CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 65 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Thumbs down Bir "Makro" kurbanı...

    Sürekli objektif ters bağlamalardan close-up'ları tak çıkar yapmaktan nefesimi tutup makro ÇEKMEYE ÇALIŞMAKTAN sıkıldım artık!

    50mm f1.8 lensi keskinliği için aldım fakat portre çekmek çok da hoşuma gitmiyor açıkçası.

    55-250 IS aldım sırf ay resmi çekeyim diye daha 18.nde almıştım. Bir iki çektim benlik bi lens değil teleyi hiç sevmedim!(2.taksidi ödemeye daha 16 gün var)

    18-55 IS var, bazen kullanıyorum o da sırf ters bağlamak makro çekmek için...

    Casio makinem vardı makro çekemiyorum diye gittim Fuji DSLR-like aldım yine tatmin etmedi.Hepsini sattım!

    Makine değiştirmelerimin tüm nedeni daha iyi daha iyi makro çekebilmek... Sırf bu yüzden DSLR aldım fakat şimdi yine çekemiyorum, ben ne anladım bu işten?

    Şimdi sormak istediğim şu: Ben bu makro denemelerimin tamamını cismin(artık her ne ise) dibine girerek yapıyorum. O kadar yaklaşıyorum ki cisim değiyor neredeyse ön cama. Ben tüm ekipmanımı satsam gitsem mesela 100mm lens alsam yine aynı şekilde mi çekeceğim bunu? Yoksa şöyle bir iki adım geriden çekme şansım olacak mı? Ya da illa üçayak kurup bir öyle mi çekim yapabileceğim ben?Elde çekim yapma şansım ne kadar olacak? FocusStacking mi yapmam gerekecek her fotoda? Yada 100tane foto çekip anca öyle mi adam gibi birşey çıkacak ortalığa? Aşağıda BENİM İÇİN makro anlamı taşıyan fotoları belli bir mesafeden çekebilecek miyim yoksa dibine yapışmak zorunda mıyım gene?

    Öte yandan, aşağıdaki linkler benim için makro anlamı taşımıyor:

    FotoKritik - Fotoğraf > Makro > Doğa > Uğur Böceğim ~ Samet Suna
    FotoKritik - Fotoğraf > Makro > Doğa > Ladybird ~ ahmetsokullu
    FotoKritik - Fotoğraf > Makro > Doğa > ARILI ÇİÇEK ~ Fatih EYÜBOĞLU

    benim için makro işte şunları çekebilmek!:

    FotoKritik - Fotoğraf > Makro > Doğa > Tasarım Harikaları 21 ~ mustafabulbul
    FotoKritik - Fotoğraf > Makro > Doğa > Katilin Portresi 2 ~ hayri emre
    FotoKritik - Fotoğraf > Makro > Doğa > Doğa’dan Detay ~ Fatih Özenbaş
    FotoKritik - Fotoğraf > Makro > Doğa > Yusufçuk Portre ~ Drakan
    FotoKritik - Fotoğraf > Makro > Doğa > Minik şirine ~ fatih köleli

    Şimdi yorumlara bakıyorum FK da açıklamalara bakıyorum;

    Lensler aşağı yukarı belli 100mm 105 mm 150mm lensler. Fakat kiminde FocusStacking yapılmış kiminde yazmış 79 kareden oluştu bu diye. Aklım almıyor... Makronun zahmetli bir iş olduğunu biliyorum fakat bu kadar zahmetli mi sormak istedim açıkçası...

    Son olarak, elindeki her lensi birbirine bağlayarak habire makro çekimler yapmak için uğraşan birisine ne tavsiye edersiniz? LENS tavsiye edecekseniz hangi lens NEDEN ve NE KADAR?

    Yapacağınız her yorum inanın bana çok yardımcı olacaktır...

    Desteklerinizi bekliyorum










    Konu evirgen2008 tarafından (02.January.2011 Saat 23:36 ) değiştirilmiştir.
    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #2
    JaCKiE_BrOwN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ¢ιнαη
    Makina:
    Canon EOS 7D
    Üyelik tarihi
    10.December.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    956

    Standart

    birde şu kullanıcının resimlerine baksanız?

    FotoKritik - tamron kullanıcısının fotoğrafları










    Canon EOS 7D | Canon EF S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM | Lexar 16gb 400X Professional UDMA CF Card | CULLMAN Magnesit 519 CW25 Tripod | Hoya 77mm UV | Tiffen 77mm CPL | Diesel Rush Hour |

  • #3
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Alıntı JaCKiE_BrOwN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birde şu kullanıcının resimlerine baksanız?

    FotoKritik - tamron kullanıcısının fotoğrafları
    Erkekse bu olmadan çeksin"Canon MP-E65mm f/2.8 1-5x Macro"










    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #4
    Salim Çallı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT Yazarı & CT Eskişehir Sorumlusu

    Status
    Offline
    İsim
    Çallı
    Makina:
    *
    Üyelik tarihi
    19.January.2010
    Nereden
    Eskişehir-Konya
    Yaş
    37
    Mesajlar
    757

    Standart

    Ömer, Gultan.net den bir alıntı koyuyorum. Belki işine yarar. Ayrıca siteyi gezip, Taner yıldırım'ın çektiği makro fotolara bir göz atmanı tavsiye ederim. Makro çekmek zahmetli bir iş sanırım

    ilk başlangıçta sigma 150mm ile başladım makro çekimlerine. sonraki zamanlarda Kelebeklerden ve normal gözle görünenlerden sıkıldım ve daha da yakınlaşmayı denedim. makro tüpler aldım, yetmedi, lensi lensin ucuna ters bağlayayım dedim ama olmadı, sonunda istediğim ayarı elde ettim, ve bu tecrübemi sizlerle paylaşmak istiyorum.

    sitemizde görebildiğiniz fotoğrafların çoğunu Tamron 17-50mm f2.8 lens ile elde ettim. hepsi çoklu çekimlerdir (bu konuya da sonra geleceğim **1). bu tip süper yakın çekimler için ters lens tekniğini kullanmalısınız. yani lensi gövdeden çıkarıyor ve gövdeye tutuyorsunuz.
    büyütme formülü yaklaşık olarak böyledir: 50mm/(odak uzaklığı, yani mm).

    misal: 50mm / 17mm = yaklaşık 3 kat büyütmeyani benim Tamron ile 3:1 lik bir büyüme oranı elde ediyorum. Tamron bu iş için çok idealdir çünkü f2.8 ile iç açısı bu tip ters çevirmelerde herhangi bir ksııtlamaya yol açmıyor. 18-55 mm kit lens ile bu çekim olmuyor, kenarlarda kararma ve ortada bükülmeye yol açıyor. yani illa da kaliteli ve uyumlu lens olacaktır.

    ters çevirilen lensler f değeri en açık pozisyonda kalacaktır, Tamron da f2.8. bu da alan derinliğini çok minimum bir seviyede bırakır ve fotoğrafınızın detayları kayıp olacaktır. hilesi bu: Av Moduna getirin, istediğiniz f ayarını yapın (f13 ü geçmeyin, aksi halde bükülmeye yol açacaktır - buna da sonra geleceğim **2), alan derinliği ön izleme tuşuna basın ve basılı tutarak lensi gövdeden çıkarın. f ön ayarlı lensiniz hazır, şimdi ise gövdeye tutun ve çekime başlayın. ama bol ışıklı ortamda olsun, f 13 te lensten gelen ışık nerdeyse sıfır olacak

    bunu engellemek için kendime AF destekli bir ters lens adaptör yaptım. AF ile çekmiyorum ama gövde lens bağlantılar için gerekli olan bir sistem. yani makinada istediğiniz f yi ayarlayın, sadece çekim sırasında kısacaktır, böylece visörden bakınca karanlıkta aramayacaksınız. ayrıyetten lensten gelen ışık miktarı ve beyaz ayarı da böylece otomatik gövde tarafından yapılabilmektedir.isteyene mail olarak fotoğraflarını gönderebilirim, zaman bulursam bunun yapım aşamalarını da size anlatırım ...

    **2
    Bükülme sorunu:
    lütfen tıklayınız
    bu sitedeki araştırma sonuçlarında görüldüğü gibi f13 ve üzeri çekimlerde "bükülmeden" dolayı fotoğraflarınızın alan derinliği daha derin, fakat netlik daha kötüye gitmektedir. nedeni çok kısık bir açıdan gelen ışığın kırılıp (bükülüp) yansımasıdır. bu nedenle f13 geçilmemesi gerek. hatta ben f11 bile geçmiyorum ki lens mümkün oldukça açık kalsın diye. ama bu durum makrocuları, özellikle 3:1 büyütme sağlamak isteyen makroculara baya kısıtlama getirir. buna çözüm olarak ta PHOTOSTACKING olayını buldum...

