[QUOTE=mertop;292932]
Alıntı karakuzu001 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dolmabahçe sarayına girinde göreyim.))) İçeride gizlice çektiğim 65 fotoğraf güvenlik odasında tek tek sildirildi..((

Yere batan sarnıçında tripot kurmuştum ,gelen güvenlik'' Eğer tripotla fotoğraf çekmek istiyorsanız ,üst katdaki müdüriyetten 265 tl. lik makbuz kestirin gelin bize gösterin sonra çekin'' dedi,sonra tabiki elde çekmeye devam ettim..[/QUOTE

Tripotla ilgili olarak camilerde de aynı cümleleri duyuyoruz. Tripotla olunca profesyonel çekim oluyormuş. Elle çekime devam.
abi bu mesajın aklıma bişey getirdi. Mini tripodlar var. Çok çok ufak değiller. Nerden baksan bi 20 cm var en az boyları. ama uzayabiliyorlar. ben onun ayaklarını kimi zaman boğazıma dayayıp çekiyorum. Keskinlik muazzam. Gerçek tripod yok. Bunun için de fatura isteyecekler mi?? )

Bu arada bi yasaklama örneği de benden gelsin. Almanya'da tango milongalarına gittim bir gece. Fotoğrafının çekilmesini isteyen bir çift var. Tepe flaşımla 4,5 kere çektim. Alman organizatör gelip burada çekim yapamassınız deyince benim dansçı çift gelip bişeyler söylediler bende o vakit flashsız cekebilir miyim dediğinde adam eh tamam olur diyince işime devam ettim. Fakat dansçı fotosu çekmek ne kadar zor anlatamam. Düşük ışık, hızlı hareketler ve keskin foto isteği... Varın gerisini siz düşünün. Gerçi sonrasında başka mekan bulup orada gönlümce flaş patlatabildim ama o salonda olamadıydı bu.. (bu arada bence haklılardı)