CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 46 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree22Likes

Konu: Canon EF 85mm f/1.2 L II USM vs Sigma 85mm f/1.4 EX DG HSM

Konulanmış Görüntüleme

  1. #33
    adlbykl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Adil Baykal
    Makina:
    A7R2
    Üyelik tarihi
    27.October.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    479

    Standart

    HSM olmayan versiyondan sen memnunmuydun peki Vefa abi ?
    Yazın 50mm yada 85mm bir objektif alacagım FF makinaya gecis yapacagım için çok bütçe ayıramıycam objektife tercihi sigmadan yana yapabilirim.

    Ha birde aklımı karıştıran bir konu var bir arkadaşım var gayet başarılı büyük işler yapan bir fotografcı vogue modelleriyle çalışıyor yanına gittigimdede vogue dergisine fotograf hazırlıyordu.Canon 85mm 1.8 kullanmış çekimde dış mekan çekimlerinin cogunu bu objektifle yaptıgını söyledi maddi durumun var işlerin çok iyi niye daha keskin daha kaliteli objektifler kullanmıyorsun ( L serisini kasteddim ) dedigimde bu zaten fazlasıyla yetiyor niye boş yere para baglayım ekipman manyaklıgı bosa masraf dedi.85mm 1.8 ve 50mm 1.4 çekimlerini inceledim gerçekten büyük firmalara yaptıgı çekimlerde bu objektifi kullanmış ve sonuclar harika . Ticari olarak aynı kitleye iş yapıyoruz onla , o daha büyük firmalarla çalışıyor ama Simdi L serisi prime alıp okadar para vermektense 1 objektife 85mm 1.8 + 50mm 1.4 almak daha mı mantıklı diyede düşünmüyor degilim.

    Zaten 1.2 1.4 1.8 sık kullandıgım diyafram degerleride degil . Optik kalite olarakda çok büyük aradaki farka degicek bir fark yok gibi.Elime alıp uzun süre çekim yapmadıgım objektifler oldukları için boşa yatırım yapmakda istemiyorum aldıgım objektifleri sıfır almayı tercih ediyorum alıp memnun kalmaz satarsam zararım olacak.

    Senin fikrin nedir ne tavsiye edersin Vefa abi ?










    Konu adlbykl tarafından (06.May.2012 Saat 23:56 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •