Alıntı tunapala Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@kgurel

Kimseye fotografinizi niye elestirmedi diyerek sitem etme hakkiniz bulunmamakta. Prensip olarak en az bir kac guzel sey soyleyebilecegim fotograflar uzerine yorum yapiyorum mesela. Sizin calismaniz ise artik bir ilisturasyon olmus. her ne kadar grefik, ilistrasyon hakkinda bilgi sahibi olsamda bu konuda fotograf elestiri paltformunda elestiri yapmayi dogru bulmuyorum. Fotograf isik ve golgenin birlesimidir... Sizin calismaniz, kompozisyon, kadraj, tonlama, zorlama vs olarak malesef kisisel olarak ne bana hitap ediyor nede benim kisisel fotograf tanimim icerisinde yer aliyor bu noktada elestiri yapmak yapicidan cok yikici olabiliyor. Eger kimse fotografiniza elestiri yapmadiysa iki sefer dusunmek gerekir.

Ayrica fotografi eklediginizde bu bolumu ziyaret eden kisiler sizin fotografinizi elestirecek bilgi ve tecrube duzeyine sahip olmayabilirler vakitleri olmayabilir vs. Eger fotografinizin elestiri almamasi sizi cok rahatsiz ediyorsa bu bolumde paylasmamaniz belki faydaniza olabilir.
Aydın bey, derdim polemik yaratmak yada fotokritik vb. sitelerde görülen düzeysiz tartışmaları burada yaşatmak değil.
Ben burayı eğitim açısından önemli bir yer olarak görüyorum. Vaktim oldukça okuyor, araştırıyor ve "deniyorum"
Ama takdir edersiniz ki okuma, araştırma işleri tek başına yapılabiliyorken "deneme" aşamasında sizi yönlendiren, olumlu-olumsuz eleştiren birilerine
ihtiyaç duyuyorsunuz. Kısır bir çevrede yaşıyorum. Sanal ortam benim için tek geçer akçe. Fotoğrafsa fotoğraf, değilse değil.. Güzelse güzel, çirkinse çirkin..
Bakın sizinkiyle beraber üç eleştiri oldu ve benim kendi fotoğrafıma bakışım değişti. Bu üç eleştiri gelene kadar "hımm sanırım hoş oldu yahu.." derken şimdi,
"evet yaa, şurayı nasıl da abartmışım" diyorum.
Bunu diyebilmem için bu gibi ortamlar şart düşüncesindeyim. Samimiyetine inandığım bir ortamda sitemde bulunabilirim diye düşünmüştüm.
Bir coğrafya öğretmeni olarak geometriden veya kimyadan bile olsa yıllık ödevini getirip gösteren öğrenciye aklım erdiğince, anlayabildiğim kadarıyla
olumlu-olumsuz eleştiride bulunuyorum.
Sizin söylediğinize hak veriyorum Aydın bey, ama benim kafamda çınlayan soru da şu, benim gibi acemilere kim yol gösterecek. Teorideki bilgi safi işe yarar mı?

Herkese açık bir platformu kendi kişisel problemlerimle meşgul ettiğim için de tüm forum sakinlerinden özür diliyorum.
Arzu ederseniz kalabalık yaratmaması açısından bu mesajı silebilirsiniz de..