Hui Tsung zamanından beri biliniyor ve sadece imparator ve yakınları için özel olarak üretiliyordu. İmparator için beyaz çay içme keyfi Moğolların sarayını işgal ederken bile bozulmayacak kadar önemliydi.
Şu anda dünyada 600-800 ton civarında beyaz çay üretimi yapılmaktadır. 2 yıl içinde yalnızca Fujian bölgesinde bu üretim 3.000 tona çıkacaktır
Nasıl Toplanır?
Beyaz çayda diğer çaylar gibi aynı çay ocağından toplanır.
Yapraklar açmadan, tamamen tomurcuk iken toplanır. Tomurcuklar tüylü, sanki beyaz saçı andırır bir görünüştedir. Bazıları gümüşi bazıları ise altuni renktedir. Gümüş ve altın iğnelere benzerler. Çok dikkatli ve tabiki elle hasat edilirler. Bir çay toplayıcısı günde 3000 tomurcuk toplayabilmektedir. Buda yaklaşık 1 kilogram civarındadır. Bu arada fiyatı hemen hemen altın gibidir, yılda en fazla bir kaç gün toplanabileceği de bir yana. Tabi bu top seviyede yapılacak beyaz çaylar içindir.
Her ne kadar her sürgünde bu tomurcukların toplanması mümkünse de en değerli olanı; ilk sürgünün ilk günlerinde toplananıdır. Yağmurlu havalarda ve sabah çisesinde toplanmamalıdır. Hindistanda haftanın her günü olmak üzere Mart ayından Kasım ayına kadar tomurcuk toplanmaktadır. Ancak, beyaz çay yalnız tomurcuklardan olur diye bir şartta yoktur.
Beyaz çay, tomurcuk ve bir yapraktanda olur. Hatta iki yaprak ve bir tomurcukran -ikibuçuk yaprak- yapraktanda olur. Tabi bu çayın toplandığı sürgüne ve ülkesine göre değişebilir.
Nasıl Üretilir?
Beyaz çay yeşil çaya benzer, üretim aşamasında çok az işlem görür ve hiç fermente olmaz.Beyaz çay üretiminde sadece iki aşama vardır, soldurma ve kurutma.Çaylar iç mekanda serilir sadece ortamdaki doymuş havayı uzaklaştırma süretiyle ortam sıcaklığında hava ile soldurma ve ve kurutma işlemi yapılır. Bu soldurma ile birlikte kurutma işlemi bir kaç günü alacak şekilde olması en idealidir. Kurutma işleminin hızlandırılması istendiğinde, sıcaklığın 70 C'yi aşmaması önerilir, düşük sıcaklıklar daha iyi sonuçlar vermektedir. 45-50 C yoğun kurutma için tavsiye edilir. Kuruçaydaki nem oranının %5'ler seviyesinden daha düşük oranlara düşürülmemesi tavsiye edilir.
Beyaz çay eğer çok sıcak ortamda soldurulursa kırmızımsı, çok soğuk ortamda soldurulusa siyahımsı renk alır.
Sitimle şok soldurma ve bazende güneşte kurutmada uygulanmaktadır.
Nasıl Demlenir Nasıl İçilir ?
Genelde beyaz çay oldukça hafiftir onun için demliğe veya bardağa yeteri kadar çay eklediğinizden emin olmalısınız. Aynı çayı peş peşe olmak şartıyla üç kere demleyebilirsiniz. Ancak ilk demlemedeki 6 dakikalık süreye her bir yeni demleme için ilave 2-3 dakika eklemelisiniz.
Demde kullanılacak su (70-80 C) olmalıdır. Kesinlikle suyla birlikte kaynatılmaması gerekir. Diğer bir ifadeyle siyah çay için kullanılan sudan daha düşük sıcaklıkta olmalıdır. Bir başka ifadeyle kaynamış suyu 1-2 dakika dinlendirmek gerekir.
Beyaz çayı hafifi yemeklerden sonra tercih etmelisiniz. Baharatlı yemeklerden sonra içerseniz lezzetine varamazsınız. Yeşil çayların çoğunda otsu bir tat varken, beyaz çayda kavunu andıran hoş bir tad vardır. İdeal dem rengi solgun sarıdır.
Eger içeceğiniz beyaz çay tek içimlik poşetler (sallama) halinde hazırlanmış ise, sadece 30-60sn arasında sıcak suda bekletilmelidir. Daha fazla bekletilmemelidir.
Beyaz Çay ve Sağlık
Eğer çayı sağlık için içiyorsanız, beyaz çayla ilgilenmelisiniz. Beyaz çay diğer çay çeşitlerine göre daha fazla etkin madde içerir. Bu ise yalnızca tomurcuklardan üretilmesinden kaynaklanmaktadır. Ancak çay çeşitlerine göre beyaz çayda daha az kafein vardır. Siyah çayda bir fincanda bu 40mg, yeşil çayda 20mg iken beyaz çayda 15mg'dır. Bazı çalışmalar beyaz çayın kanser mücadelesinda yeşil çaydan daha fazla antioksidan ihtiva ettiğini ortaya koymaktadır. Bu oranın 3 misli olduğu tespit edilmiştir.
Oregon State Universitesi Ulusal Kanser Enstitüsü araştırmacılarına göreçay kanserle mücadelede en kuvvetli potensiyele sahiptir. Araştırmacılar 29 Mart 2000'de American Chemical Society'nin ulusal bir toplantısında ilk araştırmalarını ortaya koydular.
Araştırmacılar, üretim aşaması çayın kanserle mücadelesinde bir rol oynadığını düşünüyorlar. Burada anahtar rolü polifenoller üstleniyor. Roderick H. Dashwood polifenollerin çoğunun yeşil çay, siyah çay ve oolong çay üretiminde oksidize veya yok olduğunu belirtirken özetle:
"Teorimiz, beyaz çayın yeşil çaydan daha yüksek polifenole sahip olduğunu ve bu yüzden daha yararlı", olduğunu ileri sürmektedir. Kimyasal analiz sonuçlarını teyit etmektedir. Beyaz çay yeşil çay gibi aynı polifenolleri ihtiva etmektedir, fakat fark oran olarak daha yüksek olmasındadır. Bu da beyaz çayın kanserle mücadeleki potensiyel gücünü artırmaktadır. Beyaz çay aslında insanları kansere karşı koruyucu bir görevde üstlenmektedir", demektedir.
American Society for Microbiology 104. toplantısında beyaz çay'ın bir çok hastalığa şifa verdiği konusunu artık bir kocakarı masalı değil gerçek olduğunun ispatlandığını açıklanarak: Anti fungal etkisi olan Penicillium chrysogenum ve Saccharomyces cerevisiae ihtiva ettiği, Bakteri ve virüsleride inaktivite hale getirdiği, Aim, Aquafresh, Colgate, Crest ve Orajel gibi diş macunlarında antiviral ve antibakteriyal etkisinden dolayı beyaz çay ekstraktı kullanıldığı belirtilmiştir.
Diğer Çaylarla Farkı
Eğer okların yönünde özelliğin çoğaldığını varsayarsak,
Kafein oranı: Beyaz Çay ----> Yesil Çay ----> Siyah Çay
Antioksidan oranı: Beyaz Çay <---- Yesil Çay <---- Siyah Çay
Beyaz çay, bütün çay çeşitleri içerisinde kafein oranı en dusuk, antioksidant (hastalıklara karsı savasan enzimler ve bileşikler) oranı ise en yuksek olanıdır. Ayrıca yine bütün bu çay çeşitleri içerisinde en az kimyasal ve mekanik sürece maruz kalmış olan çay çeşidi.
Türkiye'de Beyaz çay
Türkiye'de beyaz çay üretim denemelerine 2005 yılında başlanmıştır.
İlk Beyaz Çay 1 Mayıs 2005 tarihinde Çay Araştırma Enstitüsünde üretilmiş olup; Türk çaycısına "Çayın alternatifi ancak Çaydır" gerçeği doğrultusunda yeni bir yüksek gelir kaynağının kapısı açılmasını, Türk tüketicisine çaydaki sağlığın sırrını erdirecek olan kanserin bilinen doğal ilacı olan antioksidanaları içersinde en yüksek derecede ihtiva eden böyle bir ürünü: Çay İşletmeleri Genel Müdürü Ekrem Yüce ve Enstitü Araştırma Ekibi sağlamıştır.
Üretimi yapılan beyaz çaylardaki ekstrakt değerleri %46-47 rarasında değişmekte olup, beyaz çay yalnızca tomurcuklardan üretilmiştir.
Sony RX1 -- Nex-6/16-50
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Bugünde serbest gün ve akşama dönüyoruz. Ne yapacağız zaman geçsin diye çantaları hazırlatıktan sonra Japon Ocakbaşındayız.
Sony RX1 -- Nex-6/16-50
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Üstat gezinin en keyifli yeri burası gibi... tam yorgunluk atmalık...naif ve lezizz...
Birazda çinden insan manzaraları :
Önden çekmeye izin vermedi
Sony RX1 -- Nex-6/16-50
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Sony RX1 -- Nex-6/16-50
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Veeeee güzel ülkem Türkiyedeyiz.
Sony RX1 -- Nex-6/16-50
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
İspanya 3F 1S den ibarettir
Sony RX1 -- Nex-6/16-50
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Uçaktan italya üstündeyiz bir yanardağ
otobüsten
İnşallah bir gezi günlüğü daha hazırlayacağım devamı gelecek
Sony RX1 -- Nex-6/16-50
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Devamını merakla bekliyoruz Murat abi..
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
keyifle seyrettim kareleri gerçekten elinize sağlık
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Bir türlü iş yoğunluğundan İspanya yazısını hazırlayamadım. Birkaç fotoğraf paylaşayım. Bu katedral muhteşemdi. Muhteşem bir eser. İmkan olsa en az 2-3 saat burada geçirmek isterdim ama bize verilen süre ne yazık ki 15 dakikaydı...
Sony RX1 -- Nex-6/16-50
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.