CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 4 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu
Toplam 115 adet sonuctan sayfa basi 61 ile 80 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree5Likes

Konu: Yongnuo TTL Speedlite YN-565EX

  1. #61
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    .
    Makina:
    .
    Üyelik tarihi
    24.February.2011
    Nereden
    .
    Mesajlar
    213

    Standart

    benim bildiğim kadarıyla dahili flaşla tetikleyici olmadan harici flaş tetiklemeyi 60D 5D mark iii ve 600D sağlayabiliyor 50D desteklemiyor.











  2. #62
    kench - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    T.Ö.K.
    Makina:
    5D Mark III
    Üyelik tarihi
    29.May.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    289

    Standart

    Alıntı eosel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oligomer ve kench arkadaşlarım verdiğiniz cevaplar için sonsuz teşekkürler. İlk defa bir forumda gerçekten bilgi sahibi insanlardan ve gerçekten samimiyetle cevaplar alıyorum.

    Evet ışık patlamasından bahsediyordum. Özellikle kench arkadaşımın Enstantane (shutter speed)'nin flaş pozlamasında etkisi yoktur, cümlesi kafamda şimşeklerin çakmasına neden oldu. Şöyleki bildiğim kadarıyla flaşlar ortalama 1/1000 sn. lik bir süre de çakıyor. Ben şimdi enstantene hızımı 1/60 dan 1/250 düşürsem ne fayda. aynı ışığı yine görecek sensörüm. ISO 100'ü kolay kolay bozmak istemediğim içinde geriye bir tek diyafram ayarı ile oynamak kalıyor ki sanırım F:8 den aşağı inmek pek mantıklı değil. Buraya kadar sorun yok tekrar teşekkür ederim.

    Ben hala flaşta S1 ve S2 modlarını çalıştıramadım. Flaşımı makinemin dahili tepe flaşı ile çaktırmak istiyorum. Elimde Yongnuo RF603 C tetikleyicim var ama bunu kullandığım zaman dahili flaşı kullanamıyorum. Çift flaşla ( dahili flaş + Yn 565 EX) -STROBİST- denemeler yapma gayreti içinde olduğumdan bunu nasıl yapabilirim. Uzaktan tetikleme işinde E-TTL olayını sarf-ı nazar ediyorum. Sebebini biliyorsunuz zaten.

    Dipnot: Body değişikliği yaparak 50 d ye geçiş yapmıştım.
    Ne demek. Yardımcı olabildiysek ne güzel...

    S1 ve S2 modlarına gelince... bu modları kullanmak için tetikleyiciye gerek yoktur. Zaten tetikleyici olmadan harici flaş kullanabilmek için konulmuş bir özellik o. Gereken sadece flaş önündeki kırmızı pencerenin, diğer flaşı (sizin durumunuzda makinenizin tepe flaşı) algılaması gerekir. Makinanın tepe flaşını açın, Yongnuo'yu S2 moduna alın. Tepe flaşıyla senkronize olarak çakması gerek.

    Fakat, bu durumda dez avantajınız, tepe flaşının da çekiminize dahil olmasıdır ki genelde bu istenmez. Çünkü tepe flaşı sadece E-TTL modda çalışır. "Flash exposure compensation" hariç tepe flaşınıza hiç bir manuel müdahale yapamazsınız. Dahası makinanız Yongnuo'dan habersiz olacağı için konuyu sadece tepe flaşı ile aydınlatmaya çalışır. Dolayısıyla tepe flaşı gereğinden fazla güçte çakar. Ama zaten strobist denemeler için tepe flaşını işe dahil etmeyin. Objeler üzerine lens ile aynı eksende ışık verdiği için, harici flaşın "key light/ana ışık" etkilerine ve varyasyonlarına engel olur. Tepe flaşı olmadan tek bir harici flaş ile çok güzel kompozisyonlar ve portreler çekilebilir. Yeter ki gerektiğinde reflektörlerle "fill light/dolgu ışığı" yaratabileyi bilin. Zira reflektörler de ikinci bir flaş olarak kullanılabilir. Youtube'da ve google'da "one light photograpy" şeklinde arama yaparsanız faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Yongnuo'yu tepe flaşı kullanmadan tetiklemek için iki adet RF-603 kullanın. RF-603'lerin birini makinaya, diğerini Yongnuo'ya takın. Bu durumda Yongnuo M yani Manuel modda olmalı, S2'de değil.

