Alıntı naturalminer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Altina imzami atarim. Yaw diyaframi 8-9 a getir. Isigids bolca ver. Birde optiklerin iyi olsun ben o net dediginiz karelerin tamron17-50 ile bile cekilecegine inaniyorum. Ki kendisi keskin bir lenstir ama burada is diyaframds ve dof (depth of field) kavraminda. Buyuk diyaframda ( kucuk sayisak deger) netleme zorlasir. Biz amatorler studyoya yada isiga yeteri kadar hakim olamadigimizdan boyle fotolar ulasilmaz oluyor. Iyi isik kaynaklarini bi 15 gun emrinize verseler ve kitap okusaniz eminim buradaki herkes buna yakin yada daha iyisini cekmeye baslar. Bence 18-55 biraz abarti olmus ama 9-10 gibi diyaframlarda denemedim belki o aralikta cidden keskin olabilir.

Adilcim aciklaman icinde tesekkurler.

Sevgilerle
18-55 biraz abartilmis demissiniz bir nebze haklisiniz belkide ama benim bile (bile diyorum cunku yolun daha cok basindayim) 18-55 ile cekilmis gayet net fotograflarim var.Evet mutlaka f1.8 bir lens ile kiyaslanamaz ama bu kadarda kucumsememek gerek 18-55 i.

Fotografta netlik olayina gelince tabiki isik en buyuk faktor kaldiki vurdugu açi bile onemli.2. Faktor kesinlikle objektif fotografci bir abim soyle soylemisti.F degeri yuksek objektif (f3.5-4 gibi) gozu bozuk bir insana benzer nesneleri tam secemez iyi netleyemez.Bu yuzden artik objektifleri en kotu f2.8 olarak seciyorum.Ayrica 50mm f1.8 bastacimdir.Geri kalan detaysa sizin net gormek istediginiz bolgeyi arkaplandan ayiracak bir f degeri secmeniz.Ben genel olarak f5.6-11 arasi degerler secerim.

Resim çizilir,Fotoğraf çekilir.Lütfen fotoğraflara resim demeyelim...