Önceki sayfalarda geçen düğün fotoğrafçılığı konusunda bende bir iki görüş bildirmek istiyorum.

Geçen sene 3 adet düğün için çekim yaptım ( salon restaurant v.s. gibi yerlerde )

Ben şöyle bi sistem uyguladım baskı makinesi kiraladım : 15*21 baskı veren mitsubishi 90D thermal cihaz var ki cam gibi mübarek. kirası 250 tl + Kart başı 1TL

3 kişi çalıştık ben çektim bir kişi bastı bir kişi sattı. gece sonunda cebimde 1400 küsür lira para vardı.

Bu dediğim çok ekstrem bi durum ve butik düğün fotoğrafçılığı. fotoğrafları 15TL'den sattım ve özel kartonet yaptırdım gelin damadın adına onada 100 TL verdim.

Salonda ise işler Şu mantıkla yürür ( stüdyoda çalıştım salon fotoğrafı basıyorduk )

Salonun yakınlarında mutlaka bir stüdyo bulunur ve gece nöbetci bir kişi salonun baskılarını bekler. Salondan arkadaşlar kart getirir fotoğrafları alır gider sonra başka biri başka bir kart getirir bi önceki baskıları alır gider. şu an piyasada 15*21 baskı 50 kuruş 1 TL arası değişir (yerine göre ) ozaman 35 kuruş'a basıyorduk bir düğünde ortalama 60-80 arası fotoğraf basılıyordu 2 kişi çalışıyorlardı biri satıyor biri çekiyordu arkadaşların. e hadi 70 ten hesap edelim 24,50 TL baskı + 8 liradan 2 tane kaset alırlardı 16 lira oldu 40,50. Fotoğraflar ozaman 7 liradan satılıyordu 490 TL maliyet düşünce ellerine 450 lira para kalıyor 1 gecede.

Eskiden sistem böyleydi ve güzel paralar bırakıyordu ancak şimdi iş çok karıştı fotoğrafçıları sattıkları fotoğraf başına ödeme yaparak çalıştırıyorlar ve onlarda ellerinden geldiği kadar az maliyet çıkması için 18-55 350D 400D 550D D80 gibi cihazlarla çekim yapıyorlar. e fotoğraf satacaklarki para kazanacaklar. Şimdi siz çekerseniz fotoğraf alacak bi kişinin fotoğrafını o adamın ekmeğiyle oynamış olursunuz.

Ben arkadaşlarımın akrabalarımın düğününde takıda ve dansta makineyi çıkartmam bile çünkü fotoğrafçının kazanacağı bölüm o =)

ama onun dışında gelin'i damadı tek çekeceğinizi belirttiğiniz takdirde arkadaşlar sizi engellemeye çalışmaz. hatta sohbet muhabbet eder makineleri karşılıklı kurcalarsınız.