    Fakat illa ki tepe flaşına ve S2 moduna mahkumsanız unutmayın ki, tepe flaşı Yongnuo'dan habersizdir ve konuyu tek başına aydınlatmaya çalışır. Bu nedenle makinayı full manuel pozlamaya alın (Av ve Tv modları olmaz) ve çekim sırasında tepe flaşı avuç içinizle bloke ederek etkisini azaltın ya da başka tarafa sektirip yönlendirin. Böylelikle kompozisyonunuzu direkt aydınlatmamış olur. Gereken ışık gücünü ise Yongnuo üzerinden ayarlayın. Tabii tepe flaşını bloke ederken insaflı davranın, çok abartırsanız S2 modu tepe flaşını algılamayabilir.

    Bana kalırsa S1/S2 modlarının tek esprisi birden fazla harici flaş kullanımında tek bir tetikleyici set ile tüm diğer flaşları tetikleyebilmektir. Yani mesela 4 tane Yongnuo'yu sadece bir tanesine RF-603 takarak ve diğerlerini S1 moduna alarak topluca tetikleyebilirsiniz. Bunun dışında mantıklı bir kullanım alanı göremiyorum.










    Konu kench tarafından (13.June.2012 Saat 14:31 ) değiştirilmiştir.

  3. #63
    kench - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    T.Ö.K.
    Makina:
    5D Mark III
    Üyelik tarihi
    29.May.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    289

    Standart

    Alıntı Ozgur Akca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim bildiğim kadarıyla dahili flaşla tetikleyici olmadan harici flaş tetiklemeyi 60D 5D mark iii ve 600D sağlayabiliyor 50D desteklemiyor.
    Dediğiniz flaş tetiklemek için değil, harici "E-TTL" kullanımı için geçerli. Bu özellik sayesinde bu gövdeler, harici flaşlara infrared aracılığı ile flaş ayarlarını da iletir. Yani "E-TTL slave" flaşlar sanki makine üzerinde takılıymış gibi gövde ile iletişim halinde olurlar. İsterseniz "Auto Flash" kullanın, ister "manuel flash". Tüm ayarları makina üzerinden yapabilirsiniz. Flaşınız verdiğiniz ayarda çakar. Zoom ayarlarınız da buna dahildir. Asıl güzelliği pozlama ayarlarını tam otomatik olarak kullanabilmektir. Manuel moda mahkum kalmazsınız.

    Fakat harici flaşınız E-TTL değil de Full Manuel modda çalışacaksa, gereken sadece senkron sinyalidir. Bunun için Yognuo'nun "optical slave" modunu kullanabilirsiniz. Bu modda flaş, başka bir flaşın çaktığını algıladığı anda kendisi de çakar. Tıpkı ampul flaşlar gibi. Ama dediğim gibi, bu durumda Yongnuo sadece manuel olarak çalışır ve tüm ayarlar sadece kendi üzerinden ayarlanabilir. Amaç sadece eş zamanlı tetiklenmelerini sağlamaktır.











  4. #64
    Turbulance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Serkan Demiralp
    Makina:
    canon 60D+Tamron 17-50
    Üyelik tarihi
    10.June.2012
    Nereden
    ankara
    Mesajlar
    5

    Standart

    Alıntı Turbulance Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar ,

    iki hafta önce ebayden aldığım yn-565ex im BOZULDU

    Normal çalışır gibi açılıyor, pilot yanıyor, tüm ayarları yapılıyor, ancak patlamıyor. 60D var ve 150-200 çekim yapamadım bile

    Yaktın Beni Yongnuo !!

    ucuz etin yahnisi işte...
    Alıntı kench Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kapasitör hatası olabilir. Tamiri kolay ve ucuzdur. Eğer durum buysa flaş tamiri yapan biri kolaylıkla halleder. Yongnuo'larda ne yazık ki sık görülen bir hatadır.

    Ayrıca mutlaka şarjlı (Ni-MH) pil kullanın. Alkalinli pillere sakın güvenmeyin. Sizi yarı yolda bırakırlar. Bazen flaşı fazla ısıtabilirler. Tavsiyem GP 2700, yada Sanyo Eneloop pillerdir. Flaş kullanımında en iyi piller bunlardır. Eneloop'lar daha iyi referansa sahip.

