Alıntı Turbulance Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhabalar ,

iki hafta önce ebayden aldığım yn-565ex im BOZULDU

Normal çalışır gibi açılıyor, pilot yanıyor, tüm ayarları yapılıyor, ancak patlamıyor. 60D var ve 150-200 çekim yapamadım bile

Yaktın Beni Yongnuo !!

ucuz etin yahnisi işte...
Alıntı kench Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kapasitör hatası olabilir. Tamiri kolay ve ucuzdur. Eğer durum buysa flaş tamiri yapan biri kolaylıkla halleder. Yongnuo'larda ne yazık ki sık görülen bir hatadır.

Ayrıca mutlaka şarjlı (Ni-MH) pil kullanın. Alkalinli pillere sakın güvenmeyin. Sizi yarı yolda bırakırlar. Bazen flaşı fazla ısıtabilirler. Tavsiyem GP 2700, yada Sanyo Eneloop pillerdir. Flaş kullanımında en iyi piller bunlardır. Eneloop'lar daha iyi referansa sahip.

Eğer alkalinli pil kullanıyorsanız bir de iyi bir şarjlı pil ile deneyin. Beki sorun düzelir. Benim başıma Duracell piller ile gelmişti. GP2700 pil takınca çalışmaya başladı.
Öncelikle mesajlara verdiğiniz ayrıntılı cevaplar için çok teşekkür ederim. Cevaplarınız gayet açıklayıcı idi. Birinin Sorunlara kafa yorduğunu görmek çok hoşuma gitti. Bu forumda yeniyim ve çok güzel ilk izlenim oluştu bu yüzden.

Flashı ebaydan aldığım kişiye geri gönderdim, 19 mayıs itibari ile yeni gelişmiş yn565ex ler varmış değiştirip gönderecek.

Pil konusunda size katılıyorum, bence de kesinlikle şarjlı pil kullanılması gerekiyor. Eskiden sıkı bir GP2700 fanatiği idim, şimdilerde Sanyo Eneloop kullanıyorum ve daha memnunum kesinlikle daha iyi. Eskiden yarım kalan pilleri 2 hafta sonra kullanmaya başladığımda 10 poz çekemezken, Eneloop larla piller kaldığı yerden devam ediyor. Buda bu tür yeni Alkaline miş gibi olan pil teknolojilerinin sayesinde. 12 adet Eneloop + GP PowerBank Mega 8li şarj makinası son derece uyumlu çalışıyor.

Flashta dediğiniz gibi bir sorun olabilir garantili olduğundan fazla kurcalamadım. Ama bahsettiğiniz arızadan olması mantıklı.




Alıntı Turbulance Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu flash için Kablosuz Master olarak platlatılabilir denmiş, ben ancak slave moddan başkasına rastlamamıştım,

Alıntı kench Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kablosuz master olarak değil, slave olarak patlatılabilir. Yani E-TTL master olabilen bir flaşınız (EX580 I/II), ya da E-TTL tetikleyiciniz (ST-02), ya da dahili E-TTL master'lı gövdeniz (7D, 60D ya da 600D) varsa bu flaşı E-TTL modunda harici olarak kullanabilirsiniz. Fakat YN-565 kendisi master olarak kullanılamaz. Yani başka bir E-TTL slave flaşı, E-TTL modunda tetikleyemez. Sadece kendisi tetiklenebilir.

Bunun yanında E-TTL modunu harici olarak kullanmak için E-TTL uzatma kablosu kullanabilirsiniz. Ya da kablosuz olmasını isterseniz radyo frekansları ile çalışan alıcı/vericiler kullanılabilir (Pocket Wizard, Pixel King gibi). Bunlar için flaşın slave yada master olması farketmez. Tüm E-TTL destekli flaşlar, bu alıcılar ya da uzatma kablosu üzerinde tıpkı makine üzerine takılmış gibi çalışırlar.
Bunları anladım ancak benim sormak istediğim tam olarak şu;

60D nin menüsünden sadece harici flashı seçdiğimde E-TTL olarak YN565ex in patlamasını istiyorum, ama yapamadım.

Flashın menüsünden Kablosuz slave modondan başka seçenek bulamadığımdan, mutlaka dahili flashı yukarı kaldırırsam harici flash patlıyor, patlarken dahili flash nesneyi aydınlatmayacak kadar az miktarda ışık saçarken haricininde patlamasına neden oluyor, sonuç stabil değil tabiki.

Benim istediğim 60D nin içinde var olduğu söylenen kablosuz tetikleyici ile dahili flashı kaldırmadan YN565ex i patlata bilirmiyim?

Birde 1/250 den yukarı çıkamayacağımı biliyorum bu tür flash la ancak, makinanında dahili flashı AV modda, f2.8-3.5 arasında flashı kullanmak istediğimde yine 1/250 den yukarı çıkmıyor,
Portre çekeceğimden alan deriniği olsun istiyorum, f8-10 uğraşmakta istemiyorum, iso100 oluyor genelde bu durumda.
Bu konuyla ilgili bi yorum alabilirmiyim acaba.