CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 92 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree45Likes

Konu: Bunları Biliyor musunuz?

Konulanmış Görüntüleme

  1. #11
    Senior Member

    Status
    Offline
    İsim
    Michael JACKSON
    Makina:
    Fuji S3 Pro, Nikon D5000
    Üyelik tarihi
    24.March.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    49
    Mesajlar
    113

    Standart

    Dijitâl sensörlerin önündeki filtre cut-off filtredir aynı zamanda hotmirror filtre olarak da anılırlar bu filtrelerin objektif için üretilmiş çeşitleride vardır fakat fiyat olarak biraz pahallıdırlar.

    Sensör üzerindeki hotmirror filtre "teknik serviste" kaldırıldıktan sonra uzun pozlama sürelerine ihtiyaç duymadan IR fotoğraf pozlanabilir fakat IR filtre ile vizörden çok koyu "IR filtreden ötürü" görüntü görürsünüz fakat bu durum sensör için aynı değildir o sizin göremediğiniz dalga boylarına açıktır

    Hotmirror filtresi kaldırılmış sensörle vizörden normal görüntü görebilmek ve IR fotoğraf pozlayabilmek için sensörün üzerine IR pass filtre monte ettirilebilir. Filtre bulamaz veya pahallı ise yanmış film aynı işi görür "E-6".

    IR pass'dan ziyade birde UV pass filtreleri vardır "bilinen UV filtrelerin tersi iş yaparlar" 380nm üstü dalga boyunu keserler fakat bu filtreler ile kullanılacak objektif özel olmalıdır. UV özellikli objektifler genel olarak "quartz" veya "Kalsiyum Florid" gibi özel elementlerden imal edilmektedir fakat oldukça pahallıdırlar.

    UV pass kullanım alanı Astronomi, Adli, Tıbbi gibi bir çok özel fotoğrafçılık dalına hitab eder. UV kabiliyetli objektiflerin üzerinde objektif marka modelinin yanısıra UV yazısı mevcut olur UV-Nikkor 105mm f/4.5 gibi fakat Topcor (eski bir markadır) modellerindeki UV damgası buna işaret etmez UV pass değil UV-cut kabiliyetindir ki çok bi' önemi yoktur. Nasa uzay araştırmaları için fi tarihinde (60'lar yanlış hatırlanmıyorsam) UV-Nikkor 55mm kullanmıştır.

    Günümüzde Jenoptik UV-Nikkor 105mm'nin benzerini (amiyane tabirle çakmasını) üretmektedir UV-VIS 105mm CoastalOpt® SLR Lens sadece $5.000 fiyatla

    TV lenslerin (Güvenlik kameraları felan gibi basit kullanım için üretilmişlerinde de var) çoğunlukla UV kabiliyeti olabiliyor ki deneme imkanım olmadı henüz.

    Tez olarak da aradan optiği kaldırıp pinhole ile UV kapasite işler yapılabilir sanıyorum; ama ne kadar sağlıklı olur denemek lazım.










    Konu chimai tarafından (29.May.2012 Saat 21:26 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •