@custo
Mustafa Bey Merhabalar

Yazdiklariniz bir cok noktada yazdiklarimla ortusuyor. Photography tartismasini sikca ben de yaparim veya profesyonel ile amator tartismasini. Bu konularda bir cok fikrinize de katiliyorum.Yazdiginiz yaziyi burada yazarken niyetinizin iyi oldugundan da suphem yok. Ancak @ilbey666 arkadasimizin yazdiklarina da katilmamak elde degil. Herhangi birinin paylastiklari ne olursa olsun sadece fikrini belirttigi bir yazi sonucunda yazisal veya sozsel afise etmeyi dogru bulmuyorum.
Sebeplerinide aciklamak isterim. Birincisi yazi ile paylasilan ortamlarda mimik ve jestler eksik oldugu icin, ve verilen cevap veya yazilar sadece paylasilan konu cercevesinde dogru anlasilabildigi icin veya yazilanlar bir fikri tamamen anlatamadigi icin (yazanin hatasidir bu) anlam cikartmalar yanlis olabilmektedir. Bunun ozellikle gruplarda memfi yorumlarla alintilarak paylasilmasi ise bu anlam kaymasini kuvvetlendirmektedir.
Bu tartismalari atasle koruklemek yerine uzerinde karsilikli diyalog yonteminin acilmasi hatta bu diyaloglarin umuma acik olmadan once bir tanisma ve anlama kapsaminda belkide ozel olarak yapilmasi bir cok yanlisligi onleyecektir.
Meslegimiz, hobimiz, ugrasimiz, zanaatimiz, sanatimiz hakkinda gosterilen ozenin karsmizdakinin once iyi niyetli oldugunu dusunerek yazilarimizda, ve tartismalarimizda da olmasini umit ederim.

Saygiyla