Alıntı kench Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kablosuz master olarak değil, slave olarak patlatılabilir. Yani E-TTL master olabilen bir flaşınız (EX580 I/II), ya da E-TTL tetikleyiciniz (ST-02), ya da dahili E-TTL master'lı gövdeniz (7D, 60D ya da 600D) varsa bu flaşı E-TTL modunda harici olarak kullanabilirsiniz. Fakat YN-565 kendisi master olarak kullanılamaz. Yani başka bir E-TTL slave flaşı, E-TTL modunda tetikleyemez. Sadece kendisi tetiklenebilir.

Bunun yanında E-TTL modunu harici olarak kullanmak için E-TTL uzatma kablosu kullanabilirsiniz. Ya da kablosuz olmasını isterseniz radyo frekansları ile çalışan alıcı/vericiler kullanılabilir (Pocket Wizard, Pixel King gibi). Bunlar için flaşın slave yada master olması farketmez. Tüm E-TTL destekli flaşlar, bu alıcılar ya da uzatma kablosu üzerinde tıpkı makine üzerine takılmış gibi çalışırlar.
Tam olarak anlamadım,60D + YN-565EX kablosuz tetiklenemez mi?
Benim yapabildiğim şu

s1 (yn-565 ekranında 51 gibi okunuyor) bu modda iken benim 60D tepe flash patlarken sanırım 565 in sensörü bu flash görüp oda patlıyor,
ben tepe flash hiç patlamasın 565 kablosuz patlasın istiyorum

60D + Yn-565Ex ile böyle bir işlem mümkün mü? Extra bir aparat olmaksızın? (ayrıca wireless tetikleyici olmaksızın)

eğer gerek var ise

kablosuz (wirelss tetikleyici) de TTL özelliği aranmalı mı her kablosuz tetikleyici olur mu? Flash ın TTL mod ile çalışması için.