    Eğer alkalinli pil kullanıyorsanız bir de iyi bir şarjlı pil ile deneyin. Beki sorun düzelir. Benim başıma Duracell piller ile gelmişti. GP2700 pil takınca çalışmaya başladı.
    Öncelikle mesajlara verdiğiniz ayrıntılı cevaplar için çok teşekkür ederim. Cevaplarınız gayet açıklayıcı idi. Birinin Sorunlara kafa yorduğunu görmek çok hoşuma gitti. Bu forumda yeniyim ve çok güzel ilk izlenim oluştu bu yüzden.

    Flashı ebaydan aldığım kişiye geri gönderdim, 19 mayıs itibari ile yeni gelişmiş yn565ex ler varmış değiştirip gönderecek.

    Pil konusunda size katılıyorum, bence de kesinlikle şarjlı pil kullanılması gerekiyor. Eskiden sıkı bir GP2700 fanatiği idim, şimdilerde Sanyo Eneloop kullanıyorum ve daha memnunum kesinlikle daha iyi. Eskiden yarım kalan pilleri 2 hafta sonra kullanmaya başladığımda 10 poz çekemezken, Eneloop larla piller kaldığı yerden devam ediyor. Buda bu tür yeni Alkaline miş gibi olan pil teknolojilerinin sayesinde. 12 adet Eneloop + GP PowerBank Mega 8li şarj makinası son derece uyumlu çalışıyor.

    Flashta dediğiniz gibi bir sorun olabilir garantili olduğundan fazla kurcalamadım. Ama bahsettiğiniz arızadan olması mantıklı.




    Alıntı Turbulance Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu flash için Kablosuz Master olarak platlatılabilir denmiş, ben ancak slave moddan başkasına rastlamamıştım,

    Alıntı kench Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kablosuz master olarak değil, slave olarak patlatılabilir. Yani E-TTL master olabilen bir flaşınız (EX580 I/II), ya da E-TTL tetikleyiciniz (ST-02), ya da dahili E-TTL master'lı gövdeniz (7D, 60D ya da 600D) varsa bu flaşı E-TTL modunda harici olarak kullanabilirsiniz. Fakat YN-565 kendisi master olarak kullanılamaz. Yani başka bir E-TTL slave flaşı, E-TTL modunda tetikleyemez. Sadece kendisi tetiklenebilir.

    Bunun yanında E-TTL modunu harici olarak kullanmak için E-TTL uzatma kablosu kullanabilirsiniz. Ya da kablosuz olmasını isterseniz radyo frekansları ile çalışan alıcı/vericiler kullanılabilir (Pocket Wizard, Pixel King gibi). Bunlar için flaşın slave yada master olması farketmez. Tüm E-TTL destekli flaşlar, bu alıcılar ya da uzatma kablosu üzerinde tıpkı makine üzerine takılmış gibi çalışırlar.
    Bunları anladım ancak benim sormak istediğim tam olarak şu;

    60D nin menüsünden sadece harici flashı seçdiğimde E-TTL olarak YN565ex in patlamasını istiyorum, ama yapamadım.

    Flashın menüsünden Kablosuz slave modondan başka seçenek bulamadığımdan, mutlaka dahili flashı yukarı kaldırırsam harici flash patlıyor, patlarken dahili flash nesneyi aydınlatmayacak kadar az miktarda ışık saçarken haricininde patlamasına neden oluyor, sonuç stabil değil tabiki.

    Benim istediğim 60D nin içinde var olduğu söylenen kablosuz tetikleyici ile dahili flashı kaldırmadan YN565ex i patlata bilirmiyim?

    Birde 1/250 den yukarı çıkamayacağımı biliyorum bu tür flash la ancak, makinanında dahili flashı AV modda, f2.8-3.5 arasında flashı kullanmak istediğimde yine 1/250 den yukarı çıkmıyor,
    Portre çekeceğimden alan deriniği olsun istiyorum, f8-10 uğraşmakta istemiyorum, iso100 oluyor genelde bu durumda.
    Bu konuyla ilgili bi yorum alabilirmiyim acaba.











  5. #65
    kench - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    T.Ö.K.
    Makina:
    5D Mark III
    Üyelik tarihi
    29.May.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    289

    Standart

    Rica ederim. Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu.
    Flaşını geri göndermekle en doğrusunu yapmışsınız. Umarım yerine gelen sorunsuz çalışır. Bende GP 2700'lerimin hepsini geçenlerde Eneloop'larla değiştirdim. Daha henüz test etmiş sayılmam ama paketten çıktığı gibi kullanılabiliyor olması çok güzel. Bir iki saat boyunca 3 flaş ile çekim yaptım. Canavar gibi çalıştılar. Flaş dolum hızları ise yeni pil olmalarına rağmen en az GP 2700'ler kadar hızlıydı. Bir kaç kere boşalıp şarj ettikten sonra daha da iyi olurlar.

    Açıkçası ben 40D kullanıyorum. 40D'nin tepe flaşında ise E-TTL master özelliği yok. Hiç 60D menüsü de kullanmadım. Dolayısıyla E-TTL master prosedürü nasıl işliyor tam bilmiyorum. Fakat bildiğim, YN-565'i E-TTL slave moduna almanız gerektiği. Yani ZOOM/Z tuşuna basılı tutarak slave menüsüne girin, oklarla "ETTL SL on" yazısı belirene kadar ilerleyin, sonra seçimi onaylayın. Bu arada optical slave modları olan "M S1 on" ve "M S2 on" seçenekleri ile karıştırmayın. Bunu 60D üzerinden de yapabiliyorsunuzdur belki.

    Ayrıca benim bildiğim "E-TTL master" olan flaş (bu durumda 60D'nin tepe flaşı), "ETTL slave" olan flaşı tetiklerken kendisi de çakar. Ama yanılıyorsam biri düzeltsin. Fakat ortaya çıkan flaş dengesi tatmin edici değil ise gruplar, kanallar ve oranlarla oynayabilirsiniz. YN-565, 4 ayrı kanal ve 3 ayrı grubu destekliyor. Ayrı kanallara bölüp, "Ratio" seçeneği ile de oto flaşın verdiği flaş gücünü, flaşlar arasında istediğiniz gibi paylaştırabilmeniz gerek. Fakat dediğim gibi, ben kablosuz E-TTL kullanmadığım için nasıl yapılıyor bilmiyorum. Yongnuo'nun kullanma kılavuzu da evlere şenlik zaten. Bir de Canon EX580 II kılavuzunu indirip inceleyin. Zira bu özellikler birebir aynı olması gerek.

    1/250 konusuna gelince. Bu enstantane sınırı, flaşın değil makinanızın sınırıdır. Yani hangi flaşı kullanırsanız kullanın bu hızdan yukarı çıkamazsınız. Buna tepe flaşı da dahil, alabileceğiniz en pahalı flaş da dahil. Bu makinanın perde çalışma sisteminden kaynaklanır. Çünkü shutter perdesi iki parçadır. Biri açılırken diğeri kapanır. Flaşın doğru çalışması için ilk perde tamamen açıldığında, ikinci perdenin kapanma durumuna geçmemesi gerek. Fakat 1/250'den itibaren (ya da çoğu gövdede 1/200) ilk perde tam açılmadan ikinci perde kapanmaya başlar. Dolayısıyla makinanız bu enstantanenin ötesine sınırlama getirmiştir. Bu arada bu sınır 1D serilerinde 1/600 sanırım. Çünkü çok daha gelişmiş shutter motorları var.

    Bu sınırın üstüne çıkabileceğiniz tek mod "HSS" yani high-speed sync modudur ama o YN-565'de yok. Bahsettiğim prosedürden çok daha farklı bir yolla çalışır (çok kısa aralıklarla ard arda çakar, perdenin açık kalan kısımları da ışığı görür). Bir nevi aldatmaca yaparak flaş ışığının çık kısık perde aralığında da sensöre uaşmasını sağlar.

    1/250'den yukarısını kullanmanın bir diğer yolu ise harici manuel tetikleyici kullanmaktır. Bu durumda makinanız flaşın varlığından haberdar olmadığı için bu hızlara izin verir ama fotoğrafın altında ikinci perdenin siyah gölgesini görmeye başlarsınız. Enstantane arttıkça bu siyah gölge daha çok büyür ve 1/500 civarında tüm fotoğrafı kaplar.

    Bunun yanında eğer İngilizce'niz varsa aşağıda linkini verdiğim sayfayı baştan aşağı okuyun. Tamamlanmamış olsa da çok detaylı bir YN-565 testi var. Ve sayfanın en altında kullanıcı yorumları, sorular ve cevaplar var. Sadece bu sorunuz için değil, genel olarak çok faydalı olacaktır:
    Yongnuo YN-565 EX Flash Review | Speedlights.net










    Konu kench tarafından (15.June.2012 Saat 18:48 ) değiştirilmiştir.

  6. #66
    emir35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Antalya Sorumlusu

    Status
    Offline
    İsim
    Emir Gevrek
    Makina:
    FujiFilm X-T2
    Üyelik tarihi
    01.October.2010
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    52
    Mesajlar
    1,219

    Standart

    Alıntı Turbulance Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birde 1/250 den yukarı çıkamayacağımı biliyorum bu tür flash la ancak, makinanında dahili flashı AV modda, f2.8-3.5 arasında flashı kullanmak istediğimde yine 1/250 den yukarı çıkmıyor,
    Portre çekeceğimden alan deriniği olsun istiyorum, f8-10 uğraşmakta istemiyorum, iso100 oluyor genelde bu durumda.
    Bu konuyla ilgili bi yorum alabilirmiyim acaba.
    Enstantene hızını azaltabilmenin yolu ND filitre kullanmaktan geçiyor. Ambiant Light dediğimiz ortam ışığını ND filitre kullanarak düşürebilirsiniz. Bu sayede daha açık diaframlarda alan derinliğine hakim olurken enstantene değerini flaşın senkron hızına düşürebilirsiniz...










    kench likes this.
    FujiFilm X-T2 , Fujinon XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS , Fujinon XF 10-24mm f/4 R OIS , Fujinon XF 23mm f/2.0 WR , Fujinon XF 56mm F1.2 R , Samyang 12mm f/2.0 , Vivitar Series1 70-210mm f/3,5 VMC

  7. #67
    promete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Atalay Mete
    Makina:
    Sony RX100 M3 Nikon D3300, Nikon 35 mm f/1.8, Nikon 50 mm 1.4 G, Nikon 55-200 mm ve Nikon 16-85 VR, Sigma 105mm2.8 Macro
    Üyelik tarihi
    17.July.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    66
    Mesajlar
    2,661

    Standart

    Bu konu 2011 in 3 . ayında açılmış. Tunapala ve Mert henüz denenmemiş olduğu için çekincelerini söylemişler. Özgür bir ay öncesine kadar memnun görünüyor.
    Son durum nedir? YN-565EX sınavı geçti mi?










    Gelmiş dünyanın dört bir ucundan
    Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız
    Yeşil dallarız dünya ağacından
    Gençlik denen bir millet var, ondanız.
    NHR.

  8. #68
    erdlst - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    erdal suat
    Makina:
    5d mark iii
    Üyelik tarihi
    02.August.2010
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    239

    Standart

    3 ay önce aldım yn 565ex. Çok fazla kullanmadım ama işçilik malzeme kalitesi flaş gücü dolum süresi gayet başarılı .
    Pek kullanmadım almak isteyen varsa satabilirim











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    5D Mark iii
    Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM ,Canon 17/40 f4 L USM,Canon 135 f2 L USM, Canon EF 70-200 F4 L USM , TAMRON SP AF17-50mm F/2.8 XR Di LD Aspherical [IF],Sigma 50 mm F/1,4 Art ,Helios 44 2 f2 /

  9. #69
    kench - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    T.Ö.K.
    Makina:
    5D Mark III
    Üyelik tarihi
    29.May.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    289

    Standart

    Atalay Bey... Ben bir ay daha sonra hala memnunum Bence sınavı geçti diyebiliriz zira daha çok beklersek yerine YN-656EX falan çıkacak

    Dün akşam Flicker forumunda bir başlıkta Yongnuo mühendislerinden birini gördüm. Yakında çıkacak olan YN-622 TTL tetikleyici ile ilgili soruları yanıtlıyordu. Adam ne yaptığını bilen, sorulara tatminkar cevap veren biri. Verdiği yanıtlardan anladığım kadarıyla sadece mühendis değil, fotoğrafı da bilen biri. Beklenen Çin'li esnaf gibi değil yani. İngilizce'si de gayet iyi. Kullanma kılavuzlarını da ona yazdırsalar iyi olur aslında

    Muhtemelen ucuz ve basit mal üretip voleyi vurma peşinde olan bir firma olarak doğdular, ama tüm dünyanın ilgisini beklemedikleri kadar üzerlerine çekince kendilerine çeki düzen vermesini bildiler. YN-565'ten itibaren işi daha çok ciddiye alan bir firma haline geldi. Fiyatlarını da göz önüne alınca güvenmemek için bir neden göremiyorum.










