selamlar,
macroya aşık arkadaşım
sana tavsiyem, bu işe uzun zaman ve sabır ayırmayacaksan çok heveslenme, herne alırsan al, istediğin kalitede fotolar için mutlaka ve mutlaka kendi ekipmanınla tecrübe edeceğin bir zaman geçirmen gerekecek. tüp te taksan 100mm de alsan, raynox falanda alsan bu iş boyle, değişmez, ekipmanın ne olursa olsun önce uzun uzun tecrube edineceksin ki yakalayacağın herkarede bu tecrubeyle bağlantılı olarakdaha iyi sonuçlar alacaksın.

gelelim hızlı makro olayına, eger bu kadar caba ve zaman sarfetmeden elle tutulur macrolar cekmek istiyorsan mutlaka ve mutlaka canon 100 ef2.8 lens alman gerekiyor. pratik, ve objenin dibine kadar girmeden istediğin netlikte kareler cekersin, ama dediğim gibi yine bu lensle bile belkide 200 kare istediğin netlikte ve renklerde kareler çekemeyebilirsin. ekipmanının ne kadar iyi tanırsan o kadar iyi şeyler yakalarsın.

2. konu macro olayını elde çekmeyi unut..... ciddiyim bak, çok guzel bir tripod ve flash almalısın. ... elbette elde de guzel kareler yakalaycaksın eninde sonunda ama inan tripod ve ciddi aydınlatma şart.

son olarak; objenin dibine girmeden çekeceğin karelerde olacak ama objenin dibine girmen gereken anlarda olacak. o nedenle 100mm alsan bile ters bağladığın lensine de iyi sahip çık, tüpün varsa atma, close up yoksa al. ama mutlaka ve mutlaka güzel bir flash tertibatı kur. ebay de 60-70 dolara satılıyor.

saygılar...