    **1
    Photo Stacking:
    f11 ile elde edilen sığ laan derinlikli bir fotoğrafla birşey elde edemezsiniz. fakat birçok peşpeşe ayarlanmış bu çoklu fotoğrafların net olan bölgeleri birbiri ile birleştirip süper net bir fotoğraf elde edebilirsiniz. galerimde eklediğim son fotoğrafı 22 fotoğraf ile elde edilmiştir. bunun gibisini çekmek için gövdeyi sabitliyorum, kablo deklanşör, flaş, diffüser ve çekilecek olan objeyi ayarlıyor ve değişik aralıklı fotoğraflar çekiyorum. mümkün oldukça az aralıklı olmasına dikkat ediniz, ne kadar çok fotoğraf, o kadar detay. sonra bu fotoğrafları COMBINE ZP ile birleştiriyorsunuz ve elinizde süper kaliteli ve net fotoğraf kalıyor...

    çekimlerim için genelde kullandığım malzemeler:
    Canon EOS 40D
    580EX II Tepeflaş
    Gary Fong Lightsphere Diffüser
    kablo deklanşör

    eğer daha fazla bilgi istiyorsanız beni haberdar edin. çok yoğun çalışıyorum, belki hemen cevap yazamayabilirim. ama emin olun ki herkese yardım etmek istiyorum ve bunu yapacağım da.

    Daha çok fotoğraf için sitemizi iinceleyin, zamanla daha çok yükleyeceğim

    sonsuz saygılarla

    Taner YILDIRIM


    Kaynak: Gultan.net










    Canon 5D II
    Canon 17-40L
    Canon 50mm f/1.4

  • #5
    Ytczm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aytaç ÜZÜM
    Makina:
    Sony
    Üyelik tarihi
    14.February.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,571

    Standart

    Öncelikle geçmiş olsun bayagı içlenmişsin sevgili evirgen

    Şimdi en basta demek istediğim şey şudur ki,hiç de öyle zahmet etmeden 10-15 sn'de ŞAK diye fotograf cekip de gösterdiğin linklerdeki gibi fotograf çekmek diye bir şey yoktur. Emek gösterecen,çaba sarfedecen,onlarca defa denyecen,her seferinde kendine pay çıkarıp kendini geliştirmeye çalısacan.. Malesef bu can sıkıcı cunlelerden sonra diğer sorulara gelelim..
    Bi kere MusatafaBulbul baslı basına bir makrocu adam.. Tup kullanıyo sağdan soldan flas,diffuser vs vs. Onunkılere mikro desek daha dogru olur..

    Anladıgım kadarı ile senin hosuna gitmeyen objenin dibine kadar sokulman.? Eğer bundan rahatsız oluyorsan en son yapacagın seyı ılk basta yapmıssın 50mm'e 18-55i ters baglayarak..

    Makro cekmek için birçok yontem var. Aslında en temizi 100mm macro alıp kurtulmak. Ha o kadar yatırım yapacak durumda değilsen diğer yollara basvurman daha dogru olacaktır. Uzatma tupleri var, ters baglama adaptorlerı var,close-up setleri var... Ben de ilk basta cok kararsızdım ve hepsini almayı dusundum bır ara Daha sonra close-up setini deneme fırsatım oldu ve hosuma gitti,kullanıslı da. Uzatma tupuydu,objektifi çıkarıp ters baglamaydı falan ugrasmıyorsun. Filtre gibi takıp çıkartıyorsun. Dediğim gibi hosuma gitti ve onu kullanıyorum artık. Ha tabi ki makro lensın kalitesini ve yerini tutmaz ama sonuçta güzel ışıkta güzel kareler çıkarabilirsin..
    Fikir sahibi olman bakımından çektiğim bir kaç fotoyu ekleyeyim ;

    28-80 + Close Up


    28-80 + Close Up


    28-80 + Close Up


    28-80 + Close Up


    Nikon D40- 18-55 Ters Objektif Baglama ile


    Ha ayrıca makro lenslerde objenin dibine kadar sokulmuyosun,her lensin netleme mesafesi farklı ve bunu netten arastırıp ögrenebilirsin..

    Close-up için de 5-8 cm arasında bir mesafeden netleme yapabiliyorsun.

    Son olarak da; hiç 65 mm veya bir kaç bin dolarlık macro lensler ile böyle basit yöntemleri bir tutma

    Ne kadar para o kadar köfte










    Konu Ytczm tarafından (03.January.2011 Saat 00:00 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #6
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    @Ytczm

    Bunlar benim için makro sayılır fotoğraflar... Pm ile daha fazla bilgi verir misiniz ya da tesisatınızın detaylarını fotoğraflı ya da yazısal olarak aktarmanız mümkün mü?

    @Salim

    Öyle bir aşka düştüm ki ne ben de Ferhat olacak yürek var ne de Şirin kalmış ortalıkta










    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #7
    Ytczm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aytaç ÜZÜM
    Makina:
    Sony
    Üyelik tarihi
    14.February.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,571

    Standart

    Tabii. Ayrıca bunların cogunu 28-40 arası çekmişimdir. 80mm'e getirince zaten coşuyo











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #8
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Salim bu tuş nedir?"alan derinliği ön izleme tuşuna basın ve basılı tutarak lensi gövdeden çıkarın" Ayrıca makine açık olduğu için lensi çıkarmak zarar vermez mi?










    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #9
    Delban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Furkan Dilben
    Makina:
    -
    Üyelik tarihi
    27.November.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    603

    Standart

    Şu zat-ı muhterem Thomas Shahan:
    http://i36.tinypic.com/24zzpuf.jpg

    Şunlar çektiği şeyler:
    Flickr: Thomas Shahan's Photostream

    Bu da kullandığı ekipman:


    Makine Pentax K200D, lens 18-55 II. modeli. Ve bu adam bu ekipmanla çektiği şeyler sayesinde dünyaca tanınıyor.
    Makro lens olarak yalnızca Canon 100mm 2.8 USM kullandım. O da vidyo amaçlı portre için. Gayet güzel bir lensi. Kıyaslama yapacağım başka bir makro lens bilmediğim için kıyas yapamıyorum; fakat 2.8'de dahi müthiş bir keskinliğe sahip. Bütçe varsa bu lensi tavsiye ederim.
    Fakat daha da önemlisi ışık.
    Sigma 70-300 APO DG Macro lensi kimse tavsiye etmez. Fakat ne ustalar müthiş makrolar çekti bu lensle. Bir amatörün elinde bu lens hiçbir değer taşımazken, işi bilen biri için kıymetli işler yapan bir alete dönüyor. Yani mesele lens seçiminizi yaptıktan sonra tamamiyle sizde.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #10
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Alıntı Ytczm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tabii. Ayrıca bunların cogunu 28-40 arası çekmişimdir. 80mm'e getirince zaten coşuyo
    Yapma yaf Acil PM bekliyorum!










    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #11
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Alıntı Delban Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu zat-ı muhterem Thomas Shahan:
    http://i36.tinypic.com/24zzpuf.jpg

    Şunlar çektiği şeyler:
    Flickr: Thomas Shahan's Photostream

    Bu da kullandığı ekipman:


    Makine Pentax K200D, lens 18-55 II. modeli. Ve bu adam bu ekipmanla çektiği şeyler sayesinde dünyaca tanınıyor.
    Makro lens olarak yalnızca Canon 100mm 2.8 USM kullandım. O da vidyo amaçlı portre için. Gayet güzel bir lensi. Kıyaslama yapacağım başka bir makro lens bilmediğim için kıyas yapamıyorum; fakat 2.8'de dahi müthiş bir keskinliğe sahip. Bütçe varsa bu lensi tavsiye ederim.
    Fakat daha da önemlisi ışık.
    Sigma 70-300 APO DG Macro lensi kimse tavsiye etmez. Fakat ne ustalar müthiş makrolar çekti bu lensle. Bir amatörün elinde bu lens hiçbir değer taşımazken, işi bilen biri için kıymetli işler yapan bir alete dönüyor. Yani mesele lens seçiminizi yaptıktan sonra tamamiyle sizde.
    Ben bile duydum bi şahsın adını ve çektiklerine hayran kaldım herkes gibi... Lens olarak 100mm düşünüyorum ben de ama yukarda belirttiğim niteliklere sahip olamayacaksam tüm ekipmanımı satmaya ve bir lens almaya değmeyecek? Bu noktada kararsızım işte ben...










    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #12
    Delban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Furkan Dilben
    Makina:
    -
    Üyelik tarihi
    27.November.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    603

    Standart

    Alıntı evirgen2008 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bile duydum bi şahsın adını ve çektiklerine hayran kaldım herkes gibi... Lens olarak 100mm düşünüyorum ben de ama yukarda belirttiğim niteliklere sahip olamayacaksam tüm ekipmanımı satmaya ve bir lens almaya değmeyecek? Bu noktada kararsızım işte ben...
    Onu sizin makroya olan aşkınız belirleyecek.
    Belirli konularda uzmanlaşmış fotoğrafçıların o konular dışındaki açılarda lensleri bulunmaz pek. (Geniş açıyla çalışan birinin 70-200 benzeri bir lense yatırım yapması mantıksızdır. Ama madem makro çalışacaksın, yatırımın bu lense olmalı.)











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #13
    Ytczm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aytaç ÜZÜM
    Makina:
    Sony
    Üyelik tarihi
    14.February.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,571

    Standart

    @evirgen, fikir sahibi olması açısında ekliyorum fotoları;

    28mm


    80mm


    28mm'de close up


    80mm'de close up


    80mm'de close up



    fotoları sadece fikir sahibi olman açısından rastgele çektim,hiçbir düzenleme falan yok..











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #14
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    55-250 IS yi bir heves aldım. Mantık: "Lazım olur!" bu kadar saçma bu kadar amatörce bir mantık olabilir mi? Daha 2.taksidini ödemeye 15gün var(alır almaz ilk taksidini çektirmiştim...) Kullandım mı hiç? Neredeyse SIFIR! Pişmanım şimdi...










    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #15
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Alıntı Ytczm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    fotoları sadece fikir sahibi olman açısından rastgele çektim,hiçbir düzenleme falan yok..
    Gayet anladım Sağolasın... Şimdi ne dersiniz satayım mı hepsini!










    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #16
    Ytczm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aytaç ÜZÜM
    Makina:
    Sony
    Üyelik tarihi
    14.February.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,571

    Standart

    Kalsın yine bir köşede,kullanırsın. Güzel lens











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #17
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Alıntı Ytczm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kalsın yine bir köşede,kullanırsın. Güzel lens
    100mm alabilirim eğer bunları satarsam... Bir de o boyutu var işin ama... Merak ettiğim 2.fotodaki yusufçuğu PMde gösterdiğin ile çektiysen ben gibi dibine girmen gerekli... Yanılıyor muyum?










    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #18
    Ytczm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aytaç ÜZÜM
    Makina:
    Sony
    Üyelik tarihi
    14.February.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,571

    Standart

    Hepsi kalsın ve kendini geliştirmeye bak. Çünkü bu karamsarlıkla sen 65mm alsan bile mutlu olup çekemeyecen. 18-55e tak close up'ı çık dolaş günlük güneşlik bir günde











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #19
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Alıntı Ytczm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hepsi kalsın ve kendini geliştirmeye bak. Çünkü bu karamsarlıkla sen 65mm alsan bile mutlu olup çekemeyecen. 18-55e tak close up'ı çık dolaş günlük güneşlik bir günde
    Aytaç Hocam sağolasın yardımların için ama galiba ben niyeti bozuyorum yavaş yavaş

    Çok içime dert bir konu bu çok










    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #20
    Salim Çallı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT Yazarı & CT Eskişehir Sorumlusu

    Status
    Offline
    İsim
    Çallı
    Makina:
    *
    Üyelik tarihi
    19.January.2010
    Nereden
    Eskişehir-Konya
    Yaş
    37
    Mesajlar
    757

    Standart

    Alıntı evirgen2008 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Salim bu tuş nedir?"alan derinliği ön izleme tuşuna basın ve basılı tutarak lensi gövdeden çıkarın" Ayrıca makine açık olduğu için lensi çıkarmak zarar vermez mi?
    O tuş, makinenin ön yüzünde alt tarafta. Makinenin o an hangi diyafram değerindeyse o değere kapanmasını sağlayan bir tuş. Normalde diyaframı 22 de yapsan, vizörden bakarken lensin en açık değerinde durur diyafram. O tuşa basılı tutarsan makineden ayarladığın değere kapanır. Basılı tutarken lensi çıkarırsan, o değerde ayarlı olarak kalır lens. Sonra ters takıp çekersin. Ama her modelde yok sanırım alan derinliği önizleme düğmesi.










    Canon 5D II
    Canon 17-40L
    Canon 50mm f/1.4

  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •