Çok faydalı yorumlar olmuş.

Tabi bazı arkadaşlarımız başlığı okumadan dahi yorumlar yapmış; olabilir bir fotoğrafı anlamaya çalışmadan önce yorum yapanlar da var ne de olsa-anlayışla karşılıyorum.
Aydın Bey'in saygı sözüne elbette katılabilirim ancak bir fotoğrafa da nasıl eleştiri yapılırsa yapılsın öncelikle saygıyla yaklaşılmasından yanayım.
Sonuçta hepimiz duygu sahibi insanlarız ve kendi adıma alınacak eleştirinin çok üst düzey olup olmamasından ziyade kişinin buna saygı önceliğiyle yaklaşıp yaklaşmadığına dikkat ederim.

Eleştirici fotoğrafın üzerinde belli okumaları yapıp ardından "Bu fotoğraf bana birşey katmadı" diyebilir. Zaten her fotoğrafın birilerine birşey katıp katmaması mümkün.
Ancak bir fotoğrafa karşı yazılacak bir ya da iki cümlenin bir tanesi "Bu fotoğraf bana birşey vermedi" ise bu o kişinin zaten eleştirisinin (!) tamamen içerik yoksunu olduğunu belli eder ki en kötü ya da en anlamsız (kime göre?) fotoğrafın fazlalık ve gereksizliğinden daha fazlalık ve gereksizliktir.

Ayrıca örneğimdeki fotoğrafta yer alan sözde fotoğraf eleştirim de zaten çoğumuzun anladığı üzere bir ironi.
Yoksa tabelalar zamanı ve yeri de belli edebilir dikkat de dağıtabilir-ki böyle bir fotoğrafta bu zamanın ya da dikkat dağınıklılığın yeri bile bence olamaz.
Her fotoğraf eleştirilebilir. Her imge için birçok olumlu olumsuz şey söylenebilir.
Ancak en az fotoğraf kadar eleştiri de okuyucuya birşeyler verebiliyorsa o hem fotoğrafı hem eleştiriyi hem de sanat doyumunu (aşkınlık vb) yüceltmelidir diye düşünüyorum.

Not: Fotoğraf sahibinin adını yazmıştım am ayanlış yazmışım; konu başlığını eniden düzenledim.