açık diyaframda yaklaşıyor derken, f:1.4 değerinde Sigma her noktada bariz daha keskin, çok daha az kromatik aberasyon var. köşelerde f:2.8'den itibaren canon önde gözüküyor, ortada ise f:5.6'ya kadar sigma daha keskin sonuç veriyor. Canon f:8'den sonra her noktada daha iyi.

aynı sitedeki verilerden hareket ederek, nikon 85 1.4G'nin de f:4'e kadar ciddi sorunlara sahip olduğunu fakat daha üst değerlerde ortada muazzam derecede keskin olduğunu ve köşelerde çok büyük sıkıntıların olmadığını görürüz.

Tercih konusunda daha çok nasıl kullanılacağı büyük önem taşıyor. ben taşınabilirlik ve maliyet açısından dışarıda sigma stüdyoda ise nikon'u tercih ederim. Halihazırda sigma 85 1.4 ve canon 24-105'i stüdyoda (elinchrom ve hensel paraflaşlarla) kullanıyorum. Sokakta neredeyse sadece sigma 85 1.4'ü kullanıyorum. canon 1.2 de denedim fakat ağırlığı ve maliyeti sebebiyle tercih etmedim. şu an d800'e geçiyorum, aklımdaki en büyük soru işaretlerinden biriydi nikon 85 1.4G fakat bir delilik edip zeiss planar 85 1.4 almazsam yine sigma kullanacağım.

fotoğraf tamamen subjektif bir iş.. biz ne görmek istiyorsak onu daha iyi, daha güzel olarak algılıyoruz. fakat bu böyle diye de bu tarz aynı kadrajda karşılaştırmalı fotoğrafları paylaşmakta, buna göre kendi zevkimizle karşılaştırmakta herhangi bir sakınca görmüyorum.

yahu alın istediğiniz bi tanesini shutter shutter fotoğraf çekin daha ne bekliyosunuz