CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 92 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree45Likes

Konu: Bunları Biliyor musunuz?

Konulanmış Görüntüleme

  1. #11
    OptimusPrime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    A
    Makina:
    Canon ...
    Üyelik tarihi
    09.September.2012
    Nereden
    Aydın
    Yaş
    33
    Mesajlar
    106

    Standart

    Fotoğraf makineniz elinizde hazır bulunmadığı zaman (çantada, boynunuza asılmış ama belinizde veya arka tarafınızda konumlandırılmış ise) kadrajı yakalamanın en güzel yollarından biri iki elinizin işaret ve baş parmaklarını fotoğraf karesi şeklini oluşturacak surette birleştirip fotoğraf çekmeyi düşündüğünüz nesneye veya yöne doğru konumlandırmaktır. Bu sayede kare hakkında önceden bilgi sahibi olup vizörden bakmak zorunda kalmazsınız.

    Makro fotoğraf çekmek için bütçe dostu ideal yollardan biri de Makro tüpü almaktır. Bu tüp herhangi bir lensinize takılarak netleme mesafesini düşürüp daha yakında çekim yapmanıza imkan verecektir. Fakat otomatik netlemesi(AF) olan tüpleri(Diyafram değeri ve netleme makineden yapılabiliyor) tercih etmek pozlama sürecini önemli ölçüde kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır. Şu sıralar 150-200TL fiyatlara AF fonksiyonu olan bir macro tüp alabilirsiniz. Hatta eğer makro lensiniz varsa bu tüpler aracılığıyla daha yakından fotoğraflar çekebilirsiniz.

    Makro-Geniş açı-Prime Lens;
    Bütçe dostu Canon 50mm f1.8 II(200-250TL) lens ile hem makro hem de geniş açı fotoğraf çekebilirsiniz. Fakat bunun için tercihen AF uyumlu makro tüp(150-200TL) ve geniş açı filtre(50-100TL) sizi hem makro hem de geniş açı lens almaktan ilk etapta kurtaracaktır. Daha ileriki seviyelerde bu konularda özelleşmiş lensleri almanız başlangıç seviyesi için tavsiye edilen bir yöntemdir.










    Konu tanerunlu tarafından (10.September.2012 Saat 20:59 ) değiştirilmiştir.
    cafcuf likes this.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •