Alıntı Crocs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
iyi de ben milletin fotoğrafını çekip dağıtmıyorum ki kendim için ama kabul etmiyolar hiçbir şekilde. Asıl parayı her zaman patron kazanır ve tüm patronlar çalışanları minimum maaşla çalıştırmaya bakar çünkü ülkemiz insanı hep şunu ister çok para kazanıp kısa yoldan köşe olmak vs ve hep dahasını da isterler. zaten gelin damat çekiminde bir sürü para alınıyor ayrıyeten düğünde sattığı fotoğraf ayrıyeten düğün fotoğrafçısı olarak tuttuğunuz için de muhtemelen ücret alıyorlardır düğünde satılmayan fotoları da ucuz yoldan düğün sahibine falan satıyorlarmış
he he. uyuşturcuyla yakalanıp satıcı diyilim abi, kullanıcıyım der gibi olmuş.
engelleyen biri olmasa da fotoğraf çekmemek için mantıklı, rasyonel, ahlaki kuralları en iyi bizim bilmemiz gerekiyor.
bunların başında elbette mesleği fotoğraf çekmek olan arkadaşlarımızın hakları hukukları var. bana yakınlarımdan talep geldiğinde "o işi profesyoneller yapsın" diyorum. bu, hem ortaya çıkacak fotoğrafların sorumluluğu konusnda hem toplantının tadını çıkarma konusunda, hem de mesleğini icra eden kişilerin özlük haklarına karşı sorumluluğumu yerine getirmiş olmak konusunda rahatlatıyor.
ilk konuya bağlı olarak fotoğraf hakkının değerli olduğu ortamlarda bedel ödeyen profesyonellerle haksız rekabet konusunu unutmamak gerek.
bir başka konu çekilen nesnelerin, kişilerin zarar görebileceği durumlar. bir çok tarihi eser ışık (başta flaş) nedeniyle zarar görebiliyor. buna bazen endüstriyel bazen de stratejik ürünler dahil olabiliyor.
bir de güvenlik konusu var ki, sanırım yakında sokağa fotoğraf makinesiyle çıkmak riskli olacak. zaten her şeuy kaydediliyor