Üniversite sınavından söz ediyorsan https://ais.osym.gov.tr/ adresinde Başvurular sekmesinden YKS ye bakman gerek. Başvurular 12 Şubat - 6 Mart arası
Üniversite sınavından söz ediyorsan https://ais.osym.gov.tr/ adresinde Başvurular sekmesinden YKS ye bakman gerek. Başvurular 12 Şubat - 6 Mart arası
Bir liseye gidip fotoğrafımı sisteme yükletmem gerekiyor duruma bakılırsa. Çok teşekkürler.
https://www.egitimdili.com/ şurada bununla ilgili bilgiler var ama
aöf fotoğrafçılık bölümünü bitirdim. ustalık belgesini doğrudan sınava girerek alabilir miyim?
--- Fikir üretmekten aciz olanlar, başkalarının fikirlerine çamur atarlar ---
--------
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
--------
Ustalık derken ?
Satılık Sigma 180mm F2.8 DG EX Macro
Ustalık belgesi ne demek ya da ustalık ya da usta ne demek ?
Satılık Sigma 180mm F2.8 DG EX Macro
Ben şakadan soruyorsun sandım, galiba ciddi sormuşsun. Özellikle işyeri açarken kalfalık ve ustalık belgeleri gerekiyor. Bunları almak için Çıraklık Eğitim Merkezi'nde yapılan sınavlara girmek gerekiyor. Sınava katılmanın da şartları var. Bazan konuyla ilgili bir işyerinde birkaç yıl çalışmış olmak gerekiyor. Vs, vs. En doğru bilgi Çıraklık Eğitim Merkezi'nden alınır yine.
--- Fikir üretmekten aciz olanlar, başkalarının fikirlerine çamur atarlar ---
--------
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
--------
ben de geçen yaz kayıt yaptırdım ve geçen dönem sınavlara girdim.Bu dönem de kayıt yaptırdım ama yurtdışında olduğum için sınavına giremedim. bu dönem kaydımı iptal etmek istediğimde mümkün olmaz dediler. para yatırmıştım. para da dönem de gittim maalesef. 2. sınavlarına girmeye gerek var mı bu durumda?
Bahar dönemi dönem sonu sınav sonuçları açıklandı. Bugün itibariyle mezun oldum.
Diploma alan arkadaşlarımızı yürekten kutlarım. İkinci üniversite kapsamında ben de bu senenin mezunu oldum. Okumak isteyen arkadaşlar için daha önce tespitlerim olmuştu,son durum hakkında bilgi vermek isterim.
"Kayıt yaptırmanızı kesinlikle önermiyorum,yetersiz doküman,sınavlarda ne kadar kıyıda kenarda kalmış soru varsa soruyorlar alan dersleri güncel değil ve geçmiş yılı çözer geçeriz diyen varsa büyük yanılır ben geçtiğim halde bırakma kararı aldım. facebookta sınavlarla ilgili bol eleştiri var.bir de aptalca 4 yanlış 1 doğruyu götürme kuralı var ki evlere şenlik. Kal kal her dönem 300 tl ver... İnternette daha çok kendinizi geliştirebilirsiniz... "
Bu eleştiriyi geçen sene yapmıştım. Okulu bırakmak üzereydim ki arkadaşların telkiniyle ve emek verdiğim için devam etmemin daha iyi olacağını düşündüm. Yaptığım gözlemler şunlar: Derslerin hatırı sayılır bazı bölümlerinde -özellikle- eski bilgiler yer alıyordu...Örneğin "karanlık oda"bilgileri üzerinden teorik anlatımlar vardı ve yüzeysel geçtiği için kimseye faydası olmuyordu...Üstteki mesajı yazdıktan sonra hızımı alamayıp derslerle ilgili eleştirilerimizi ilgili platformlarda sıklıkla dile getirdik. AÖF tam bu aşamada derslerde güncelleme yapıyoruz diye bir olay geliştirmeye başladı.(Dereyi geçerken at değiştirdi ve at topaldı...) Bu eski derslerden yeni derslere geçiş aşamasında kitapların -sözde-formatı değişti,e-kampüs denilen platformda daha nitelikli anlatımlar ve yeni deneme sınavları oluşturuldu. Tek hataları bu deneme sınavlarında yer alan örnek soruları sınavlara tam olarak yansıtamamış olmalarıydı. Bu aşamada çok sürpriz soru ile karşılaştık. Kitabın bir yerinde cümle içinde geçen kavram soru olarak soruldu...Bir resim verilip(fotoğraf değil) bu kime aittir? gibi sorularla da karşılaştık.Bu ders çok kolay dediğimizde; vize "6,25" gibi notlarla karşılaşıp,finalde rahatlıkla geçtiğimiz oldu. (Sosyoloji) Bu dersi üniversitede gördüğümüz halde tekrar almak zorunlu idi... Aldık. Muaf olunan 3 ders vardı...2 yıllık sürenin, 4 döneminde böyle olan derslerle karşılaştım ve özellikle zor sorulduğu yönünde kanaatim oluştu. Çünkü öğrencinin aldığı her fazla ders bir ek ödemeyi gerektiriyor...AÖF nin bu konuda etik davranmadığını düşünüyorum. Bazı derslerde çıkmış sınav soruları çok oluyordu. Ancak kesinlikle buna güvenip dersleri veririm diye bir yanılgıya düşmemek gerekir. Sonra bir kaç dersi yeniden almak zorunda kalabilirsiniz.Çıkmış sınav soruları biraz göreceli,çünkü anlatılan konu aynı,sorular da üç aşağı-beş yukarı aynı oluyor haliyle. Örneğin diyafram nedir? sorusu bir çıkmış soru... Ben çok iyi bilgiler öğrenmek için fotoğrafçılık okuyacağım... demek çok doğru değil. Size genel kültür kapsamında bilgiler verilirken,fotoğrafın nasıl yapıldığı konusu size bırakılıyor. Onun detaylarını aramayın, bulamazsınız. İşin felsefesine bakıldığında bir bilgi edinemiyorsunuz. "Ama böyle şeyler de var siz onu bir araştırın isterseniz" minvalinde şeyler.Sevişmeye başlayıp daha bir şey yapmadan bırakmak ile aynı duygu... Ee okul olarak sen ne işe yarıyorsun? Alan derslerinde ise hiç zorlanmadan dersleri verebildim çünkü hali hazır da fotoğraf çekerken kullanılan bilgiler.
Bölüm zor muydu? Değil.Kolay mıydı? hiç değil. Diploma için,genel kültür için okunur mu? Evet. Bu bölümü okursam çok iyi fotoğraf çeker miyim? Hayır. İş bulabilir miyim? Belki? Bu bölümü fotoğraf dergisi okur gibi düşünebilirsiniz,içinde güzel kısımlar da vardı,sıkıcı kısımlar da.
Sevgiyle.
Canon 5D Mark II,
Canon 16-35mm II , f2.8
MANZARA AVCISI
UZAKTANBAKANADAM
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Diplomalarını alanlara hayırlı olsun. Tebrik ederim.
Yücel Hocam'ın yorumları gibi yorumlar için de teşekkürler forum camiası adına.
Selamlar ve iyi çekimler dilerim.
> Geniş açı, evreni topyekün sizin önünüze koyar. Telefoto ise, size binlerce farklı evreni getirir.
>> EOS 6D II vs. EOS 70D - FF gövdelerin yakına dokunuşu, Crop gövdelerin uzağa erişimi ...
>>> ... becerikli telefoto Tamron SP 150-600mm VC, gizli inci Sigma 120-300mm OS Sport, şiir gibi geniş açı Sigma 35mm Art, tilt-shift'in ekonomi sınıfı Samyang T-S 24mm ...
Selamlar. Bende bu sene Sosyolojiden sonra 2.Üniversite kapsamında Fotoğrafçılığı bitirdim. Hatta biraz fazla çalışmışım ki 4 dönemde de Onur belgesi alınca Onur Öğrencisi olarak mezun ettiler. Gerçi emekli olduğum için artık maddi olarak değilde kendimi geliştirmek olarak düşündüğümden ve sevdiğim konularda okumak istedim. Fotoğrafçılık da öyleydi. Onun için yani daha ilerletebilmek için Canon 250D aldım. Pratik yaptıkça güzel fotolar çekerim herhalde. 4 sene öncede karakalem resim yapmaya başladım. Youtube dan bakarak belirli bir yere kadar öğrendik fakat sonrası gelmedi. Kimseden öğrenemiyorsunuz. Öğrensem isteyenlere ücretsiz yardımcı olmayı düşünüyordum. Belki fotoğrafta yaparım İnşallah. Son yaptığım bir karakalem portreyi de paylaşayım sizlerle fakat resim yükleme olmuyor.İlerde fotoğrafda paylaşmak isterim. Bende mezun olan arkadaşlara başarılar dilerim. Yücel bey sizide tebrik ederim.
Gerçekten çok zevkli bir bölüm. Bilgilendirme için teşekkürler.