Alıntı GeorgeBest Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Son kısımda önemli olan pixel değildir, Tekil pixel boyutudur, ve 5d de yanlıs hatırlamıyorsam 3 kat daha büyük tekil pixel boyutu var, ancak iso başarımı üst düzey crop bodylerde var tabi ff ler gibi değil ama 5d iso 800 den sonra eğer noise çok tarzınız değilse pek hoşa gitmiyor en azından ben öyle hissettim, onun dışında tas tamam ortak düşüncelerimiz var 500d den 5d geçmek en idealidir ama 60d yada 7d gibi bir makineden geçmek avantajdan cok dez avantajdır çünkü 60d ve 7d bana göre isosu 1600 d ve biraz üstü için bile tahammül sınırlarında ISO işi günümüzde sadece sensör ile alakalı gibi gelmiyor bana ama yanlış olabilirim..
İlk bahsettiğiniz teknik bilgi muhtemelen doğrudur. Ama ikinci konuda bahsi geçen ISO konusunda farklı yazılar okudum ben. Canon 5D'nin ISO başarımının 7D'den daha iyi olduğu ya da başabaş olduğunu 5D'nin yarattığı noise'un karakteristik olarak gözü daha az rahatsız ettiği hakkında. Ama sonuç itibariyle teknik bir konu. Ahkam kesmek asla doğru değil. Farklı görüşler farklı araştırmaları kurcalamak lazım. Ama 7D'yi uzun süre kullandım ve 5D'yle birlikte kullandım. Nedense ISO'da avantajlı taraf olarak hem 5D'yi gördüm. Belki benim ona karşı sempatim daha fazlaydı ki 5D'im ikinci el 7D'im ise sıfır kutusunda aldığım bir gövdeydi. Ayrıca okuduğuğim iki üç yerde de benzer şeyleri okudum. Kısacası 5D'de ISO 1600 beni rahatsız ediyorsa 7D'de daha fazla rahatsız ediyordu. İnanın bendeki görüş hep bu istikamette oldu. Hatta çoğu zaman seyahat fotoğraflarımda 5D'yle çektiğim kabul edilebilir fotoğrafların EXIF'ten ISO 1600 hatta 3200 olduklarını görüp hep şaşırdım.

Kısaca benim için 5D çok farklıdır. Dediğim gibi eksileri de yok değil ve bazıları için de hayati önemde olabilir ; 1-) Ekran küçük düşünürlüğü düşük dolayısıyla yeni gövdelerin gerisinde 2-) Video çekemez 3-) Özellikle Macro'da veya manual netleme yapılmak istenen uzun pozlamalarda liveview eksikliği hissedilir.
Bunlar tabi ki önemlidir ve bazı kullanıcılar için tercih edilmeme sebebi olur. Bunların dışında 550D'yle falan kıyas kabul edebileceğini düşünmüyorum.