    "Biz, kendisini inceleyen Evren'iz. Burada olma nedenimiz bu."
    - Carl Sagan

  10. #70
    initiO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aykut Şahin
    Makina:
    Canon EOS 5DMark II
    Üyelik tarihi
    19.November.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    433

    Standart

    Alıntı heycorc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 ay önce aldım yn 565ex. Çok fazla kullanmadım ama işçilik malzeme kalitesi flaş gücü dolum süresi gayet başarılı .
    Pek kullanmadım almak isteyen varsa satabilirim
    Fiyat olarak ne düşünüyorsunuz ?











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Canon EOS 60D | TAMRON SP AF 17-50mm F/2.8 XR | Canon EF 50mm f/1.8 II | Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

  11. #71
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    umur kayali
    Makina:
    Canon EOS 7D
    Üyelik tarihi
    11.August.2012
    Nereden
    kocaeli
    Mesajlar
    2

    Standart

    merhabalar , flash'in konusu burda acildigi icin burda sormak istedim sorumu umarim sorun olmaz...
    yn565ex'i alali 2 gun oldu , pek kullanimini bilmiyorum ama suanda flashim e-ttl modundan cikmiyor...
    makinama takip ayarladardan multi ya da manuel moda getirdigimde degisiyor ama cikarip bi ayar yaptigimda tekrar e-ttl moduna geri donuyor , flash'im bozuldu mu yoksa bilmedigim bir sey mi oldu ?
    Simdiden tesekkurler...











  12. #72
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    byrmrsn
    Makina:
    550D
    Üyelik tarihi
    20.May.2012
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    1

    Standart

    hayyamda bu flaşı bulabilmek mümkün müdür acaba illa ebay da mı almak gerkiyor??











  13. #73
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    umur kayali
    Makina:
    Canon EOS 7D
    Üyelik tarihi
    11.August.2012
    Nereden
    kocaeli
    Mesajlar
    2

    Standart

    Evet hayyam da bulmak mumkun...3 hafta once ben gittim ellerinde kalmamisti...fiyatini sordugumda 400-450 arasi fiyat soylediler... Hayyamdan cikip dogubank a gittigimde ise 500 tl diyen bile vardi...400-450 tl den asagi fiyat durmadim. Nette 350 rahat alinabiliyor.











  14. #74
    MMS
    MMS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mirac Silibuldu
    Makina:
    Canon EOS 5D Mk III,Canon EOS 60D
    Üyelik tarihi
    28.December.2011
    Nereden
    Istanbul
    Yaş
    27
    Mesajlar
    27

    Standart

    bende bu flashdan var su anda.Gayet kullanimi falan iyi. Yanliz bir sorum olacakti:herhangi bir canon flash veya tetikleyici olmadan kablosuz calisiyor mu bu alet ? Ayari nedir ?











  15. #75
    kench - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    T.Ö.K.
    Makina:
    5D Mark III
    Üyelik tarihi
    29.May.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    289

    Standart

    Alıntı MMS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende bu flashdan var su anda.Gayet kullanimi falan iyi. Yanliz bir sorum olacakti:herhangi bir canon flash veya tetikleyici olmadan kablosuz calisiyor mu bu alet ? Ayari nedir ?
    Sorunuzun cevabı daha önceki mesajlarda var. Fakat kısaca tekrarlayım. Herhangi bir tetikleyici olmadan kullanabileceğiniz Canon'lar 60D, 600D, 650D ve 7D'dir. Şimdilik sadece bu makinalarda "ETTL Master" özelliği var (5D Mark III'den emin değilim). Flaşı "ETTL Slave" moduna alarak ister TTL, ister Manuel olarak tetikleyebilirsiniz. Ayarları da makina üzerinden yapabilirsiniz. Ama flaşın kırmızı penceresinin makinanızı net olarak görmesi gerek.

    Flaşı ETTL Slave moduna almak için flaş üzerinde "ZOOM/z" tuşuna basılı tutun, slave menüsüne gireceksiniz. Bu menüde "ETTL SL on" yazısı belirene kadar yön tuşları ile ilerleyin ve seçimi ortadaki tuş ile onaylayın.

