Oligomer ve kench arkadaşlarım verdiğiniz cevaplar için sonsuz teşekkürler. İlk defa bir forumda gerçekten bilgi sahibi insanlardan ve gerçekten samimiyetle cevaplar alıyorum.
Evet ışık patlamasından bahsediyordum. Özellikle kench arkadaşımın Enstantane (shutter speed)'nin flaş pozlamasında etkisi yoktur, cümlesi kafamda şimşeklerin çakmasına neden oldu. Şöyleki bildiğim kadarıyla flaşlar ortalama 1/1000 sn. lik bir süre de çakıyor. Ben şimdi enstantene hızımı 1/60 dan 1/250 düşürsem ne fayda. aynı ışığı yine görecek sensörüm. ISO 100'ü kolay kolay bozmak istemediğim içinde geriye bir tek diyafram ayarı ile oynamak kalıyor ki sanırım F:8 den aşağı inmek pek mantıklı değil. Buraya kadar sorun yok tekrar teşekkür ederim.
Ben hala flaşta S1 ve S2 modlarını çalıştıramadım. Flaşımı makinemin dahili tepe flaşı ile çaktırmak istiyorum. Elimde Yongnuo RF603 C tetikleyicim var ama bunu kullandığım zaman dahili flaşı kullanamıyorum. Çift flaşla ( dahili flaş + Yn 565 EX) -STROBİST- denemeler yapma gayreti içinde olduğumdan bunu nasıl yapabilirim. Uzaktan tetikleme işinde E-TTL olayını sarf-ı nazar ediyorum. Sebebini biliyorsunuz zaten.
Dipnot: Body değişikliği yaparak 50 d ye geçiş yapmıştım.