Alıntı Mecanica Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Autofocus Microadjusment ayarı yapacaksınız.
Öncelikle 5,3 ve 1 metrelerden çok iyi ışık koşullarında en düşük iso ve en açık diyafram ayarı ile yapın. Sonrasında chart hedefinize 45 derecelik açı ile 1,2 ve 3 metrelerden ince ayar yapın. Çünkü misal 3,5 diyafram ayarında netlik noktasını ayarladınız. Bu netlik noktasının bir aralığı var. Diyelim ki bu 2 cm olsun. Sizin hedefinizdeki fokus noktasının 1 cm önünde 1 cm arkasında olacak şekilde olmalı bu. Bu ince ayar için de açılı olacak şekilde görüntü alarak ayar yapmanız lazım. Yani 100 cm lik bir mesafeden bir nokatya fokus yaptığınızda 99-101 cm ler arası netl olması gerekir. ayarınız biraz öne kaymışsa ve düşük ışıkta 1 cm geriden yada 1 cm ileriden fokus yapsa makina o aralık dışına çıkmış olursunuz.
En son olarak da yukarıdaki gibi düşük ışık ve yüksek isoda telafıleri de görmek için son testinizi yapabilirsiniz.
Bunlar için gerekli olan tek şey bir fokus chart, kağıt metre yada çıktı üzerine metrik çizgiler olan bir kağıt ve tripod.
Ayarlar her lens için aynı model olsa bile ayrı olarak yapılıp makina üzerinde register ediliyor.
Dolayısıyla her lens için bir kere yaptıktan sonra hangi lensi takarsanız otomatik olarak o lensin ayarları geliyor. HAtta aynı model iki adet lensiniz varsa bunları seri numaraları ile girip ayrı ayrı kayıt altına alabiliyorsunuz ve makina siz hangisini takarsanız takın şaşırmadan o seri noya ait değerleri otomatik olarak ayarlıyor.
Nette bu ayarın nasıl yapıldığına ait videolar var. Bunları izlediğinizde olayın nasıl ve ne amala yapıldığını zaten anlıyorsunuz ve çok basit şekilde kendiniz de uygulayabiliyorsunuz.,
Bir arkadaşımız yeni 5D sini ayar için stüdyoya (bir çanta lens olunca uğraşmak gözünde büyüdü herhalde ) bıraktı ve orada hepsinin ayarı yapıldı. Olmadı yapamayanlar bir stüdyodan yardım alabilirler bu konuda.
Flickr da 18-135 stm ile bile ne denli keskin sonuçlar çıktığını görseniz zaten 1 sn durmadan hemen ayarları yapmak için sabırsızlanırsınız.
Sevgiler,
Hocam merhaba. Cumartesi Turkiyeye geliyorum kismetse. Bu micro sey ayarini istanbulda yaptirabilecegim bir yer varmidir? Birde ogrenme amacli kitap dergi gibi dokuman nereden satin alabilirim? D slr turkiye dergisinin tum sayilarini almayi dusunuyorum. Hem koleksiyon gibi olur.

Son olarak lowepro 55aw 50 aw ve bunlarin 50 aw II 55 aw II versiyonlarindan hangisini almaliyim canta olarak 18-135 mm lens icin?
Tr ye gelmeden bir filtrede almalimiyim? Uv polarize ve nd filtre falan? Ne ise yaradiklarini tam bilmiyorum.