    Nikon'ları saymadım ama Canon versiyonlu bir YN-565'i bazı Nikon'larla da harici olarak kullanabilirsiniz. Zira YN-565'in infrared alıcısı hem Canon'un ETTL dilini, hem de Nikon'un iTTL dilini çözebiliyor. Fakat bir Nikon makina üzerine takılı olarak kullanmak için flaşın Nikon versiyonunu almanız gerek.










    Konu kench tarafından (12.August.2012 Saat 19:35 ) değiştirilmiştir.
    "Biz, kendisini inceleyen Evren'iz. Burada olma nedenimiz bu."
    - Carl Sagan

  16. #76
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    Fth Yalçınkaya
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    05.May.2011
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    2

    Standart

    Birçok arkadaşın Yongnuo flaşlarla ilgili olumsuz yazı yazdığını gördüm. Açıkçası şaşırdım biraz. Elektronik bir ürün markası ne olursa olsun arıza verebilir ancak Yongnuo bu kadar kötü bir firma değil. Kendim YN 460 - YN 460 II - YN 560 - YN 565 gibi modellerinin hepsini kullandım. Şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca bunların yurt dışından satışını da yapıyorum. Şu ana kadar yaptığım satışlarda 2 kere YN 460 ve bir kere de YN 560 arıza verdi. Arızayı kısaca özetlemek gerekirse ampulun çakmamasıdır. Forumda bazı arkadaşlar bu sorunu yaşadıklarını ve flaşların elinde kaldığını dile getirmiş. Ancak bu arıza sebebiyle iade edilen flaşları, fabrika ücretsiz yenisiyle değiştiriyor. Ki kullanıcı kaynaklı bir sorun olursa onu da uygun fiyata yaptırabiliyorum. Yongnuo ürünlerinin arkasında duran bir firmadır. Forumdan da benim flaş sattığım arkadaşlar mevcuttur. Onlar da konuya dahil olabilirler. Eğer Yongnuo flaş, tetikleyici vs. almak isteyen arkadaşlar varsa benimle irtibata geçebilir. Hatta yeni çıkan YN 560 EX (YN EX600) ve YN 622 TTL tetikleyicinin satışlarının da başladığını duyurmak isterim.


    Flaşlar elinde kalan arkadaşlar için kısa bir not: Elektronikten biraz anlayan bir arkadaşınız bile bu arızayı giderebilir. Çok anlamam bu işlerden ancak elektrik-eletronik meslek lisesinde 2. sınıfa giden bir arkadaş, arızayı kendi kendine halletmişti. 3 liraya aldığı bir parçayı takarak değiştirdiğini sorunun çözüldüğünü söylemişti. Kendisine ulaşabilirsem ne olduğunu detaylı yazmaya çalışırım. Özellikle de YN 460'larda bu sorun vardı. Ancak Yongnuo daha sonra bu sorunu büyük oranda çözdü.











  17. #77
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mehmet Türk
    Makina:
    Mark2
    Üyelik tarihi
    31.August.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    64
    Mesajlar
    37

    Standart

    YN 565 EX kısa bir süre önce aldım . Flas lcd de 1/1 den 1/128 e kadar olan ayarlar aklımı karıştırdı , bu flasın çıkış gücünü mü ayarlıyor (manuel de bazen öyle yazıyor) yoksa enstantane senkron hızını mı ? Eğer senkronizasyonsa , çıkış gücü nasıl ayarlanacak (manuel mod ) ,
    Bir de makine uzun enstantanede iken , flaşın perde kapanırken çakması için ayarı nasıl yapabileceğiz.

    Teşekkür ederim selamlar ...











  18. #78
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    muzaffer çorput
    Makina:
    60D + Canon 17-55 f2.8 IS USM
    Üyelik tarihi
    21.August.2012
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    42
    Mesajlar
    89

    Standart

    Alıntı onyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kablosuz master modu olan ilk Yongnuo flaş

    Canon/Nikon flaşları master-slave olarak paralel destekliyor.(çapraz uyumlu)
    ...




    beyler yanlış okumadıysam kendiliğinden ayrıca wireless tetikleyici kullanmadan kablosuz flsh patlatabiliyoruz?
    Bu cihaz bende var ama ben tam anlamı ile bunu başaramdım ki TTL wireless tetikleyici bakınıyordum,

    Flash algılamalı flash patlatmadan basetmiyorum .


    Buradaki
    3 Play simgesini anlayamadım.


    Çok hızlı, hareketli çekimlerden mi bahsedilmeye çalışmış yoksa yakın çekimler gibi bir durum mu var ,
    sadece bir simge nereye çekersen olmamalı değil mi
    Bilen birisi varsa bizleri aydınlatabilir mi?










    Konu canonD tarafından (16.September.2012 Saat 21:57 ) değiştirilmiştir.

  19. #79
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    muzaffer çorput
    Makina:
    60D + Canon 17-55 f2.8 IS USM
    Üyelik tarihi
    21.August.2012
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    42
    Mesajlar
    89

    Standart

    Alıntı kench Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kablosuz master olarak değil, slave olarak patlatılabilir. Yani E-TTL master olabilen bir flaşınız (EX580 I/II), ya da E-TTL tetikleyiciniz (ST-02), ya da dahili E-TTL master'lı gövdeniz (7D, 60D ya da 600D) varsa bu flaşı E-TTL modunda harici olarak kullanabilirsiniz. Fakat YN-565 kendisi master olarak kullanılamaz. Yani başka bir E-TTL slave flaşı, E-TTL modunda tetikleyemez. Sadece kendisi tetiklenebilir.

    Bunun yanında E-TTL modunu harici olarak kullanmak için E-TTL uzatma kablosu kullanabilirsiniz. Ya da kablosuz olmasını isterseniz radyo frekansları ile çalışan alıcı/vericiler kullanılabilir (Pocket Wizard, Pixel King gibi). Bunlar için flaşın slave yada master olması farketmez. Tüm E-TTL destekli flaşlar, bu alıcılar ya da uzatma kablosu üzerinde tıpkı makine üzerine takılmış gibi çalışırlar.
    Tam olarak anlamadım,60D + YN-565EX kablosuz tetiklenemez mi?
    Benim yapabildiğim şu

    s1 (yn-565 ekranında 51 gibi okunuyor) bu modda iken benim 60D tepe flash patlarken sanırım 565 in sensörü bu flash görüp oda patlıyor,
    ben tepe flash hiç patlamasın 565 kablosuz patlasın istiyorum

    60D + Yn-565Ex ile böyle bir işlem mümkün mü? Extra bir aparat olmaksızın? (ayrıca wireless tetikleyici olmaksızın)

    eğer gerek var ise

    kablosuz (wirelss tetikleyici) de TTL özelliği aranmalı mı her kablosuz tetikleyici olur mu? Flash ın TTL mod ile çalışması için.











  20. #80
    kench - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    T.Ö.K.
    Makina:
    5D Mark III
    Üyelik tarihi
    29.May.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    289

    Standart

    Alıntı Mkturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    YN 565 EX kısa bir süre önce aldım . Flas lcd de 1/1 den 1/128 e kadar olan ayarlar aklımı karıştırdı , bu flasın çıkış gücünü mü ayarlıyor (manuel de bazen öyle yazıyor) yoksa enstantane senkron hızını mı ? Eğer senkronizasyonsa , çıkış gücü nasıl ayarlanacak (manuel mod ) ,
    Bir de makine uzun enstantanede iken , flaşın perde kapanırken çakması için ayarı nasıl yapabileceğiz.

    Teşekkür ederim selamlar ...
    Basit sorularınız için kullanma kılavuzuna göz atmak ve/veya biraz "arama" yapmak etkili yöntemdir. Yoksa insanlar gereksiz mesajlar, sahte sorular ile post sayısını arttırmaya çalıştığınızı düşünebilirler.

    Sorularınızın cevabı:

    Gördüğünüz ayar flaşın patlama gücü. 1/1 tam güç, 1/128 ise en az güç. Bu ayara sadece Manuel veya Multi modunda erişebilirsiniz. TTL moduna patlama gücünü otomatik ayarlar. Makinanın enstantane hızı ile alakası yok.

    Flaşın perde kapanırken patlaması için flaşı "2nd Curtain" moduna almalısınız. Bunu hem makina üzerindeki flaş menüsünden, hem de direk flaş üzerinden ayarlayabilirsiniz. Flaş üzerindeki "yan yana oklar" ibareli düğme bu işe yarar.










    "Biz, kendisini inceleyen Evren'iz. Burada olma nedenimiz bu."
    - Carl Sagan

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •