26.02.2013 akşamı gece Saat 00.55 gibi THY ile yola çıktık. Bangkok üzerinden yaklaşık 12 saatlik bir yolculuk yaptık. Benim için biraz zor oldu çünkü bu sürede hiç uyumadım. Filmler, müzikler hiçbiri kesmedi cin gibiydim valla
Planımızda nerelere vardı :

Ho Chi Minh (Saigon) turu
Fransız Koloni döneminden kalma tarihi Postane binası,
Notre Dame Kilisesi
Opera binası
Çin Mahallesi
Cu Chi Tünelleri
Mekong Deltası
Şehirde serbest zaman

Öncelikle şunu söyleyeyim bir sürü şehir efsaneleri vardı (En azından biz gezdiğimiz yerlerde böyle şeyler görmedik) köpek yeme, böcek yeme, tırsılcak biryer, bir sürü hastalık var, çok pis vs vs vs..

Ho Chi Minh (Saigon) öncelikle çok modern bir şehir parkları harika, sokaklar temiz, parklarda bölümler var insanlar sabah 06:00 dan gece yarılarına kadar bu parklarda dans öğreniyor ve ediyorlar. Tango ve Valstan tutun modern danslara kadar. İnsanlar iş aralarında gelip dans ediyorlar. Çok güzel görüntülerdi.

Şehire ilk girdiğinizde müthiş bir şok yaşıyorsunuz. Heryerden motosiklet geliyor ama her yerden…





Müthiş bir karmaşa ama bu karmaşanın içinde tam bir ahenk var. Motorlar kırmızı ışıl haricinde hiç durmuyorlar. Aralarında 2-3 santimle gidiyorlar ama bulunduğumuz sürede bir tane bile kaza görmedik. Ufak tefek kornalar (genellikle otobüsler) dışında korna sesi yok. Kavga hiç görmedik. İnsan şaşırıyor nasıl olabilir diye oluyormuş valla.
İlk gün bir caddeden karşı karşıya geçmek isteki acaip tırstık sonra rehber dediki siz dümdüz yürüyün durmayın, geri dönmeyin, tereddüt etmeyin gerisi kolay. Aynen dediğini yaptık ve çok rahat karşıya geçtik.

Cadelerde Rose Royce dahil bütün arabalardan gördük. ABD çok destekliyormuş ama özellikle Asia birliği büyük yatırımlar yapıyormuş. Vietnam bir tarım ülkesi o yüzden bu birliğe üye olan ülkeler tarım ürünlerini Vietnamdan alıyormuş onlarda başka şeyleri (petrol vb) diğer ülkelerden alıyormuş.

Ufak tefek insanlar ama gururları yüzlerinden bile belli oluyor. Fransız ve ABD ile savaş onlara sanırım büyük özgüven getirmiş. Sakinler, güleryüzlüler, genellikle dokunarak konuşmayı seviyorlar hele hanımlar. Şişman hatta kilolu insan bile görmedik. Tuz yok genellikle deniz tuzu kullanıyorlar. Öyle bizim bildiğimiz tatlılar yok zaten tropikal meyve cenneti bir ülke. Özellikle hanımları görseniz hayret edersiniz incenin incesi bunlar. Ama hatları çok düzgün…