CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 108 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree229Likes

Konu: Sosyalleşme Çabaları ve Buna giden Yolda Fotoğrafçılığın Kaybettiği Değerler

Konulanmış Görüntüleme

  1. #11
    promete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Atalay Mete
    Makina:
    Sony RX100 M3 Nikon D3300, Nikon 35 mm f/1.8, Nikon 50 mm 1.4 G, Nikon 55-200 mm ve Nikon 16-85 VR, Sigma 105mm2.8 Macro
    Üyelik tarihi
    17.July.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    67
    Mesajlar
    2,661

    Standart

    Müzik sektöründen eksisi olduğunu zannetmiyorum Serhat.

    Fotoğraf buradan görüldüğünden çok daha büyük bir sektör. Eğer sanat kaygımız varsa, gerçek profesyonellere ihtiyacımız varsa zanaat kısmının kontrolünü elden bırakmamak gerek. Yarısı öğrenci olmak üzere her yıl en az 20-30 milyon vesikalık fotoğraf çekiliyordur. Kimi kurumlar (bankalar, hatta devlet) insansız fotoğraf çekme yöntemleri geliştirmeye başladılar.
    Fotoğrafın cazibesi her sektörü etkiledi. Akıllı telefonların, pedlerin fotoğraf becerileri, hele edit programları henüz çoğumuz için çok yeni olan piksel deposu makinelerimizin ve yüzlerce dolar verip aldığımız edit programlarının şimdiden demode olmalarına neden oldular.
    Yakın zamanda okudum, bir fotoğraf profesyoneli (söyleyen kimdi unuttum) "gördüğümüz her şey fotoğraftır çünkü vizörden bakan biziz" mealinde bir şey demiş. İyi güzel de kardeşim, herkes senin gibi bakamıyor. Bu lafı duyan makineyi kaptığı gibi sanal dükkanı açıyor.
    Canonturk, üye sayısıyla oldukça önemli bir tüzel kişiliğe kavuştu. Evet, şimdilik kendinden menkul denebilir ama bir akreditasyon çalışması içine girebilir. Varsa yurt dışındaki kuruluşlardan ya da kendi oluşturacağı kriterler ile Fotoğraf profesyoneli olma kriterleri belirleyebilir. Bunu Federasyona kabul ettirebilir ve öncü olmuş olur.
    Olmaz mı?

    İlave: Bir konuyu da açmam gerek. Bu, oluşacak kurumun, kurulun akreditasyonu "senden profesyonel fotoğrafçı olur, senden olmaz" diyecek değil. Kriterler burada devreye giriyor. Kriterler, stüdyonun yaptığı işin hacmine, ilgi alanına, aldığı maddi ve manevi başarılara, ödüllere göre oluşturulabilir.
    Son aşamada tüketici olarak ben ne aldığımı bilmeliyim değil mi? Örneğin düğün için bir stüdyo ile anlaşmam gerekiyorsa bu salon sahibini kafalayan adam olmak zorunda olmamalı.

    İşte o zaman sanal dünyanın, feysbukun aldatmacalarına mahkum olmayız. İstersek gidip salon sahibine "kardeşim ben Canonturk ün ya da T Fotoğraf Federasyonunun A grubu ya da D grubu sertifikasyonuna sahip stüdyo ile çalışmak istiyorum" deriz ve ne alacağımızı biliriz. Yok istemiyorsak ta feysbuktan Rubzinge Photography diye adam tutar kaderimize gene razı olabiliriz.










    Konu promete tarafından (28.January.2013 Saat 14:38 ) değiştirilmiştir.
    Gelmiş dünyanın dört bir ucundan
    Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız
    Yeşil dallarız dünya ağacından
    Gençlik denen bir millet var, ondanız.
    NHR.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •