Alıntı Mete Aldıraklı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Uzaklarda aramaya gerek yok, olabilecek en bilimsel şekilde çekilmiş test de var.

Sigma 85mm f/1.4 EX DG HSM Lens Image Quality

Sigma tam ortada daha iyiyken, köşelerde canon daha başarılı. Açık diyaframlarda ise birbirine çok yakın sonuçlar mevcut. Sigma bu objektifi bu kadar kaliteli yaptı diye kimsenin kimseye kızmaya hakkı yok. Benim çevremde bir sürü insan 1.2 ve 1.2 II'lerini satıp sigmaya geçti. Ortak görüş aradaki fiyat farkına rağmen bu kadar yakın sonuç üreten objektiflere çok fazla para harcanmaması gerektiği yönünde.

Ayrıca Sigma'nın ülkemizdeki yetkili servisi Özgür Foto Teknik hizmet kalitesi açısından bir çok yetkili servisi fersah fersah geçmiş durumda.

Son olarak, bu iki objektife de sahip olan Vefa ağabeyim genel bir fikir vermesi açısından çok güzel bi karşılaştırma hazırlamış. Bildiğim kadarıyla hiç birimiz bu objektifleri ışık saçılım deneyleri için almıyoruz, fotoğraf çekmek için, kullanmak için alıyoruz.

Sigma bu fiyata bu objektifi satabiliyorsa bence bu çekiklerin elini öpmek lazım.
Kapalı diyaframlarda gerçekten sigma köşelerde berbat.Açık diyaframlarda sigma canon'a yaklaşıyor ancak.Hayatım boyu bir kere sigma objektif kullandım (24-70 2.8) bildigim kadarıyla sigmanın kaliteli objektifleri arasında geçiyordu adı ama bence çok berbat bir objektifdi ışıgın az oldugu yerlerde , soguk havalarda odaklamak imkansızdı resmen Onun dısında keskinligi , renkleride hiç hosuma gitmedi.

Fakat arkadaşım o objektifi senelerdir severek kullanıyor , sattıgım arkadasta çok memnun

Bu tür konular birazda öznel , herkesin kendi arabası kendine mercedes'tir mantıgı gibi düşünüyorum ben.

Vefa Bey'e çok teşekkürler test etmiş yayınlamış zaman harcamış insanları az çok bir fikir sahibi yapmış.Hatalı bir testte yapmamış bence bir objektifi test etmek için bir çok kriterde denemek lazım onlardan birini yapıp yayınlamış.

Eray arkadaşımızda anladıgım kadarıyla Vefa Bey'e bir şey dememiş genel olarak biz Türk milletinin yaptıgı bir hatayı dile getirmeye çalışmış ama yanlış anlaşılmış belki bir çoğumuz yapmıştır hiç bir objektifin kalitesini farkını kendimiz kullanmadan yada tek kritere dayanarak anlayamayız.Bu teste bakıp bende Canon ve Sigmanın aynı oldugunu düşünmüştüm fakat yukardaki linkte daha detaylı inceledigimde sigmayı yine begenmedim Belki benim beklentilerime cevap vermiyordur ama bir başka arkadaşınkine verecektir.

Vefa Bey'e tekrar teşekkürler