@kutaykosem @Ytczm
Kendimi ister istemez Kutay'in verdigi linki incelerken buldum. Bence orada paylasilan konusmanin Emirhanin konusmasini payl;asmaktan ve sizin yazdiklarinizn Emirhan'in mesaji uzerine FKM de yazilanlardan malesef cok farki yok.

Samimiyet ayri konu ama elestirilen nokta cok yanlis degil soguk kanlilikla ve iyi niyete okudugunuzda. CanonTurk facebook sayfasina hergun gercekten her yonuyle cop sayilabilecek fotograf yukleniyor. Burada hemen her zaman eline makineyi alip fotografa baslayan ancak henuz uzerine bir satir okumayip bir arastirma yapmamis ama bolca laf ve tirnak icerisinde fotograf uretenlerle karsilasiyoruz.

Evet suna katilirim herkesin fotograf konusunda kompetan olmasi tum teknik detaylari ezbere bilmesi onemli degildir. Ancak insanin bilmedigini bilmesi onemlidir. SAnirim oradaki yazilarin vardigigi ve elestirdigi kisilerde bunlar. Yoksa sanmiyorumki hic bir profesyonel fotografci (ki Cengiz Akduman'i sahsen tanirim) bilgiyi arayan eline yeni makine almis birini kotulesin veya asagilasin. Orada Umit Ulker'in bir lafi var bence uslup olarak agir olsada dogru bir laf. Sozunun bilgisiz kustahlara yonelik oldugunu soyluyor. Yanlis anlamayin ama benimde onume hem ukalalik, kustahlik yapacak biri gelse hemde bilgisiz olsa ve bunu gidermek icin hic bir sey yapmiyor olsa sanirim cok kibar davranmam.

BU sebeple her dusuncede yazilanlari fikrimi dogrultusunda olsada olmasada biraz empati kurarak okumak gerekliligine inaniyorum.