@skylife

Oncelikle gisler'in yorumuna katildigimi soyliyeyim. Dragan efektini cok iyi bilirim. Bu tarz ozel tekniklerin dogru uygulanmamasi fotografa camur efekti verir. Camur degimi ingilizcede fotografcilikta cok kullanilan, tonlarin renklerin karismasi detay kaybi olmasi muddy sozcugunun Turkce'de senelerce kullanilmasi ile olusmustur. Muddy'nin tam karsiligi camur olmasada Camur degimi kullanilir. Bunda alinganlk yapacak bir sey yok.

Asagida Andrzej Dragan'in calistigi bir portresi var. Dogalligin nasil bozulmadan editlendigini, saclardaki, killardaki detaylarin korunurken derinin ve gozlerin parlakliginin nasil arttirildigini inceleyin.


Sizin calismanizda orjinal fotograf da yanlis isik ve yetersiz netlik kullanimi yuzunden detay kaybi soz konusu. Keskiniligi arttirmak icin yaptiginiz oynamalar keskin cizgiler kenarinda piksel parlamalarina sebep olmus, bir cok noktada detaylar gercekciligin otesine zorlanirken, asiri pozlanan yerlerde detaylar ortadan kalkmis.

Fotograf islerken unutlummamasi gereken en onemli kural fotografin gercekligi ile cok oynamamak veya gercek olmadiginin en az hissedilir duzeyde tutulmasidir. BUndan otesi zaten fotografin degil grafik sanatinin bir alanidir.

@dirtycop
Sirali gelisi guzel gormussun ancak uygulamada bazi sikintilar var. Fotografta uaktaki gemi cok uzakta kaldigi icin arka planin bir parcasi haline gelmis ve fotograf objelerin lekesel agirligi olarak ikiye bolunmus. Bir taraf cok dikkati cektigi icinde dengesiz olmus. Obur tarafta goz bunun karsiligini aramakta.
Ayrica buyuk ve on planda olan objenin onu kadrajin kenarina dogru hafif donuk oldugu ve obur tarafta da cok genis bir bosluk bulundugundan dolayi obje kadrajda sikismis hissi uyandiriyor.

Saygilar